Hartanah Untuk Dijual di Cheras

Menunjukkan 7,584 Hartanah Untuk Dijual Di Cheras

Highlight of the Week

Matthew @matthewlai

I'm the local expert for Cheras. Ask me any question or let me help you find the right property.

Soalan Lazim


Mengenai Cheras


Hartanah Untuk Dijual di Cheras

Cheras ialah sebuah bandar yang sangat besar dan luas yang kebanyakkaan populasinya didominasi oleh bangsa Cina. Bandar ini begitu besar satu hujungnya bersebelahan dengan Ampang, manakala di hujung yang lain pula bersebelahan dengan Kajang.

Perbandaran ini dulu hanyalah sebuah bandar perlombongan bijih timah kecil dan sepi yang hanya mempunyai 500 orang penduduk. Namun begitu, penduduk yang terlalu ramai di Kuala Lumpur selama bertahun tahun lamanya mendorong pembangunan Cheras sehingga kini ia menjadi sebuah bandar metropolis.

Cheras menawarkan banyak pilihan perumahan mampu milik yang berdekatan dengan Kajang, oleh itu golongan yang berpendapatan sederhana mampu membeli rumah teres di sini. Walau bagaimanapun, harga kediaman Cheras yang berdekatan dengan kawasan Ampang telah meningkat secara mendadak.

Pengguna lalu lintas membuat ulasan telah menjadi kebiasaan bahawa Cheras adalah punca kesesakan lalu lintas di Kuala Lumpur, kerana kepadatan penduduk yang sangat tinggi dan kekurangan jalan raya yang menghubungkan Cheras ke pusat bandar. Penduduk Cheras biasanya terpaksa keluar awal sebelum matahari terbit untuk ke tempat kerja, dan kebanyakan mereka tiba di rumah hanya setelah matahari terbenam.

Kebiasaanya jalan raya seperti Lebuhraya Salak Selatan sesak dengan kereta pada waktu pagi ke tempat kerja dan Lebuhraya Persekutuan juga sama situasinya pada waktu senja, penduduk Cheras terpaksa berulang alik dari rumah dan ke bandar menggunakaan lebuhraya ini. Namun begitu, pembangunan hartanah di Cheras masih berterusan dan ia merupakan perkara yang baik dengan adanya banyak pilihan perumahan mampu milik.

Skrol Ke Atas