Hartanah Untuk Disewa di KLCC

Menunjukkan 3,922 Hartanah Untuk Disewa Di KLCC

Highlight of the Week

Michelle Tan @michelleklcc

I'm the local expert for KLCC. Ask me any question or let me help you find the right property.

Looking to buy a house instead? Check out the latest property for sale in KLCC.

Soalan Lazim


Mengenai KLCC


Hartanah Untuk Disewa di KLCC

KLCC merupakan pusat Kuala Lumpur yang juga dikenali sebagai Pusat Bandaraya Kuala Lumpur. Sebagai daerah pusat perniagaan yang paling mewah di Malaysia, KLCC adalah salah satu kawasan yang mempunyai jumlah bangunan pencakar langit dan pembangunan berterusan yang paling banyak.

Harga hartanah di sini adalah yang tertinggi di Malaysia sehingga mencecah RM3,000 per kaki persegi, sementara jalan baru sentiasa dibina dan dinaiktaraf dan lalu lintas sentiasa diarahkan ke laluan lain dalam usaha untuk mengurangkan kesesakan lalu lintas tidak kira waktu dan masa; yang mana sistem pengangkutan awam hampir tidak membantu.

Hartanah di KLCC kebanyakannya disasarkan kepada golongan berpendapatan tinggi serta syarikat antarabangsa yang ingin memindahkan pekerja mereka ke Malaysia. Bandar ini juga dianggap sesuai untuk dikunjungi orang kenamaan, rakyat Malaysia biasa selalunya tidak mampu untuk membeli hartanah di KLCC.

Penduduk di daerah ini adalah campuran pelbagai kumpulan etnik, dari pekerja kolar putih yang menjawat jawatan tertinggi hingga tukang tiket bas migran. Pencakar langit baru selalu muncul di setiap bidang tanah yang ada, sama ada di sebelah jalan utama Jalan Sultan Ismail atau di kawasan Embassy Row.

Skrol Ke Atas