Setia Warisan Tropika

Ulasan Komuniti
Rumah Berangkai
Ulasan Editor
 • Ulasan Editor
 • Ulasan Komuniti
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Pemaju

S P Setia Bhd
Lihat Profil Pemaju
Developer of Setia Warisan Tropika, S P Setia Bhd

Kemudahan

Club house
Swimming pool
Lakes
8 themed garden

Setia Warisan Tropika merupakan projek kediaman yang dibangunkan oleh pemaju S P Setia yang bertempat di Salak Tinggi, Sepang. Terletak di kawasan yang dipenuhi dengan taman-taman bertema dan kolam air pancut yang indah, rumah-rumah ini menjadikan Setia Warisan Tropika tempat yang ideal untuk kehidupan yang mampan.

Setia Warisan Tropika terdiri daripada rumah teres dua tingkat yang dijangka siap pada tahun 2022 untuk fasa pertama - Belladonna. Terdapat sejumlah 187 unit untuk Belladonna dengan saiz terbina antara 1,900 kp hingga 2,100 kp di mana harga jualan seunit bermula dari RM557,000.

Terletak di Sepang, pembangunan ini sesuai untuk mereka yang bekerja di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2), serta bandar sekitar seperti Nilai, Seremban, Cyberjaya, Putrajaya, Bandar Saujana Putra dan Puchong.

Kediaman ini dibina di dalam perbandaran yang selamat dan terancang, di mana Setia Warisan Tropika ini sentiasa diawasi dengan hanya satu pintu masuk. Ia membolehkan para penduduk berasa selamat dan hidup dengan selesa untuk masa kini serta untuk generasi yang akan datang.

Rumah-rumah di pembangunan ini dibina dengan reka bentuk “flexi-home” yang unik, di mana pembeli akan mempunyai pilihan untuk memilih antara rumah yang mempunyai lebih bilik atau rumah dengan ruang tamu yang lebih besar; dan juga rumah dengan pemandangan taman atau tidak. Anda akan mempunyai kebebasan untuk memilih gaya rumah anda yang tersendiri.

Pemilik rumah Setia Warisan Tropika akan menerima keahlian percuma ke rumah kelab yang dilengkapi dengan kolam renang dan kemudahan yang lain untuk memupuk gaya hidup yang sihat. Tambahan pula, rumah kelab ini terletak di sebelah taman yang mempunyai pemandangan kolam air pancut yang menenangkan.

Kediaman ini juga mempunyai 8 taman bertema, di mana para penduduk dapat menikmati pemandangan hijau yang subur dan ruang awam yang dipenuhi ciri-ciri semula jadi. Di samping itu, pawagam luar juga disediakan untuk mereka yang gemar menikmati filem di bawah kedipan bintang-bintang dengan orang yang tersayang!

Terletak jauh dari kesibukan bandar, para penduduk masih boleh mengakses bandar-bandar utama lain dengan mudah melalui Express Rail Link (ERL) dan lebuhraya utama. Antaranya adalah Lebuhraya Maju (MEX), Lebuhraya Damansara Puchong (LDP), Lebuhraya Lembah Klang Selatan (SKVE), Sistem Lingkaran-Lebuhraya Kajang (SILK), Lebuhraya ELITE dan lain-lain.

KIP Mall yang mempunyai sebuah pasaraya Econsave di dalamnya terletak hanya kurang dari 10 minit dari Setia Warisan Tropika. Penduduk di sini sudah tentu boleh mendapatkan keperluan harian dengan mudah. Kawasan komersil juga senang dikunjungi di mana terdapatnya restoran, bank, kedai dobi, kedai serbaneka, pasar mini dan banyak lagi.

Institusi pendidikan seperti sekolah dan universiti juga banyak terdapat di sekitar kawasan kediaman, antaranya adalah seperti Universiti Xiamen Malaysia, Kampus UiTM Dengkil, Universiti Antarabangsa INTI, Universiti Nilai, SMK Bandar Baru Salak Tinggi, SMK Seri Sepang, SK Kota Warisan dan juga tadika-tadika.

Dikelilingi oleh kehijauan yang subur, Setia Warisan Tropika benar-benar melambangkan kehidupan eko yang terbaik.

Komuniti Berpagar
Keselamatan
Tiada
Mesra Haiwan Peliharaan
Ya
Mesra Alam (GBI)
Restoran Berdekatan
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Yennycheah78
I like to surrounding of this project as it is very serene and the project has clubhouse for me to relax and nice landscaping.
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik
Terkini
(Dalam Pembinaan)
2022
(Tahun Siap Bina)
 • Dari RM 557,000
 • Tiada
 • Tiada
 • Tiada
Keluasan Unit
Dari 1,900 Kps
Jenis
Kediaman
Tempoh
Hak Milik Pajakan
Blok
Tiada
Tingkat
2
Unit
187
Parkir
Tiada

Pelan lantai

Bilik Tidur
4
Bilik Mandi
3
Kategori
Rumah Berangkai
Keluasan Unit
1907 Kps

Rancang lawatan tapak atau minta maklumat lanjut mengenai pelan lantai ini sekarang!

Kemudahan Berdekatan

(Klik di sini untuk menggunakan peta)

Klik di sini untuk menggunakan peta

Tahukah anda?

Lihat harga transaksi lalu di kawasan ini untuk membuat keputusan yang baik.

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
0 - 500 Kps - - -
500 - 1,000 Kps - - -
1,000 - 1,500 Kps - - -
1,500 - 2,500 Kps - - -
2,500 - 4,000 Kps - RM 261 kps -
4,000 Kps dan diatas - - -
Purata Transaksi kebelakangan Ini.
100 Transaksi Terakhir Direkodkan.
RM 134 kps
Hartanah Bertingkat
RM 218 kps
Hartanah Tidak Bertingkat
RM 178 kps
Hartanah Komersial

Nota:

 • Analisis harga ini adalah sekadar untuk rujukan. Ketepatan data akan ditingkatkan di masa akan datang apabila kami mempunyai lebih maklumat.
 • 'Jarak Berdekatan' adalah berdasarkan 1 kilometer.
 • Purata Hasil Sewa mengambil kira anggaran yuran penyelenggaraan.
 • Kemampuan Saya

  Bayaran Muka (10%) RM 55,700
  Jumlah Pinjaman ( 90 %) RM 501,300
  Tempoh Pinjaman 35 Years
  Kadar Bunga 4.85%
  Lain-lain (Anggaran) RM 10,000
  Apply now
  Ansuran Bulanan
  RM 3,000 ±
  Yuran Penyelenggaraan
  Tiada
  RM Tiada kps (1,900 Kps)
  Jumlah Perbelanjaan Bulanan
  RM 3,000 ±

  Disclaimer

  The information shown is indicative and for illustration only. It does not guarantee the accuracy of the calculation and accepts no liability for any inaccuracies or omissions. The above does not constitute an offer of credit nor does it guarantee that the credit facility applied for will be approved. All applications for financing are subject to credit evaluation and approval and it reserves the right to approve or reject such applications without assigning any reason therefore.

  Perlukan bantuan

  Dengan PropSocial, sesiapa sahaja boleh mencari rumah yang diimpikan. Ingin membeli, menjual atau menyewa rumah di Setia Warisan Tropika? Isikan maklumat anda dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!?

  Not Logged in
  Not Logged in Not Logged in
  Kebersihan
  Ketenangan
  Keselamatan
  Trafik