Pl5b2714 large
Pl5b2694 large
Pl5b2704 large
Pl5b2706 large
Pl5b2712 large
Pl5b2713 large
Pl5b2722 large

Gambaran Keseluruhan Kejiranan

Damansara Heights

Kuala Lumpur, Malaysia

Ulasan PropSocial

Kemudahan Akses

Trafik

Keselamatan

Kemudahan Keseluruhan

Damansara Heights merupakan nama yang biasa digunakan oleh rakyat Malaysia untuk merujuk kepada Bukit Damansara. Walaupun banyak kawasan mempunyai imbuhan Damansara, Damansara Heights merupakan “Damansara” yang asal, memberikan simbol status bagi mereka yang mampu untuk tinggal di sini.

Lazimnya, penduduk di kawasan itu terdiri daripada mereka yang berpendapatan tinggi serta orang kenamaan tempatan dan asing, di antaranya ada mereka yang cuba menandingi jiran mereka dengan reka bentuk rumah yang unik dan megah.

Disebabkan kekurangan tanah di Damansara Heights, aktiviti pembangunan di sini adalah minima dan ini menyumbang kepada kenaikan harga kps yang stabil untuk hartanah di kawasan ini. Kumpulan etnik majoriti yang mendominasi kawasan ini adalah campuran sama rata kaum Cina dan Melayu yang berpendapatan tinggi serta ekspatriat.

Damansara Heights jarang mengalami kesesakan lalu lintas kecuali pada waktu puncak, masalah ini diharapkan dapat dikurangkan dengan adanya Stesen MRT Pusat Bandar Damansara yang baru. Kebanyakan rumah mempunyai ciri keselamatan peribadi, dan yang perlu diberi perhatian adalah beberapa jalan dalaman kawasan ini adalah sangat sempit dan berliku-liku.

Apa Pandangan Penduduk Tempatan Damansara Heights

Kenali kejiranan ini secara terperinci dengan ulasan sebenar yang diberi oleh penduduk setempat

Kemudahan Akses

Alam Semula Jadi

Keselamatan

Komuniti

Kemudahan Keseluruhan

Sekolah

Artikel

The Benefits of a Smart Home System
Terakhir dikemas kini oleh Leong Fang Yin
Lebih 6 tahun lalu  20136  0  20
True Haunted Stories You Might Not Have Heard Of
Terakhir dikemas kini oleh Leong Fang Yin
Hampir 7 tahun lalu  42575  0  11
Cari Tawaran Bagus
About This Map

Analisis dan perbandingan purata transaksi, untuk dijual dan disewa untuk hartanah bertingkat, tidak bertingkat dan komersil dalam Damansara Heights *

*Untuk memberi anda maklumat yang paling tepat, ruangan tertentu mungkin menunjukkan 'Data tidak mencukupi' kerana transaksi yang tidak mencukupi di kawasan itu

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
Purata Harga Ditransaksi
Purata Harga Ditransaksi (Kps)
Purata Harga Senarai Iklan Jualan
Purata Harga Senarai Iklan Jualan (Kps)
Purata Harga Senarai Iklan Sewa
Purata Harga Senarai Sewa (Kps)

Ini adalah perwakilan harga transaksi lalu di dalam kejiranan ini yang dibahagikan kepada kategori bertingkat (kondominium, kediaman berservis, pangsapuri), tidak bertingkat (rumah bandar, teres, banglo, rumah berkembar, rumah) dan komersial (pejabat, kedai).

Tahukah anda?

Harga transaksi lalu dapat memberikan anda idea tentang trend harga hartanah di kejiranan ini.

Tahukah anda?

Kumpulan etnik ialah kelompok manusia yang anggotanya mengaitkan diri melalui sesuatu warisan sepupunya, baik warisan yang benar maupun yang dianggap. Identiti etnik dipupuk dengan membedakan kelompok diri daripada kelompok yang lain menerusi sifat-sifat seperti budaya, bahasa, agama, dan tingkah laku. (Wikipedia)

* Data diambil dari sumber rasmi.

Indeks Harga Pengguna

Ini ialah representasi Indeks Harga Pengguna (IHP) Kuala Lumpur untuk tahun 2011 - 2015

Tahukah anda?

Indeks Harga Pengguna (IHP) mengukur perubahan peratus kos pembelian mengikut masa bagi bakul tetap barangan dan perkhidmatan yang mewakili corak purata pembelian oleh sekumpulan penduduk pada sesuatu tempoh masa yang ditetapkan. (Wikipedia)

NO DATA FOUND

Tidak temui apa yang anda cari?

Biar kami bantu anda