Dji 0727a 2 large
Dji 0730 2 large
Dji 0732a 2 large
5daa4889 2 large
5daa4898 2 large
Dji 0734 2 large
5daa4903 2 large
5daa4901 2 large

Gambaran Keseluruhan Kejiranan

Bukit Jalil

Kuala Lumpur, Malaysia

Ulasan PropSocial

Kemudahan Akses

Trafik

Keselamatan

Kemudahan Keseluruhan

Bukit Jalil merupakan subbandar besar yang terletak bersebelahan bandar Puchong yang padat dengan penduduk. Kawasan ini menawarkan rumah bertanah di samping pelbagai pilihan kondominium yang sebahagian besarnya disewa oleh golongan berpendapatan sederhana hingga menengah atas. Majoriti penduduk di kawasan ini terdiri daripada etnik Cina dan Melayu.

Lokasi Bukit Jalil adalah ideal kerana dihubungkan pelbagai lebuh raya. Oleh itu, pembangunan pesat dijalankan di kawasan ini, dengan kebanyakan pembangunan disasarkan kepada golongan berpendapatan sederhana dan menengah atas.

Bagaimanapun, kesesakan lalu lintas menjadi masalah utama pada waktu puncak kerana penduduk dari Puchong menggunakan laluan masuk yang sama. Namun begitu, Bukit Jalil tetap menjadi kawasan pelaburan yang popular dengan pembangunan akan datang termasuk pusat membeli-belah berskala besar dalam perancangan.

Apa Pandangan Penduduk Tempatan Bukit Jalil

Kenali kejiranan ini secara terperinci dengan ulasan sebenar yang diberi oleh penduduk setempat

Kemudahan Akses

Alam Semula Jadi

Keselamatan

Komuniti

Kemudahan Keseluruhan

Sekolah

Cari Tawaran Bagus
About This Map

Analisis dan perbandingan purata transaksi, untuk dijual dan disewa untuk hartanah bertingkat, tidak bertingkat dan komersil dalam Bukit Jalil *

*Untuk memberi anda maklumat yang paling tepat, ruangan tertentu mungkin menunjukkan 'Data tidak mencukupi' kerana transaksi yang tidak mencukupi di kawasan itu

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
Purata Harga Ditransaksi
Purata Harga Ditransaksi (Kps)
Purata Harga Senarai Iklan Jualan
Purata Harga Senarai Iklan Jualan (Kps)
Purata Harga Senarai Iklan Sewa
Purata Harga Senarai Sewa (Kps)

Ini adalah perwakilan harga transaksi lalu di dalam kejiranan ini yang dibahagikan kepada kategori bertingkat (kondominium, kediaman berservis, pangsapuri), tidak bertingkat (rumah bandar, teres, banglo, rumah berkembar, rumah) dan komersial (pejabat, kedai).

Tahukah anda?

Harga transaksi lalu dapat memberikan anda idea tentang trend harga hartanah di kejiranan ini.

Tahukah anda?

Kumpulan etnik ialah kelompok manusia yang anggotanya mengaitkan diri melalui sesuatu warisan sepupunya, baik warisan yang benar maupun yang dianggap. Identiti etnik dipupuk dengan membedakan kelompok diri daripada kelompok yang lain menerusi sifat-sifat seperti budaya, bahasa, agama, dan tingkah laku. (Wikipedia)

* Data diambil dari sumber rasmi.

Indeks Harga Pengguna

Ini ialah representasi Indeks Harga Pengguna (IHP) Kuala Lumpur untuk tahun 2011 - 2015

Tahukah anda?

Indeks Harga Pengguna (IHP) mengukur perubahan peratus kos pembelian mengikut masa bagi bakul tetap barangan dan perkhidmatan yang mewakili corak purata pembelian oleh sekumpulan penduduk pada sesuatu tempoh masa yang ditetapkan. (Wikipedia)

NO DATA FOUND

Tidak temui apa yang anda cari?

Biar kami bantu anda