Hartanah Untuk Dijual di Kepong

Menunjukkan 3,602 Hartanah Untuk Dijual Di Kepong

Soalan Lazim


Mengenai Kepong


Hartanah Untuk Dijual di Kepong

Kepong merupakan sebuah bandar yang terletak berhampiran dengan pusat bandar Kuala Lumpur. Bandar ini terdiri daripada pelbagai jenis kediaman. Bergantung pada kawasan yang anda pilih untuk kunjungi, sini terdapat flat kos rendah, rumah teres biasa atau kediaman mewah berpagar dan dijaga.

Tempat Kediaman berpagar dan berpengawal secara umumnya terletak lebih jauh di pinggiran Kepong seperti di Bandar Menjalara, sementara banyak rumah-rumah kos sederhana terletak di tengah-tengah Kepong di sekitar Jinjang Utara dan Jinjang Selatan.

Kepong dibentuk semasa zaman penjajahan Inggeris ketika parti pemerintah berusaha memisahkan kaum untuk mencegah revolusi menentang mereka, dan orang-orang Cina diperuntukkan untuk mendiami wilayah ini. Oleh yang demikian, sehingga hari ini majoriti penduduk di Kepong adalah keturunan Cina.

Keseluruhan Kepong pada umumnya sangat sesak, tetapi kerana lokasinya yang sentral, banyak pemaju mencari bidang tanah kosong untuk dibangunkan. Walaupun terdapat banyak pembangunan baru di sini, pembeli ragu-ragu untuk membuat pembelian kerana Kepong mempunyai kadar jenayah yang tinggi terutama di kawasan seperti Jalan Ipoh dimana kejadian ragut merupakan perkara biasa.

Selain itu, banyak pembangunan baru dikelilingi oleh flat kos rendah, kerana satu-satunya bidang tanah yang masih kosong dikelilingi jenis hartanah seumpamanya. Walaupun begitu, kenaikan harga di kawasan ini tetap stabil.

Skrol Ke Atas