Dji 0934 large
Dji 0941 2 large
Dji 0943 2 large
Dji 0947 2 large
Dji 0948 2 large
Pl5b2941 large
Pl5b2943 large
Pl5b2948 large
Pl5b2950 large
Pl5b2935 large

Gambaran Keseluruhan Kejiranan

Desa ParkCity

Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia

Ulasan PropSocial

Kemudahan Akses

Trafik

Keselamatan

Kemudahan Keseluruhan

Dahulunya tapak kuari yang ditinggalkan, Desa ParkCity kini merupakan pembangunan bercampur yang terletak di pinggiran Kuala Lumpur yang direka untuk merealisasikan konsep hidup, kerja dan main. Dengan anugerah-anugerah yang dirangkul pemajunya, Desa ParkCity dijangka menjadi salah satu kawasan perumahan yang paling makmur di Malaysia.

The Waterfront, sebuah pusat membeli-belah yang terletak berdekatan kawasan tersebut akan memberikan penduduk Desa ParkCity akses kepada pelbagai kemudahan. Penduduk juga menyatakan Desa ParkCity merupakan sebuah kejiranan yang lain daripada yang lain dan tinggal di sini adalah pengalaman yang unik.

Salah satu pengalaman yang paling unik di bandar ini yang paling hangat dibincangkan oleh pengunjung dan penduduk Desa ParkCity adalah toleransi kawasan tersebut terhadap anjing peliharaan di semua kawasan, termasuk pusat membeli-belah dan taman yang mesra anjing. Oleh itu, dapat difahami bahawa majoriti penduduk yang tinggal di sini terdiri daripada etnik Cina.

Adalah kebiasaan untuk Desa ParkCity dikerumuni pengunjung pada hujung minggu, ada yang datang ke sini untuk berjoging di tepi tasik dan ada yang membawa anjing terlatih mereka untuk berlari bebas di taman dan bersosial dengan anjing peliharaan lain.

Dalam usaha untuk menjadi sebuah kawasan kejiranan yang mampan, Desa ParkCity dilengkapi dengan sekolah antarabangsa dalam lingkungannya. Di sini juga terdapat pelbagai pilihan kediaman, termasuklah kondominium, banglo dan lain-lain. Desa ParkCity memberikan penduduknya persekitaran yang selesa dan moden untuk didiami.

Apa Pandangan Penduduk Tempatan Desa ParkCity

Kenali kejiranan ini secara terperinci dengan ulasan sebenar yang diberi oleh penduduk setempat

Kemudahan Akses

Alam Semula Jadi

Keselamatan

Komuniti

Kemudahan Keseluruhan

Sekolah

Artikel

7 Tempat Rekreasi di Sekitar Lembah Klang untuk Gaya Hidup Sihat
Terakhir dikemas kini oleh Aishah Rahman
Hampir 6 tahun lalu  43445  0  7
Child-Proofing Your Home: Is Your Home a Toddler’s Deathtrap?
Terakhir dikemas kini oleh Leong Fang Yin
Lebih kurang 6 tahun lalu  11646  0  15
Bangsar vs Mont Kiara vs Desa ParkCity
Terakhir dikemas kini oleh Lucia
Lebih 7 tahun lalu  11468  0  33
Cari Tawaran Bagus
About This Map

Analisis dan perbandingan purata transaksi, untuk dijual dan disewa untuk hartanah bertingkat, tidak bertingkat dan komersil dalam Desa ParkCity *

*Untuk memberi anda maklumat yang paling tepat, ruangan tertentu mungkin menunjukkan 'Data tidak mencukupi' kerana transaksi yang tidak mencukupi di kawasan itu

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
Purata Harga Ditransaksi
Purata Harga Ditransaksi (Kps)
Purata Harga Senarai Iklan Jualan
Purata Harga Senarai Iklan Jualan (Kps)
Purata Harga Senarai Iklan Sewa
Purata Harga Senarai Sewa (Kps)

Ini adalah perwakilan harga transaksi lalu di dalam kejiranan ini yang dibahagikan kepada kategori bertingkat (kondominium, kediaman berservis, pangsapuri), tidak bertingkat (rumah bandar, teres, banglo, rumah berkembar, rumah) dan komersial (pejabat, kedai).

Tahukah anda?

Harga transaksi lalu dapat memberikan anda idea tentang trend harga hartanah di kejiranan ini.

Tahukah anda?

Kumpulan etnik ialah kelompok manusia yang anggotanya mengaitkan diri melalui sesuatu warisan sepupunya, baik warisan yang benar maupun yang dianggap. Identiti etnik dipupuk dengan membedakan kelompok diri daripada kelompok yang lain menerusi sifat-sifat seperti budaya, bahasa, agama, dan tingkah laku. (Wikipedia)

* Data diambil dari sumber rasmi.

Indeks Harga Pengguna

Ini ialah representasi Indeks Harga Pengguna (IHP) Kuala Lumpur untuk tahun 2011 - 2015

Tahukah anda?

Indeks Harga Pengguna (IHP) mengukur perubahan peratus kos pembelian mengikut masa bagi bakul tetap barangan dan perkhidmatan yang mewakili corak purata pembelian oleh sekumpulan penduduk pada sesuatu tempoh masa yang ditetapkan. (Wikipedia)

NO DATA FOUND

Tidak temui apa yang anda cari?

Biar kami bantu anda