Ion Forte Green City

Ulasan Komuniti
Kediaman Berservis Kedai
Ulasan Editor
Ayer Keroh Country Club, KM14.5 Jalan Tasik, 75450 Ayer Keroh, Melaka
 • Ulasan Editor
 • Ulasan Komuniti
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Pemaju

Kemudahan

Swimming Pool
Gym
Jogging Track

Ion Forte Green City adalah pembangunan campuran jenis resort yang terletak di Kelab Desa Ayer Keroh yang terkenal. Dibangunkan oleh NCT Group, Ion Forte Green City menawarkan pembeli gaya hidup premium dan mewah dengan harga yang berpatutan di Melaka.

Berkeluasan 23 hektar dan terletak di dalam persekitaran hijau yang rimbun di lapangan golf dengan 27 lubang, Ion Forte Green City menggabungkan konsep warisan dan kemodenan. Terletak berhadapan kehijauan alam, Ion Forte Green City adalah sangat sesuai untuk mereka yang gemar bermain golf dan yang ingin menikmati alam semula jadi dan kehijauan.

Padang golf Ayer Keroh Country Club adalah diperakui oleh Persatuan Golf Malaysia (MGA). Oleh itu, ia kini memenuhi Piawaian Antarabangsa Bertaraf Dunia yang menandakan bahawa semua Kejohanan Golf Antarabangsa boleh diadakan di sini.

Bahagian luar Ion Forte Green City menampilkan tema seni bina dengan fasad elegan yang dihiasi dengan landskap yang indah dan elemen air yang menenangkan berserta alang atap yang menghiasi bahagian kediaman.

Ion Forte Green City menggabungkan perincian moden dengan elemen warisan sebagai konsep reka bentuk teras untuk ruang dalamannya. Ruang kediamannya juga diselitkan dengan unsur alam untuk menyuntik elemen kehijauan dan daya hidup.

Fasa 1 pembangunan yang dijangka akan dilancarkan pada tahun 2021 ini akan merangkumi kondotel, kediaman berjenama, dan juga lot komersial. Kediaman berjenama ini akan menawarkan pelbagai susun atur dari studio hingga 3 bilik tidur dengan 2 unit bilik mandi, dan 4 bilik tidur dengan 3 unit bilik mandi. Harga jualan bermula dari RM378,800.

Lot-lot komersial yang terletak di tingkat bawah akan berharga dari RM530,000 dan seterusnya di mana ia dijangka akan menjadi pusat kesihatan dan kesejahteraan setelah siap dibina.

Walaupun konsep kondotel adalah menarik untuk dijadikan sebagai hartanah pelaburan, kediaman berjenama ini juga sesuai untuk didiami oleh pemilik. Kediaman ini mempunyai kelengkapan rumah yang lengkap. Kemudahan kondo seperti kolam renang, gimnasium, dan trek joging juga disediakan untuk penghuni dan sesuai untuk semua orang yang berminat untuk menjalani gaya hidup yang sihat.

Diliputi oleh pemandangan yang hijau dan mewah, Ion Forte Green City dikelilingi dengan banyak kemudahan yang terdapat di sekitar kejiranannya seperti padang golf, tarikan pelancongan dan juga terletak berdekatan dengan pejabat pemerintah negeri dan Pusat Perdagangan Antarabangsa Melaka.

Dengan pemandangan lapangan golf yang indah yang belum pernah dilihat sebelum ini, Ion Forte Green City adalah sangat sesuai untuk mereka yang tinggal di Melaka atau sesiapa sahaja yang ingin melabur dalam pembangunan premium yang menawarkan nilai hebat pada harga yang mampu dimiliki.

24-jam
Keselamatan
Tidak
Mesra Haiwan Peliharaan
Tidak
Mesra Alam (GBI)
Restoran Berdekatan
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan


  Be the first to rate and review Ion Forte Green City

 • Dari RM 378,800
 • Tiada
 • Tiada
 • Tiada
Keluasan Unit
545 Kps - 2,017 Kps
Jenis
Bercampur
Tempoh
Hak Milik Pajakan
Blok
3
Tingkat
18
Unit
312
Parkir
Tiada

Kemudahan Berdekatan

(Klik di sini untuk menggunakan peta)

Klik di sini untuk menggunakan peta

Tahukah anda?

Lihat harga transaksi lalu di kawasan ini untuk membuat keputusan yang baik.

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
0 - 500 Kps - - -
500 - 1,000 Kps - - -
1,000 - 1,500 Kps - - -
1,500 - 2,500 Kps - - -
2,500 - 4,000 Kps - - -
4,000 Kps dan diatas - - -
Purata Transaksi kebelakangan Ini.
100 Transaksi Terakhir Direkodkan.
RM 0 kps
Hartanah Bertingkat
RM 0 kps
Hartanah Tidak Bertingkat
RM 0 kps
Hartanah Komersial

Nota:

 • Analisis harga ini adalah sekadar untuk rujukan. Ketepatan data akan ditingkatkan di masa akan datang apabila kami mempunyai lebih maklumat.
 • 'Jarak Berdekatan' adalah berdasarkan 1 kilometer.
 • Purata Hasil Sewa mengambil kira anggaran yuran penyelenggaraan.
 • Kemampuan Saya

  Bayaran Muka (10%) RM 37,880
  Jumlah Pinjaman ( 90 %) RM 340,920
  Tempoh Pinjaman 35 Years
  Kadar Bunga 4.85%
  Lain-lain (Anggaran) RM 10,000
  Apply now
  Ansuran Bulanan
  RM 3,000 ±
  Yuran Penyelenggaraan
  Tiada
  RM Tiada kps (545 Kps)
  Jumlah Perbelanjaan Bulanan
  RM 3,000 ±

  Disclaimer

  The information shown is indicative and for illustration only. It does not guarantee the accuracy of the calculation and accepts no liability for any inaccuracies or omissions. The above does not constitute an offer of credit nor does it guarantee that the credit facility applied for will be approved. All applications for financing are subject to credit evaluation and approval and it reserves the right to approve or reject such applications without assigning any reason therefore.

  Perlukan bantuan

  Dengan PropSocial, sesiapa sahaja boleh mencari rumah yang diimpikan. Ingin membeli, menjual atau menyewa rumah di Ion Forte Green City? Isikan maklumat anda dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!?

  Not Logged in
  Not Logged in Not Logged in
  Kebersihan
  Ketenangan
  Keselamatan
  Trafik