Kuala lumpur house for sale platinum splendor residence 1
Logo3 small

Menggabungkan unit-unit kondominium dan RUMAWIP, Platinum Splendor Residence adalah kediaman di tengah kotaraya yang menawarkan keselesaan gaya hidup moden dan dikelilingi dengan kemudahan, semuanya pada harga yang berpatutan.

3 blok di Platinum Splendor Residence kesemuanya mengandungi 32 buah tingkat, dilengkapi bahagian hadapan bangunan yang moden dengan sentuhan hijau. Kompleks kediaman ini menawarkan 600 unit rumah RUMAWIP dan 1,400 unit kondominium.Kemewahan pada harga yang berpatutan

Unit RUMAWIP terletak di Blok A. Rumah-rumah ini adalah kerjasama antara pihak pemaju, Total Solid Holdings Sdn Bhd, dan juga pihak kerajaan bagi menyediakan kediaman berkualiti dan juga mampu milik.

Rumah RUMAWIP, juga dikenali sebagai unit Type A hanyalah berharga RM300,000, menawarkan ruang yang mencukup pada 882 kaki persegi. Susun atur yang terdiri daripada 3 bilik tidur dan 2 bilik air ini juga adalah sangat praktikal, sesuai didiami oleh semua jenis pembeli samada individu, pasangan berkahwin, mahupun keluarga.

Dua lagi kompleks menempatkan unit kondominum yang terbahagi kepada beberapa kategori iaitu Type B, Type B1, Type C, Type C1, Type D, dan Type D1. Seperti unit RUMAWIP, rumah Type B juga menawarkan 3 bilik tidur dan 2 bilik air, tapi dengan lebih ruang pada 926 kaki persegi. Sesuai dengan saiznya, unit ini juga lebih mahal namun masih berpatutan dengan harga perlancaran sekitar RM400,000.

Kategori seterusnya adalah Type C, sesuai bagi sesiapa yang inginkan ruang yang lebih luas dengan 3 bilik tidur dan 1 bilik tambahan, tak lupa juga 2 bilik air, kesemuanya pada keluasan 1,065 kaki persegi. Type D juga menawarkan 3 bilik tidur dan 1 bilik tambahan dengan 2 bilik air. Walau bagaimanapun, unit ini berbeza daripada segi keluasannya iaitu pada 1,184 kaki persegi. Type B1, Type C1, dan Type D1 juga lebih besar dengan setiap satu seluas 1,152 kaki persegi, 1,431 kaki persegi, dan 1,550 kaki persegi.

Bila dilihat daripada segi harga, Platinum Splendor Residence sudah tentunya merupakan satu tawaran yang jarang dijumpai, di mana rumah yang luas dan selesa dapat dimiliki pada harga yang setimpal, dengan semua jenis unit berharga antara RM400,000 ke RM500,000.

Setiap unit jenis kondominium mempunyai sebuah balkoni supaya penduduk dapat menikmati pemandangan kotaraya yang menakjubkan. Walaupun unit jenis RUMAWIP tidak mempunyai balkoni, penduduk masih dapat melihat pemandangan yang hebat daripada ketinggian kompleks Blok A dan juga lokasi pembangunan yang berdekatan dengan pusat bandar KL.

Platinum Splendor Residence menawarkan pelbagai jenis kemudahan di ruangan podium, termasuklah kolam renang di mana penduduk boleh melakukan rutin renang harian mereka atau sekadar duduk bersantai. Gimnasium juga disediakan bagi sesiapa yang ingin berlari bagi tujuan kardio ataupun mengangkat berat bagi tujuan bina badan. Anak-anak kecil pun tidak ketinggalan di mana mereka boleh bermain di taman permainan. Bukan itu sahaja, sekuriti 24 jam memastikan keselamatan buat penduduk agar mereka boleh menjalani urusan harian dengan tenang.Kedudukan yang strategik di KL

Platinum Splendor Residence merupakan pilihan yang ideal bagi golongan professional dan keluarga yang selalu ke bandar, memandangkan ianya terletak berdekatan dengan pelbagai kemudahan dan jalan-jalan utama. Keluarga yang mempunyai anak kecil pasti gembira bila mengetahui adanya pelbagai sekolah di sekeliling termasuklah SMK Padang Tembak, SJK (C) Chiao Nan, SMK Tinggi Setapak, dan juga Beacon House Sri Inai International School. Institut pengajian tinggi yang berdekatan juga termasuklah Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan TM Multimedia College.

Tidak cukup dengan itu, penduduk Platinum Splendor Residence boleh melakukan pelbagai urusan harian dengan mudah dengan adanya Wangsa Walk Mall dan juga Suria KLCC yang berdekatan. Kemudahan perubatan juga tidak dilupakan dengan beberapa hospital dan institusi kesihatan yang berhampiran seperti Prince Court Medical Centre, Hospital Pusrawi, Hospital Tawakal, dan juga Institut Jantung Negara.

Pusat bandar KL hanyalah sejauh 4km dan boleh dicapai melalui Jalan Sultan Yahya Petra yang dulunya dikenali sebagai Jalan Semarak. Kediaman ini terletak pada sambungan Jalan Sultan Yahya Petra ke Jalan Tun Razak, yang menghala ke barat daya ke arah pusat Bandar KL. Walau bagaimanapun, apa yang membuatkan Platinum Splendor Residence menjadi buah mulut orang ramai adalah betapa dekatnya ia dengan Lebuhraya Duta-Ulu Klang Expressway (DUKE), iaitu penghubung ke beberapa jalan dan lebuhraya utama yang lain. Lebuhraya DUKE dihubungkan dengan Setiawangsa-Pantai Expressway (DUKE 3) menuju ke Wangsa Maju dan Setapak. Ampang terletak kira-kira 6km di arah tenggara laluan tersebut, sama seperti Setiawangsa.

Beberapa jalan utama lain yang berdekatan dengan Platinum Splendor Residence adalah Jalan Padang Tembak, Jalan Gurney, dan juga Ampang-Kuala Lumpur Elevated Highway (AKLEH). Dengan itu, kediaman ini juga terletak berhampiran lokasi-lokasi popular seperti KL Sentral (9km), Mont Kiara (12km), dan Petaling Jaya (15km).

Platinum Splendor Residence juga terletak berdekatan dengan stesen LRT Setiawangsa dengan jarak kurang 5km. Dengan itu, stesen KLCC hanyalah sejauh 4 hentian LRT, manakala stesen Masjid Jamek berada di hentian yang seterusnya, di mana laluan LRT Sri Petaling dan bertemu dengan laluan LRT Petaling Jaya.

Video berikutan memaparkan pemandangan aerial kawasan sekitar Platinum Splendor Residence:


Mengerti keperluan pembeli rumah

Pihak pemaju di sebalik Platinum Splendor Residence adalah Total Solid Holdings Sdn Bhd, mereka percaya rumah mampu milik tidak semestinya perlu mengorbankan kualiti dan terletak jauh daripada sebarang kemudahan. Pelbagai pertimbangan juga telah dibuat dengan teliti ke atas rekabentuk rumah untuk memastikan ianya bukan setakat sebuah ruang untuk didiami, tetapi juga praktikal serta penuh gaya dan nilai buat para pembeli rumah. Platinum Splendor Residence dibina atas prinsip-prinsip ini - menyediakan kediaman berkualiti pada harga mampu milik di Bandar KL, dan dilengkapi dengan pelbagai kemudahan.


Jangan tunggu lagi untuk memiliki rumah di Platinum Splendor Residence. Klik sini jika anda berminat! Ingin melihat unit pameran? Ada sebarang pertanyaan? Hubungi (+603) 4023 3666 atau hantarkan emel ke sales@platinumvictory.com.


Tidak dapat hadir untuk melihat sendiri unit pameran? Jangan risau! Klik sini untuk melawat unit Platinum Splendor Residence secara maya.

SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

Img 6323 small

@domng Yea, they just focus in Klang valley, not other place so far. Can check out Maxim projects too. Same company. Major in Sentul area.

Signature 28 logo  custom  small

I will check them out when I have a chance to visit KL this year. Thanks for the information. 

Img 6323 small

@domng most welcome dom! Maybe we all propsocial discussion regular visitor here, can meet up and chit chat too. haha

i can show you around PV projects.

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps thanks for sharing