KAMPUNG BERUNA, SIK

For Sale: RM 1,345,000 (RM 2.5 Price (psf))
Last Updated at 16-Jul-2019 . Total 330 reaches
Report
Freehold
Land
538,052= SQ. FT
Unfurnished
   0 Bedrooms
   0 Bathrooms

Address: Jeniang, Kedah

********** FOR SALE / UNTUK DIJUAL **********
EXCLUSIVE DIRECT OWNER LISTING
TANAH REZAB MELAYU... See More
Salam warga Mudah yang disayangi dan dihormati, disini saya ada Tanah Rezab Melayu bersize 7.1 ekar & 5.2 ekar untuk dilepaskan. 2 Lot yang cantik sebab bersebelahan side by side.
Tanah ini adalah jenis Pegangan Bebas Untuk Selama-lamanya (FREEHOLD) dengan permukaan yang rata dan tanaman getah yang sudah matang. Andai kata kalau nak buat tanaman yang lain pun boleh juga. Mana lah tau kalau nak tanam Durian Musang King ke, Cili Padi ke, Kelapa Sawit ke atau apa-apa ke. Boleh aje..
Lokasi tanah ini adalah terletak di Kampung Berona dan amat strategik sebab berdekatan dengan Pekan Jeniang dan hanya mengambil masa lebih kurang 8-10 minit saja untuk sampai kalau bawa laju sikit lah tapi toksah lah laju sangat, kita bawa relak santai-santai sambil menikmati keindahan suasana kampung dah la tu. Lambat asalkan selamat. Yea dak..
Hah, ni yang penting sebab Jualan tanah ini adalah secara direct dengan Tuan Tanah dan bukan melalui orang tengah (Broker) atau agen yang tidak berdaftar. Saya adalah seorang Agen Hartanah yang berdaftar dan bertauliah. Semua urusniaga akan direct deal dengan Tuan Tanah dahulu dan kalau dah mencapai kata persetujuan, segala dokumen akan hanya diproses melalui peguam dan company sahaja.
Harga yang dipinta hanyalah RM 2.50 psf/sekaki ataupun Total RM 1.34 juta sahaja. Tapi usah bimbang sebab kalau betul-betul minat, harga kita masih boleh lagi bawa bincang ataupun senang kata kita Nego Until Let Go lah.. Insyaallah..
Tanah yang luas dengan harga yang berbaloi, siapa lambat dia terlepas.
Jangan lah segan dan silu untuk Whatsapp ataupun Telepon saya di talian 012-2525693.
Aiman @ Simon 012-2525693
Aiman @ Simon 012-2525693
Aiman @ Simon 012-2525693
Senior Real Estate Negotiator
REN 05571
Owners Are Welcome To List

Affordability


RM 5,654.04± / month

Estimated Monthy Repayment
Price RM 1,345,000
Loan Amount RM 1,210,500 (90%)
Tenure Years 35 Years
Interest Rate % 4.4%

Contact Agent


@aimankhoo99

Hi,
I am Simon Khoo, a dedicated and professional Real Estate Negotiator from IQI Realty Sdn. Bhd..

Share this Ad


Nearby Amenities

(CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES)

CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES

Contact Info

Listing Agent


@aimankhoo99

Simon Khoo is also an area specialist in Ara Damansara

Simon Khoo has total of 114 active listing in PropSocial.

Similar Listings in Kampung Beruna

Discover More Related To This Listing