Banglo Untuk dijual di Damansara Heights

Menunjukkan 183 Hartanah Untuk Dijual Di Damansara Heights

Soalan Lazim


Mengenai Damansara Heights


Hartanah Untuk Dijual di Damansara Heights

Damansara Heights merupakan nama yang biasa digunakan oleh rakyat Malaysia untuk merujuk kepada Bukit Damansara. Walaupun banyak kawasan mempunyai imbuhan Damansara, Damansara Heights merupakan “Damansara” yang asal, memberikan simbol status bagi mereka yang mampu untuk tinggal di sini.

Lazimnya, penduduk di kawasan itu terdiri daripada mereka yang berpendapatan tinggi serta orang kenamaan tempatan dan asing, di antaranya ada mereka yang cuba menandingi jiran mereka dengan reka bentuk rumah yang unik dan megah.

Disebabkan kekurangan tanah di Damansara Heights, aktiviti pembangunan di sini adalah minima dan ini menyumbang kepada kenaikan harga kps yang stabil untuk hartanah di kawasan ini. Kumpulan etnik majoriti yang mendominasi kawasan ini adalah campuran sama rata kaum Cina dan Melayu yang berpendapatan tinggi serta ekspatriat.

Damansara Heights jarang mengalami kesesakan lalu lintas kecuali pada waktu puncak, masalah ini diharapkan dapat dikurangkan dengan adanya Stesen MRT Pusat Bandar Damansara yang baru. Kebanyakan rumah mempunyai ciri keselamatan peribadi, dan yang perlu diberi perhatian adalah beberapa jalan dalaman kawasan ini adalah sangat sempit dan berliku-liku.

Skrol Ke Atas