Dji 0468 large
Dji 0471 large
Dji 0486 large
Dji 0493 large
Dji 0496 large
Ppl58575 large
Ppl58577 large
Ppl58586 large
Ppl58589 large
Ppl58590 large

Gambaran Keseluruhan Kejiranan

Jalan Klang Lama

Kuala Lumpur, Malaysia

Ulasan PropSocial

Kemudahan Akses

Trafik

Keselamatan

Kemudahan Keseluruhan

Jalan Klang Lama adalah kawasan pembangunan di Kuala Lumpur di mana harga pasaran hartanahnya semakin meningkat beberapa tahun kebelakangan ini. Pemilik tanah dan banyak pihak telah mengambil peluang dan mula beralih perhatian untuk membangunkan kawasan ini, justeru menyebabkan Jalan Klang Lama tiba-tiba dipenuhi dengan projek kondominium baharu.

Kawasan ini mempunyai prospek pelaburan yang baik kerana jaraknya yang berdekatan dengan pusat bandar dan Petaling Jaya, walaupun trafik teramat sesak di sekitar Jalan Klang Lama setiap pagi.

Oleh itu, sesiapa yang ingin membuat pelaburan dalam hartanah di kawasan ini perlu berfikir panjang kerana penduduk yang mengenali kawasan itu akan cepat menyuarakan bahawa kekurangan jalan masuk dan keluar merupakan masalah utama pada waktu puncak.

Scott Garden, sebuah pembangunan bersepadu yang juga terletak di Jalan Klang Lama merupakan contoh terbaik pembangunan yang habis dijual sepenuhnya di mana kebanyakan unit kediaman kekal kosong dan tidak disewakan. Keadaan ini sebegini dijangka berlarutan oleh ramai penduduk kawasan itu bagi pembangunan baru dan akan datang.

Apa Pandangan Penduduk Tempatan Old Klang Road

Kenali kejiranan ini secara terperinci dengan ulasan sebenar yang diberi oleh penduduk setempat

Kemudahan Akses

Alam Semula Jadi

Keselamatan

Komuniti

Kemudahan Keseluruhan

Sekolah

Cari Tawaran Bagus
About This Map

Analisis dan perbandingan purata transaksi, untuk dijual dan disewa untuk hartanah bertingkat, tidak bertingkat dan komersil dalam Jalan Klang Lama *

*Untuk memberi anda maklumat yang paling tepat, ruangan tertentu mungkin menunjukkan 'Data tidak mencukupi' kerana transaksi yang tidak mencukupi di kawasan itu

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
Purata Harga Ditransaksi
Purata Harga Ditransaksi (Kps)
Purata Harga Senarai Iklan Jualan
Purata Harga Senarai Iklan Jualan (Kps)
Purata Harga Senarai Iklan Sewa
Purata Harga Senarai Sewa (Kps)

Ini adalah perwakilan harga transaksi lalu di dalam kejiranan ini yang dibahagikan kepada kategori bertingkat (kondominium, kediaman berservis, pangsapuri), tidak bertingkat (rumah bandar, teres, banglo, rumah berkembar, rumah) dan komersial (pejabat, kedai).

Tahukah anda?

Harga transaksi lalu dapat memberikan anda idea tentang trend harga hartanah di kejiranan ini.

Indeks Harga Pengguna

Ini ialah representasi Indeks Harga Pengguna (IHP) untuk tahun 2011 - 2015

Tahukah anda?

Indeks Harga Pengguna (IHP) mengukur perubahan peratus kos pembelian mengikut masa bagi bakul tetap barangan dan perkhidmatan yang mewakili corak purata pembelian oleh sekumpulan penduduk pada sesuatu tempoh masa yang ditetapkan. (Wikipedia)

NO DATA FOUND

Tidak temui apa yang anda cari?

Biar kami bantu anda