Valerian @ Kundang Estates

Lot 24680, Jalan BBK Utama, Bandar Baru Kundang, 48050 Kundang, Selangor
Rumah Berangkai
Ulasan Komuniti
Ulasan Editor
  • Ulasan Editor
  • Ulasan Komuniti
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Maklumat:

Pemaju

Developer of Valerian @ Kundang Estates, Gamuda Berhad
Gamuda Berhad
Lihat Profil Pemaju
Chinese ad 4621 326x150 01

Kemudahan

Jogging track
Playground
Community farm
Flying fox
Open-air trampoline
Community planting
Reflexology path
Bike lane
Lakeview bridge

Maklumat Hartanah

RM 755,000 - RM 1,216,000
Keluasan Unit
2,009 Kps - 2,120 Kps
Jenis
Kediaman
Tempoh
Hak Milik Pajakan
Blok
Tiada
Tingkat
2
Unit
100
Parkir
Min. 2

Penerangan

Valerian @ Kundang Estates merupakan salah satu projek pembangunan Gamuda Land yang dinanti-nantikan di Kundang, Selangor. Kundang Estates telah dianugerahkan ‘Best Boutique Township & The Cornerstone Award – Best Landed Development’ oleh starproperty.my pada tahun 2019.

Dengan lokasi projek ini yang terletak di persimpangan tiga lebuh raya utama iaitu Lebuhraya Utara Selatan (NSE), Lebuhraya Koridor Guthrie (GCE) dan Lebuhraya Kuala Lumpur-Kuala Selangor (LATAR), perjalanan ke pusat bandar Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Subang Jaya, Shah Alam, Bukit Jelutong dan Kuala Selangor adalah sangat mudah.

Sebagai contoh, perjalanan ke Kuala Lumpur hanya memakan masa lebih kurang 40 minit, manakala penduduk hanya memerlukan 30 hingga 40 minit untuk ke Petaling Jaya, Shah Alam dan Subang; serta 20 minit sahaja untuk ke Sungai Buloh. Jika anda memilih untuk menaiki pengangkutan awam pula, stesen KTM Kuang dan Terminal Bersepadu Sungai Buloh juga terletak berdekatan dengan projek ini. Selain itu, tempat ini juga akan menyediakan perkhidmatan bas ulang-alik secara percuma ke stesen KTM tersebut.

Valerian @ Kundang Estates menawarkan gaya hidup yang moden di pinggir bandar. Dengan lokasinya yang terbentang luas di kawasan tanah yang menghijau seluas 40 ekar, tempat ini menempatkan 100 unit rumah jenis link dua tingkat yang luas dengan saiz binaan dari 2,009 kp dan ke atas, kediaman ini sangat ideal bagi keluarga yang bersaiz sederhana atau besar.

Dari segi kemudahan pula, anda boleh menjangkakan yang terbaik dari Kundang Estates. Projek ini menyediakan ladang komuniti untuk penduduk yang membenarkan mereka menanam tumbuhan, tanaman herba dan juga apa jua jenis sayuran untuk kegunaan sendiri.

Selain itu, Kundang Estates juga menempatkan esplanad yang dilengkapi dengan kemudahan seperti flying fox, trampolin terbuka (open-air trampolines), laluan dengan tanaman bunga. Bukan itu sahaja, mereka yang menggemari aktiviti rekreasi pasti akan menikmati kemudahan seperti laluan berbasikal dan taman di tepi tasik, anda boleh berjoging sambil menikmati keindahan pemandangan yang tersedia.

Anda hanya memerlukan perjalanan memandu yang singkat selama 15 minit ke kawasan bandar Kuang jika anda inginkan lebih pilihan kemudahan. Di sana, kemudahan seperti kedai makan, kedai runcit, kedai serbaneka, stesen polis, klinik dan juga stesen minyak boleh didapati. Anda juga boleh singgah ke Pusat Membeli-Belah AEON Rawang (16 minit perjalanan memandu) jika anda ingin menikmati gaya hidup yang lebih moden.

Secara keseluruhannya, Valerian @ Kundang Estates merupakan sebuah kediaman pinggir bandar yang sempurna bagi mereka yang menginginkan suasana yang tenang, namun masih tidak jauh dari bandar raya.

Komuniti Berpagar
Keselamatan
Ya
Mesra Haiwan Peliharaan
Tidak
Mesra Alam (GBI)
Restoran Berdekatan
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan


  Jadilah orang yang pertama untuk memberi penilaian dan ulasan bagi Valerian @ Kundang Estates

Berminat dengan
Valerian @ Kundang Estates?

Daftarkan maklumat anda sekarang!

Pelan lantai

Bilik Tidur 4
Bilik Mandi 3
Kategori Link Homes
Keluasan Unit 2009 Kps

Rancang lawatan tapak atau minta maklumat lanjut mengenai pelan lantai ini sekarang!

Kemudahan Berdekatan

Klik di sini untuk menggunakan peta

Tahukah anda?

Lihat harga transaksi lalu di kawasan ini untuk membuat keputusan yang baik.

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
0 - 500 Kps - - -
500 - 1,000 Kps - - -
1,000 - 1,500 Kps - - -
1,500 - 2,500 Kps - - -
2,500 - 4,000 Kps - - -
4,000 Kps dan diatas - - -
Purata Transaksi kebelakangan Ini.
100 Transaksi Terakhir Direkodkan.
RM 71 kps
Hartanah Bertingkat
RM 148 kps
Hartanah Tidak Bertingkat
RM 127 kps
Hartanah Komersial

Nota:

  • Analisis harga ini adalah sekadar untuk rujukan. Ketepatan data akan ditingkatkan di masa akan datang apabila kami mempunyai lebih maklumat.
  • 'Jarak Berdekatan' adalah berdasarkan 1 kilometer.
  • Purata Hasil Sewa mengambil kira anggaran yuran penyelenggaraan.

Kemampuan Saya

Bayaran Muka (10%) RM 75,500
Jumlah Pinjaman ( 90 %) RM 679,500
Tempoh Pinjaman 35 Tahun
Kadar Bunga 4.85%
Lain-lain (Anggaran) RM 10,000
Mohon Sekarang
Ansuran Bulanan
RM 3,000 ±
Yuran Penyelenggaraan
Tiada
RM Tiada kps (2,009 Kps)
Jumlah Perbelanjaan Bulanan
RM 3,000 ±

Terma Penafian

Maklumat yang dipaparkan adalah indikatif dan untuk ilustrasi sahaja. Ia tidak menjamin ketepatan pengiraan dan tidak bertanggungjawab atas ketidaktepatan atau peninggalan sebarang maklumat. Perkara di atas tidak merupakan tawaran kredit dan juga tidak menjamin bahawa kemudahan kredit yang dipohon akan diluluskan. Semua permohonan pembiayaan tertakluk kepada penilaian dan kelulusan kredit dan pemberi kredit berhak untuk meluluskan atau menolak permohonan tersebut tanpa memberikan alasan.

Perlukan bantuan

Dengan PropSocial, sesiapa sahaja boleh mencari rumah yang diimpikan. Ingin membeli, menjual atau menyewa rumah di Valerian @ Kundang Estates? Isikan maklumat anda dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!?

Belum log masuk
Belum log masuk Belum log masuk
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik