Platinum Splendor Residence

Jalan Semarak, Kampung Padang Tembak, 54100 Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur
Kondominium
Ulasan Komuniti
Ulasan Editor
 • Ulasan Editor
 • Ulasan Komuniti
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Maklumat:

Pemaju

Developer of Platinum Splendor Residence, Platinum Victory Group
Platinum Victory Group
Lihat Profil Pemaju
Chinese ad 4621 326x150 01

Kemudahan

Swimming pool
Wading pool
Gymnasium
Children's playground
Jogging track
Cafe
Game room
BBQ area
Meeting room
Multi-purpose hall
Changing rooms
Nursery
Kindergarten
Prayer rooms
Laundry

Maklumat Hartanah

2020 Dis
(Tahun Siap Bina)
Projek ini telah siap dibina 2tahun lepas
Dari RM300,000
Keluasan Unit
882 Kps - 1,550 Kps
Jenis
Kediaman
Tempoh
Hak Milik Pajakan
Blok
3
Tingkat
32
Unit
2252

Penerangan

Platinum Splendor Residence merupakan pembangunan kediaman yang terletak di Kuala Lumpur. Kondominium ini terdiri daripada 3 kompleks, dimana setiap satu akan dibina setinggi 32 tingkat dengan 600 unit kediaman RUMAWIP dan 1,400 unit kondominium. Ia dijangka siap sepenuhnya pada Disember 2020.

Perumahan RUMAWIP akan menempatkan penghuni di Blok A. Kediaman ini menawarkan ruang yang selesa berkeluasan 882 kps dilengkapi dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi yang sesuai untuk pembeli bujang, mahupun pasangan yang baru berkahwin dan yang sudah berkeluarga.

2 kompleks lain yang berada di Platinum Splendor Residence pula menawarkan pelbagai jenis unit dan saiz. Terdapat unit Jenis B, dimana ianya dibina dengan keluasan 926 kps, dengan susun atur 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Unit Jenis B1 pula adalah terhad, dimana ruangnya adalah lebih besar dengan keluasan 1,152 kps. Bagaimanapun, susun atur unit ini masih belum dikenalpasti.

Jenis C dan Jenis D pula menawarkan pelbagai unit kondominium di Platinum Splendor Residence bagi mereka yang menginginkan ruang yang lebih besar. Susun atur 3+1 bilik tidur dan 2 bilik mandi adalah bersesuaian pada mereka yang mempunyai ahli keluarga seramai 3 atau 4 orang. Unit Jenis C pula berkeluasan 1,065 kps, manakala unit Jenis D pula adalah lebih besar iaitu 1,184 kps. Tambahan pula, terdapat kediaman yang lebih eksklusif seperti unit Jenis C1 yang berkeluasan 1,431 kps serta unit Jenis D1 yang juga merupakan unit tunggal dan unit yang paling besar dengan keluasan 1,550 kps.

Unit perumahan RUMAWIP di Platinum Splendor Residence adalah kediaman yang ideal bagi pembeli rumah pertama, dengan harga serendah RM300,000. Bagi unit kondominium pula, harga bermula dari tahap sederhana hingga ke harga yang tinggi berbaloi dengan keluasan kaki persegi yang ditawarkan. Harga diantara RM420,000 bagi unit berkeluasan 926 kps hingga RM600,000 bagi unit berkeluasan 1,550 kps. Kemudahan asas yang disediakan di Platinum Splendor Residence adalah mencukupi serta menjanjikan kesenangan bagi penghuni dengan tersedianya kolam renang, gimnasium, serta taman permainan kanak-kanak. Ianya turut dilengkapi dengan sistem keselamatan selama 24 jam.

Kediaman ini juga terletak berhampiran dengan pelbagai kemudahan, menjadikan kehidupan seharian lebih selesa. Persekitaran di kediaman ini juga meliputi SMK Padang Tembak, manakala kampus Universiti Teknologi Malaysia juga terletak berhampiran. Sekolah dan institusi pendidikan lain yang berdekatan adalah SJK (C) Chiao Nan, SMK Tinggi Semarak, Sekolah Antarangsa Sri Inai, dan juga Kolej Multimedia TM.

Selain itu juga, pusat membeli belah seperti Wangsa Walk Mall dan Suria KLCC juga adalah tidak jauh dari kediaman ini. Kemudahan perubatan yang boleh didapati berhampiran adalah Hospital Pusrawi, Pusat Perubatan Prince Court, Hospital Tawakal dan Institut Jantung Negara.

Jalan yang menghubungkan Platinum Splendor Residence juga merupakan salah satu faktor pemilihan kediaman disini. Ia berhampiran beberapa jalan utama dan lebuh raya, serta mudah ditemui. Penempatan yang strategik ini dibina tidak jauh dari Duta-Ulu Kelang Expressway (DUKE), laluan yang menghubungkan Lebuhraya Setiawangsa-Pantai (DUKE 3), dimana Wangsamaju dan Setapak terletak di arah barat laut, manakala Setiawangsa dan Ampang di arah yang berlainan. Selain itu, Jalan Sultan Yahya Petra (juga dikenali dengan Jalan Semarak) membolehkan pengguna menuju ke Kuala Lumpur dengan pantas. Jalan tersebut menghubungkan Jalan Tun Razak kearah barat daya KLCC. Jalan utama lain yang berdekatan adalah Jalan Padang Tembak, Jalan Gurney, termasuk juga Lebuhraya Ampang-Kuala Lumpur (AKLEH).

24-jam
Keselamatan
Tidak
Mesra Haiwan Peliharaan
Tidak
Mesra Alam (GBI)
Kuala Lumpur
Go To Neighbourhood
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

F Y Leong
Good view. Good investment choice
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik
Leong Fang Yin
good community and good neighbourhood
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik
Henry Tan
Not a good choice I would say. 1 of the block is RUMAWIP. The facilities of the condo is only a few more than the RUMAWIP. Nothing impressive, but the price is more than 100k difference.
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik
Property Tokok
Great facility and neighbourhood. However, the price is quite expensive
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik

Dengan kerjasama Platinum Victory Group

Kandungan Ditaja
Keluarga dan kawan anda mungkin ingin melihat video ini juga!
Kongsikan

Menggabungkan unit-unit kondominium dan RUMAWIP, Platinum Splendor Residence adalah kediaman di tengah kotaraya yang menawarkan keselesaan gaya hidup moden dan dikelilingi dengan kemudahan, semuanya pada harga yang berpatutan. 3 blok di Platinum Splendor Residence kesemuanya mengandungi 32 buah tingkat, dilengkapi bahagian hadapan bangunan yang moden dengan sentuhan hijau. Kompleks k...Teruskan membaca

9 membalas
 • Signature 28 logo custom small
  I will check them out when I have a chance to visit KL this year. Thanks for the information. 
 • Img 6323 small
  @domng most welcome dom! Maybe we all propsocial discussion regular visitor here, can meet up and chit chat too. hahai can show you around PV projects.
 • 65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small
  @admin_ps thanks for sharing

Berminat dengan
Platinum Splendor Residence?

Daftarkan maklumat anda sekarang!

Pelan lantai

Bilik Tidur 3
Bilik Mandi 2
Kategori Kondominium
Keluasan Unit 882 Kps

Rancang lawatan tapak atau minta maklumat lanjut mengenai pelan lantai ini sekarang!

Kemudahan Berdekatan

Klik di sini untuk menggunakan peta

Tahukah anda?

Lihat harga transaksi lalu di kawasan ini untuk membuat keputusan yang baik.

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
0 - 500 Kps - - -
500 - 1,000 Kps - - -
1,000 - 1,500 Kps - - -
1,500 - 2,500 Kps - - -
2,500 - 4,000 Kps - - -
4,000 Kps dan diatas - - -
Purata Transaksi kebelakangan Ini.
100 Transaksi Terakhir Direkodkan.
RM 0 kps
Hartanah Bertingkat
RM 259 kps
Hartanah Tidak Bertingkat
RM 287 kps
Hartanah Komersial

Nota:

 • Analisis harga ini adalah sekadar untuk rujukan. Ketepatan data akan ditingkatkan di masa akan datang apabila kami mempunyai lebih maklumat.
 • 'Jarak Berdekatan' adalah berdasarkan 1 kilometer.
 • Purata Hasil Sewa mengambil kira anggaran yuran penyelenggaraan.

Kemampuan Saya

Bayaran Muka (10%) RM 30,000
Jumlah Pinjaman ( 90 %) RM 270,000
Tempoh Pinjaman 35 Tahun
Kadar Bunga 4.85%
Lain-lain (Anggaran) RM 10,000
Mohon Sekarang
Ansuran Bulanan
RM 3,000 ±
Yuran Penyelenggaraan
Tiada
RM Tiada kps (882 Kps)
Jumlah Perbelanjaan Bulanan
RM 3,000 ±

Terma Penafian

Maklumat yang dipaparkan adalah indikatif dan untuk ilustrasi sahaja. Ia tidak menjamin ketepatan pengiraan dan tidak bertanggungjawab atas ketidaktepatan atau peninggalan sebarang maklumat. Perkara di atas tidak merupakan tawaran kredit dan juga tidak menjamin bahawa kemudahan kredit yang dipohon akan diluluskan. Semua permohonan pembiayaan tertakluk kepada penilaian dan kelulusan kredit dan pemberi kredit berhak untuk meluluskan atau menolak permohonan tersebut tanpa memberikan alasan.

Perlukan bantuan

Dengan PropSocial, sesiapa sahaja boleh mencari rumah yang diimpikan. Ingin membeli, menjual atau menyewa rumah di Platinum Splendor Residence? Isikan maklumat anda dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!?

Belum log masuk
Belum log masuk Belum log masuk
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik