Setia Warisan Tropika

Rumah Berangkai
Ulasan Komuniti
Ulasan Editor
  • Ulasan Editor
  • Ulasan Komuniti
  • Artikel (3)
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Maklumat:

Pemaju

Developer of Setia Warisan Tropika, S P Setia Bhd
S P Setia Bhd
Lihat Profil Pemaju
Chinese ad 4621 326x150 01

Kemudahan

Club house
Swimming pool
Lakes
8 themed garden

Maklumat Hartanah

2022
(Tahun Siap Bina)
Projek ini telah siap dibina 1tahun lepas
Dari RM557,000
Keluasan Unit
Dari 1,900 Kps
Jenis
Kediaman
Tempoh
Hak Milik Pajakan
Blok
Tiada
Tingkat
2
Unit
187

Penerangan

Setia Warisan Tropika merupakan projek kediaman yang dibangunkan oleh pemaju S P Setia yang bertempat di Salak Tinggi, Sepang. Terletak di kawasan yang dipenuhi dengan taman-taman bertema dan kolam air pancut yang indah, rumah-rumah ini menjadikan Setia Warisan Tropika tempat yang ideal untuk kehidupan yang mampan.

Setia Warisan Tropika terdiri daripada rumah teres dua tingkat yang dijangka siap pada tahun 2022 untuk fasa pertama - Belladonna. Terdapat sejumlah 187 unit untuk Belladonna dengan saiz terbina antara 1,900 kp hingga 2,100 kp di mana harga jualan seunit bermula dari RM557,000.

Terletak di Sepang, pembangunan ini sesuai untuk mereka yang bekerja di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2), serta bandar sekitar seperti Nilai, Seremban, Cyberjaya, Putrajaya, Bandar Saujana Putra dan Puchong.

Kediaman ini dibina di dalam perbandaran yang selamat dan terancang, di mana Setia Warisan Tropika ini sentiasa diawasi dengan hanya satu pintu masuk. Ia membolehkan para penduduk berasa selamat dan hidup dengan selesa untuk masa kini serta untuk generasi yang akan datang.

Rumah-rumah di pembangunan ini dibina dengan reka bentuk “flexi-home” yang unik, di mana pembeli akan mempunyai pilihan untuk memilih antara rumah yang mempunyai lebih bilik atau rumah dengan ruang tamu yang lebih besar; dan juga rumah dengan pemandangan taman atau tidak. Anda akan mempunyai kebebasan untuk memilih gaya rumah anda yang tersendiri.

Pemilik rumah Setia Warisan Tropika akan menerima keahlian percuma ke rumah kelab yang dilengkapi dengan kolam renang dan kemudahan yang lain untuk memupuk gaya hidup yang sihat. Tambahan pula, rumah kelab ini terletak di sebelah taman yang mempunyai pemandangan kolam air pancut yang menenangkan.

Kediaman ini juga mempunyai 8 taman bertema, di mana para penduduk dapat menikmati pemandangan hijau yang subur dan ruang awam yang dipenuhi ciri-ciri semula jadi. Di samping itu, pawagam luar juga disediakan untuk mereka yang gemar menikmati filem di bawah kedipan bintang-bintang dengan orang yang tersayang!

Terletak jauh dari kesibukan bandar, para penduduk masih boleh mengakses bandar-bandar utama lain dengan mudah melalui Express Rail Link (ERL) dan lebuhraya utama. Antaranya adalah Lebuhraya Maju (MEX), Lebuhraya Damansara Puchong (LDP), Lebuhraya Lembah Klang Selatan (SKVE), Sistem Lingkaran-Lebuhraya Kajang (SILK), Lebuhraya ELITE dan lain-lain.

KIP Mall yang mempunyai sebuah pasaraya Econsave di dalamnya terletak hanya kurang dari 10 minit dari Setia Warisan Tropika. Penduduk di sini sudah tentu boleh mendapatkan keperluan harian dengan mudah. Kawasan komersil juga senang dikunjungi di mana terdapatnya restoran, bank, kedai dobi, kedai serbaneka, pasar mini dan banyak lagi.

Institusi pendidikan seperti sekolah dan universiti juga banyak terdapat di sekitar kawasan kediaman, antaranya adalah seperti Universiti Xiamen Malaysia, Kampus UiTM Dengkil, Universiti Antarabangsa INTI, Universiti Nilai, SMK Bandar Baru Salak Tinggi, SMK Seri Sepang, SK Kota Warisan dan juga tadika-tadika.

Dikelilingi oleh kehijauan yang subur, Setia Warisan Tropika benar-benar melambangkan kehidupan eko yang terbaik.

Komuniti Berpagar
Keselamatan
Tiada
Mesra Haiwan Peliharaan
Ya
Mesra Alam (GBI)
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Yennycheah78
I like to surrounding of this project as it is very serene and the project has clubhouse for me to relax and nice landscaping.
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik

Berminat dengan
Setia Warisan Tropika?

Daftarkan maklumat anda sekarang!

Pelan lantai

Bilik Tidur 4
Bilik Mandi 3
Kategori Rumah Berangkai
Keluasan Unit 1907 Kps

Rancang lawatan tapak atau minta maklumat lanjut mengenai pelan lantai ini sekarang!

Kemudahan Berdekatan

Klik di sini untuk menggunakan peta

Tahukah anda?

Semak nilai hartanah akan datang untuk membuat keputusan pembelian terbaik.

Nama Hartanah Tahun Siap Bina Harga Pelancaran Harga Jualan Diiklankan
Setia Warisan Tropika 2022 Dari RM557,000 Tiada
Adenia @ Setia Warisan Tropika Apr 2024 RM768,000 - RM1,400,000 Tiada

Tahukah anda?

Lihat harga transaksi lalu di kawasan ini untuk membuat keputusan yang baik.

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
0 - 500 Kps - - -
500 - 1,000 Kps - - -
1,000 - 1,500 Kps - - -
1,500 - 2,500 Kps - - -
2,500 - 4,000 Kps - - -
4,000 Kps dan diatas - - -
Purata Transaksi kebelakangan Ini.
100 Transaksi Terakhir Direkodkan.
RM 134 kps
Hartanah Bertingkat
RM 218 kps
Hartanah Tidak Bertingkat
RM 178 kps
Hartanah Komersial

Nota:

  • Analisis harga ini adalah sekadar untuk rujukan. Ketepatan data akan ditingkatkan di masa akan datang apabila kami mempunyai lebih maklumat.
  • 'Jarak Berdekatan' adalah berdasarkan 1 kilometer.
  • Purata Hasil Sewa mengambil kira anggaran yuran penyelenggaraan.

Kemampuan Saya

Bayaran Muka (10%) RM 55,700
Jumlah Pinjaman ( 90 %) RM 501,300
Tempoh Pinjaman 35 Tahun
Kadar Bunga 4.85%
Lain-lain (Anggaran) RM 10,000
Mohon Sekarang
Ansuran Bulanan
RM 3,000 ±
Yuran Penyelenggaraan
Tiada
RM Tiada kps (1,900 Kps)
Jumlah Perbelanjaan Bulanan
RM 3,000 ±

Terma Penafian

Maklumat yang dipaparkan adalah indikatif dan untuk ilustrasi sahaja. Ia tidak menjamin ketepatan pengiraan dan tidak bertanggungjawab atas ketidaktepatan atau peninggalan sebarang maklumat. Perkara di atas tidak merupakan tawaran kredit dan juga tidak menjamin bahawa kemudahan kredit yang dipohon akan diluluskan. Semua permohonan pembiayaan tertakluk kepada penilaian dan kelulusan kredit dan pemberi kredit berhak untuk meluluskan atau menolak permohonan tersebut tanpa memberikan alasan.

Perlukan bantuan

Dengan PropSocial, sesiapa sahaja boleh mencari rumah yang diimpikan. Ingin membeli, menjual atau menyewa rumah di Setia Warisan Tropika? Isikan maklumat anda dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!?

Belum log masuk
Belum log masuk Belum log masuk
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik