Azalea @ Puncak Bestari 2

Off Persiaran Puncak Alam 6, 42300 Puncak Alam, Selangor
Teres Banglo Semi Detached Kedai Pejabat Rumah Berangkai
Ulasan Komuniti
Ulasan Editor
 • Ulasan Editor
 • Ulasan Komuniti
 • Artikel (8)
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Maklumat:

Pemaju

Developer of Azalea @ Puncak Bestari 2, Worldwide Holdings
Worldwide Holdings
Lihat Profil Pemaju
Chinese ad 4621 326x150 01

Kemudahan

Central park

Maklumat Hartanah

Dari RM634,000
Keluasan Unit
1,751 Kps - 1,879 Kps
Jenis
Bercampur
Tempoh
Hak Milik Pajakan
Blok
Tiada
Tingkat
2
Unit
Tiada

Penerangan

Lanjutan daripada projek perbandaran Puncak Bestari yang terletak di Puncak Alam, projek pembangunan Puncak Bestari 2 akan terdiri daripada rumah teres dua tingkat, rumah berkembar, rumah banglo, pusat komersial serta Projek Rumah Selangorku, keseluruhan pembangunan akan dijalankan dalam tujuh fasa.

Projek perumahan Azalea menawarkan 90 unit rumah teres dua tingkat yang datang dengan 2 susun atur yang berbeza, ia merupakan fasa pertama pembangunan yang telah dirancang oleh pemaju, Model Unit A mempunyai keluasan bermula daripada 1,751 kps sehingga 1,839 kps, manakala Model Unit B adalah seluas 1,786 kps sehingga 1,879 kps. Kedua-dua jenis model ini mempunyai 3 bilik tidur, 1 bilik utiliti, dan 4 bilik mandi dengan harga pelancaran bagi setiap unit bermula RM634,000 sehingga RM873,000.

Setiap kediaman di Puncak Bestari 2 bertujuan untuk mengekalkan nilai eksklusif serta menitikberatkan konsep kehijauan dan mengalakkan gaya hidup sihat. Oleh kerana itu, penghuni di Azalea dan juga penghuni di projek pembangunan bersepadu yang lain di Puncak Bestari dapat menikmati panorama indah dan menghijau berserta pemandangan tasik yang menenangkan. Di samping itu, pemaju projek ini juga turut menyediakan pelbagai kemudahan seperti gazebo dan trek jogging untuk melakukan aktiviti santai dan beriadah di samping menikmati udara yang segar, jauh dari kesibukan kota.

Selain daripada kemudahan yang ditawarkan, perbandaran Puncak Alam turut menawarkan lebih banyak perkhidmatan dan kemudahan awam. Puncak Bestari 2 terletak di lokasi strategik dan bersebelahan dengan pusat bandar Puncak Alam. Di sini terdapat Pasaraya Besar Tesco Puncak Alam untuk memudahkan pengguna membeli barang kegunaan harian. Di samping itu, pusat perniagaan “One Alam Jaya” menempatkan pelbagai kemudahan seperti restoran, kedai runcit, dan pusat perkhidmatan.

Terdapat juga pusat-pusat komersial lain yang terletak di sekitar Puncak Bestari 2 yang memberikan pelbagai pilihan bagi para penghuni dari segi perkhidmatan dan kemudahan. Lebih menarik, Kampus Universiti Teknologi MARA Puncak Alam juga terletak berhampiran kawasan ini dan faktor ini bakal menjadi tarikan utama bagi para pelabur.

Kawasan kediaman ini juga mudah dikunjungi melalui Persiaran Puncak Alam, salah satu jalan utama ke kawasan tersebut. Kedudukan dan lokasi Puncak Bestari 2 juga sangat strategik dan mempunyai akses yang mudah ke beberapa jalan utama seperti Lebuhraya Guthrie, Lebuhraya LATAR dan Lebuhraya Utara Selatan yang menghubungkan penghuninya ke kawasan-kawasan di sekitar Alam Perdana, Subang Jaya, Petaling Jaya dan Kuala Selangor dengan mudah.

Komuniti Berpagar
Keselamatan
Ya
Mesra Haiwan Peliharaan
Tidak
Mesra Alam (GBI)
Puncak Alam
Go To Neighbourhood
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Jordan Lau
The price is still reasonable and township with hypermarket - Tesco.
Very good for investment!
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik

Dengan kerjasama Worldwide Holdings

Kandungan Ditaja

Puncak Alam kini tidak lagi dikenali sebagai sebuah bandar yang terpencil selepas salah satu pemaju hartanah terawal, Worldwide Holdings Berhad, merealisasikan strategi pembandaran di kawasan ini. Selepas menerima sambutan yang amat menggalakkan bagi projek pembangunan terdahulu, Puncak Bestari, pemaju hartanah terkemuka ini kini terus mengorak langkah ke hadapan dengan melancarkan ...Teruskan membaca

3 membalas
 • Logo3 small
  Puncak Alam is no longer known as a distant town after the realisation of the urbanisation strategy by one of the pioneer developer - Worldwide Holdings Berhad. After receiving positive feedback for its Puncak Bestari project, th...Teruskan membaca
 • Own dp small
  Wow, Great township there. Looking good. Yea, truly agree puncak alam, bestari has been known now and in order to find a nicely build up landed properties, mostly are at that area now
 • 65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small
  @admin_ps thanks for sharing

Berminat dengan
Azalea @ Puncak Bestari 2?

Daftarkan maklumat anda sekarang!

Pelan lantai

Bilik Tidur 3 + 1
Bilik Mandi 3
Kategori Teres
Keluasan Unit 1751 Kps

Rancang lawatan tapak atau minta maklumat lanjut mengenai pelan lantai ini sekarang!

Kemudahan Berdekatan

Klik di sini untuk menggunakan peta

Tahukah anda?

Semak nilai hartanah yang baru untuk membuat keputusan pembelian terbaik.

Nama Hartanah Tahun Siap Bina Harga Jualan Diiklankan Harga Sewa Diiklankan Purata Harga Urusniaga Purata Hasil Sewa (%)
Azalea @ Puncak Bestari 2 0 RM460,000 - RM690,000
RM 288 kps - RM 460 kps
RM550 - RM550 Tiada 1.15 %
Pelangi Seri Alam Okt 2015 RM283,000 - RM489,000
RM 264 kps - RM 327 kps
Tiada Tiada Tiada

Tahukah anda?

Lihat harga transaksi lalu di kawasan ini untuk membuat keputusan yang baik.

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
0 - 500 Kps - - -
500 - 1,000 Kps - - -
1,000 - 1,500 Kps - - -
1,500 - 2,500 Kps - - -
2,500 - 4,000 Kps - - -
4,000 Kps dan diatas - - -
Purata Transaksi kebelakangan Ini.
100 Transaksi Terakhir Direkodkan.
RM 150 kps
Hartanah Bertingkat
RM 0 kps
Hartanah Tidak Bertingkat
RM 0 kps
Hartanah Komersial

Nota:

 • Analisis harga ini adalah sekadar untuk rujukan. Ketepatan data akan ditingkatkan di masa akan datang apabila kami mempunyai lebih maklumat.
 • 'Jarak Berdekatan' adalah berdasarkan 1 kilometer.
 • Purata Hasil Sewa mengambil kira anggaran yuran penyelenggaraan.

Kemampuan Saya

Bayaran Muka (10%) RM 63,400
Jumlah Pinjaman ( 90 %) RM 570,600
Tempoh Pinjaman 35 Tahun
Kadar Bunga 4.85%
Lain-lain (Anggaran) RM 10,000
Ansuran Bulanan
RM 3,000 ±
Yuran Penyelenggaraan
Tiada
RM Tiada kps (1,751 Kps)
Jumlah Perbelanjaan Bulanan
RM 3,000 ±

Terma Penafian

Maklumat yang dipaparkan adalah indikatif dan untuk ilustrasi sahaja. Ia tidak menjamin ketepatan pengiraan dan tidak bertanggungjawab atas ketidaktepatan atau peninggalan sebarang maklumat. Perkara di atas tidak merupakan tawaran kredit dan juga tidak menjamin bahawa kemudahan kredit yang dipohon akan diluluskan. Semua permohonan pembiayaan tertakluk kepada penilaian dan kelulusan kredit dan pemberi kredit berhak untuk meluluskan atau menolak permohonan tersebut tanpa memberikan alasan.

All interest rates shown are indicative according to criteria provided by financial service providers and this is an estimated figure only do not constitute a guaranteed figure. Please consult your respective financial provider for the exact interest rate.

Perlukan bantuan

Dengan PropSocial, sesiapa sahaja boleh mencari rumah yang diimpikan. Ingin membeli, menjual atau menyewa rumah di Azalea @ Puncak Bestari 2? Isikan maklumat anda dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!?

Belum log masuk
Belum log masuk Belum log masuk
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik