Hanna @ Laman Sendayan

Ulasan Komuniti
Rumah Berangkai
Ulasan Editor
 • Ulasan Editor
 • Ulasan Komuniti
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Pemaju

Matrix Concepts Holdings Berhad
Lihat Profil Pemaju
Developer of Hanna @ Laman Sendayan, Matrix Concepts Holdings Berhad

Kemudahan

Pavilion
Basketball Court
Badminton Court
Outdoor Gym
Hammock
Playground

Hanna @ Laman Sendayan adalah koleksi rumah pautan dua tingkat yang terletak di Bandar Sri Sendayan. Laman Sendayan adalah merupakan satu lagi pembangunan tambahan di Bandar Sri Sendayan.

Laman Sendayan adalah sebahagian dari pembangunan pegangan bebas yang tenang tetapi meriah yang merangkumi hartanah kediaman dan komersial. Laman Sendayan akan dibangunkan secara bertahap dan perumahan Hanna akan dikategorikan dalam fasa Presint 1.

Akan ada sejumlah 540 rumah di Presint 1 Laman Sendayan, yang dipisahkan menjadi Fasa 1A dan 1B. Perumahan Hanna akan berukuran antara 2,152 kaki persegi dan 2,396 kaki persegi dan dilengkapi dengan 4 bilik tidur dan 3 bilik mandi yang sesuai untuk keluarga bersaiz kecil hingga sederhana.

Kawasan kediaman ini juga akan dilengkapi dengan kemudahan umum seperti pondok rehat, gelanggang bola keranjang, gelanggang badminton, gim luar, tempat tidur gantung dan taman permainan. Selain itu, penduduk Hanna juga dapat menikmati lebih banyak kemudahan yang ditawarkan di d'Tempat Country Club yang berdekatan.

Terletak di tengah-tengah Bandar Sri Sendayan, d'Tempat Country Club menyediakan pelbagai pilihan kemudahan rekreasi, ruang perjamuan dan tempat makan untuk memenuhi setiap keperluan lalu menjadikannya sebagai sebuah tempat istimewa di mana semua orang dapat bersantai dalam suasana yang ramah dan tenang.

Terletak di bandar Bandar Sri Sendayan yang dirancang dengan baik, penduduk Hanna dapat menikmati fasiliti dan kemudahan perbandaran yang ada termasuk Kelab Desa d'Tempat yang disebutkan di atas, Matrix Global Schools, SMK Bandar Baru Sri Sendayan, SK Sendayan, SJK (C) Bandar Sri Sendayan, Sendayan X-Park, dan juga pusat membeli-belah yang dicadangkan.

Terletak di selatan Bandar Sri Sendayan, Laman Sendayan terletak di antara Persiaran Sendayan-Nilai. Ia boleh diakses melalui Jalan Mambau dan Jalan Felda Sendayan. Penduduk hanya berada sekitar 8km dari Lebuhraya Port Dickson dan 9km dari Lebuhraya Utara-Selatan.c

Pembangunan ini ditujukan untuk mereka yang mencari kehidupan berteraskan alam semula jadi dan pengalaman hidup yang lebih baik selain menawarkan cara hidup yang bergaya namun tenang di kawasan kediaman moden yang dikelilingi oleh pemandangan bunga, pokok dan kehijauan yang indah.

Dengan keseimbangan antara kesegaran alam dan kemudahan moden, Hanna @ Laman Sendayan adalah tempat di mana semua impian anda untuk kehidupan yang ideal akan dapat menjadi kenyataan.

24-jam
Keselamatan
Tidak
Mesra Haiwan Peliharaan
Tidak
Mesra Alam (GBI)
Restoran Berdekatan
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan


  Be the first to rate and review Hanna @ Laman Sendayan

 • RM 421,999 - RM 853,928
 • Tiada
 • Tiada
 • Tiada
Keluasan Unit
2,152 Kps - 2,396 Kps
Jenis
Kediaman
Tempoh
Hak Milik Kekal
Blok
Tiada
Tingkat
2
Unit
540
Parkir
Min. 2

Kemudahan Berdekatan

(Klik di sini untuk menggunakan peta)

Klik di sini untuk menggunakan peta

Tahukah anda?

Semak nilai hartanah akan datang untuk membuat keputusan pembelian terbaik.

Nama Hartanah Tahun Siap Bina Harga Pelancaran Harga Jualan Diiklankan
Hanna @ Laman Sendayan 0 RM 421,999 - RM 853,928 Tiada
Delia @ Laman Sendayan Jun 2022 RM 398,888 - RM 533,938 Tiada

Tahukah anda?

Lihat harga transaksi lalu di kawasan ini untuk membuat keputusan yang baik.

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
0 - 500 Kps - - -
500 - 1,000 Kps - - -
1,000 - 1,500 Kps - - -
1,500 - 2,500 Kps - - -
2,500 - 4,000 Kps - - -
4,000 Kps dan diatas - - -
Purata Transaksi kebelakangan Ini.
100 Transaksi Terakhir Direkodkan.
RM 0 kps
Hartanah Bertingkat
RM 0 kps
Hartanah Tidak Bertingkat
RM 0 kps
Hartanah Komersial

Nota:

 • Analisis harga ini adalah sekadar untuk rujukan. Ketepatan data akan ditingkatkan di masa akan datang apabila kami mempunyai lebih maklumat.
 • 'Jarak Berdekatan' adalah berdasarkan 1 kilometer.
 • Purata Hasil Sewa mengambil kira anggaran yuran penyelenggaraan.
 • Kemampuan Saya

  Bayaran Muka (10%) RM 42,199
  Jumlah Pinjaman ( 90 %) RM 379,799
  Tempoh Pinjaman 35 Years
  Kadar Bunga 4.85%
  Lain-lain (Anggaran) RM 10,000
  Apply now
  Ansuran Bulanan
  RM 3,000 ±
  Yuran Penyelenggaraan
  Tiada
  RM Tiada kps (2,152 Kps)
  Jumlah Perbelanjaan Bulanan
  RM 3,000 ±

  Disclaimer

  The information shown is indicative and for illustration only. It does not guarantee the accuracy of the calculation and accepts no liability for any inaccuracies or omissions. The above does not constitute an offer of credit nor does it guarantee that the credit facility applied for will be approved. All applications for financing are subject to credit evaluation and approval and it reserves the right to approve or reject such applications without assigning any reason therefore.

  Perlukan bantuan

  Dengan PropSocial, sesiapa sahaja boleh mencari rumah yang diimpikan. Ingin membeli, menjual atau menyewa rumah di Hanna @ Laman Sendayan? Isikan maklumat anda dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!?

  Not Logged in
  Not Logged in Not Logged in
  Kebersihan
  Ketenangan
  Keselamatan
  Trafik