Puchong south house for sale o2 residence video cover
Logo3 small

Perfect Eagle Development (PED) Sdn Bhd mungkin bukan satu nama yang selalu didengari dalam arena hartanah di Malaysia, namun pihak pemaju dengan 650 ekar tanah yang akan dibuka di Ampang, Shah Alam, Puchong dan Melaka ini semestinya perlu diberi perhatian. Dengan pengalaman selama lebih 10 tahun, Perfect Eagle Development kini bersedia untuk membawa arena hartanah ke tahap yang lebih tinggi, dengan pengenalan semula kawasan pembinaan hijau yang mampan, O2 Residence di O2 City yang terletak di Puchong Selatan.


Cita-cita besar

Perfect Eagle Development dibina pada tahun 2002 oleh sepasangan suami isteri, Tan Sri Koo Yuen Kim dan Puan Sri Alice Su Bee Leng, bermula dengan Dataran Pandan Prima Ampang pada tahun 2003. Terletak berhampiran Lebuhraya Lingkaran Tengah 2 Kuala Lumpur (MRR2), tapak pembinaan seluas 58 ekar ini adalah projek pertama syarikat ini dalam arena hartanah, dan mempunyai nilai pembangunan kasar (GDV) sebanyak RM170 juta.

Kawasan perbandaran serba lengkap yang dilengkapi dengan pasaraya Tesco tersebut mendapat sambutan hebat, dengan unit kedai dan pejabat yang dilancarkan pada harga RM600,000 kini dijual pada harga RM1.1 juta sebelum ianya sempat disiapkan lagi. Perfect Eagle Development terus maju ke hadapan, kini sedia untuk memajukan kawasan tanah mereka dengan pelbagai pembinaan yang progresif, berfokuskan kepada komuniti, dan dibina untuk kehidupan yang mampan.

Sejak itu, Perfect Eagle Development telah membina namanya sebagai pihak pemaju yang mampu melahirkan produk yang berkualiti. Seiring dengan zaman yang sentiasa berubah di mana pembeli hartanah kian giat mencari kawasan yang lebih sesuai didiami dan mampan, Perfect Eagle Development juga sentiara berubah seiring dengan masa supaya relevan dengan pasaran masa kini.

Semenjak kejayaan kawasan perbandaran Dataran Pandan Prima Ampang, Perfect Eagle Development mula merancakkan arena hartanah sekali lagi dengan bermulanya projek hijau mereka pada tahun 2013 iaitu O2 Residence di O2 City.

Orang ramai telah melihat potensi rumah idaman mereka di tengah bandar ini, dengan pelancaran dua blok pertama di O2 Residence. O2 Residence juga adalah projek apartment berservis tingkat tinggi yang pertama daripada pihak pemaju. Para pembeli semestinya tertarik dengan kemungkinan yang ditawarkan oleh sebuah projek yang menggabungkan elemen-elemen hijau, jumlah penempatan yang rendah, serta rekabentuk yang cocok dengan alam semulajadi.


Simbol sebuah resolusi baru

4 tahun selepas pelancaran O2 Residence yang pertama, kini dengan semua 6 blok telah siap, Perfect Eagle Development telah membuktikan kemampuan mereka dalam menukar visi kepada realiti. Meliputi 13.5 ekar dengan menawarkan 508 apartment berservis, kehidupan di O2 Residence menjanjikan ruang yang selesa daripada suite seluas 1,100 kaki persegi ke 2,000 kaki persegi, dengan keindahan alam terus di depan pintu.

Lengkungan bangunannya mirip garisan-garisan semula jadi yang terdapat pada daun pokok, di mana rekabentuk unik ini memberi kelebihan dalam pengudaraan dan peneduhan. Ciri-ciri struktur yang unik juga bermakna hampir setiap unit mempunyai susun atur yang tersendiri, di mana para pembeli boleh memilih sehingga 200 jenis susun atur rumah.

O2 Residence di O2 City adalah lambang visi Perfect Eagle Development yang mengutamakan persekitaran dan kemampanan, di mana kehijauan dan juga rekabentuk mesra alam sekitar boleh menyumbang kepada alam sekitar dan juga menyediakan residensi yang mampan dan sesuai didiami.

Usaha Perfect Eagle Development dalam menerapkan elemen hijau tidak terhad kepada landskap dan rekabentuk organik sahaja, malah juga dengan sistem dan teknik hijau. Pemenang Anugerah The Earth Conscious Honours oleh Anugerah StarProperty.my 2017, O2 Residence yang seluas 13.5 ekar ini adalah diiktiraf oleh Indeks Bangunan Hijau (GBI), dan telah menerima tahap GoldPlus oleh BCA Green Mark.

Penghargaan yang diberikan kepada O2 Residence daripada piawaian hijau industri ini adalah satu lagi pengiktirafan buat Perfect Eagle Development, di mana usaha untuk menjadikan kawasan pembinaan ini mesra alam termasuklah menanam 1,000 pohon pokok-pokok, serta penggunaan teknologi hijau dan elemen yang mesra alam.

Direka dan dibina dengan piawai kualiti Perfect Eagle Development yang tinggi, kehidupan mampan dan berkomuniti, kawasan pembinaan ini bukan sahaja menggunakan sistem penangkapan air hujan dan tenaga solar daripada sel photovoltaic (PV), tapi lebih lagi dengan penggunaan lampu LED, penghawa dingin jimat tenaga, lif jimat tenaga, tak lupa juga ruang yang dibina untuk pengudaraan yang semulajadi, malah juga mengguna cat dengan tahap kompaun organik meruap (VOC) yang rendah untuk mengehadkan toksin.

Dengan harapan ingin berkongsi pengetahuan dan kepentingan dalam menyumbang kepada alam sekitar, Perfect Eagle Development telah membina kawasan pembelajaran alam (“Eco Learning Centre”) di O2 Residence, untuk mendidik penduduk tentang bagaimana mereka boleh menyumbang kepada alam sekitar dalam jangka masa panjang. Inisiatif dalam melibatkan komuniti ini menunjukkan fokus pihak pemaju kepada komuniti, melambangkan betapa O2 City serta sebarang projek pembinaan oleh Perfect Eagle Development di masa hadapan adalah boleh didiami dan mampan.

O2 Residence yang berpagar dan dikawal ini juga menawarkan sebuah perpustakaan di mana penduduk boleh menyumbangkan bahan bacaan atau buku yang mereka telah baca, manakala 5 kemudahan kompos akan menggunakan daun-daun kering serta ranting di sekeliling kawasan pembinaan tersebut untuk ditukar menjadi baja, tak lupa juga kemudahan-kemudahan bagi tujuan rehat seperti kolam renang, sauna, dan banyak lagi.


Menuju masa depan

O2 Residence merupakan fasa pertama dalam O2 City, dan merupakan satu-satunya komponen residensi dalam kawasan perbandaran serba lengkap ini. Dengan GDV sebanyak RM500 juta, Perfect Eagle Development sangat yakin dengan konsep O2 Residence yang unik, selari dengan pengurusan yang berkualiti serta strategi promosi dan pemasaran yang bijak untuk menarik minat pekerja professional, pasangan, dan juga keluarga muda yang mencari kawasan yang sihat dan hijau untuk didiami. Mereka yang bekerja atau duduk di kawasan selatan Puchong dan juga Cyberjaya juga mungkin akan mendapati O2 Residence sebagai pilihan yang bijak.

Fasa O2 City yang seterusnya akan meliputi kawasan seluas 13 ekar, namun ada sikit perubahan dalam perancangannya perlu dibuat, memandangkan O2 City berada dalam kawasan pembinaan MRT. Dengan adanya sistem MRT yang baru ini, O2 City kini juga menjadi sebuah kawasan berorientasikan transit dan menjadi sebahagian daripada infrastruktur pengangkutan negara yang baru dan serba baik.

Dengan lokasinya yang strategik iaitu kurang dari 30 minit daripada bandar KL dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), kerana berdekatan dengan infrastruktur jalan sedia ada seperti Lebuhraya Maju (MEX), Lingkaran Pusat Lebuhraya Utara Selatan (ELITE), Lebuhraya Selatan Lembah Klang (SKVE), Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP), dan juga dengan pembinaan laluan keretapi transit yang akan datang, O2 City adalah pilihan ideal sebagai kawasan kediaman. Perfect Eagle Development juga telah menyatakan hasrat mereka untuk membina sebuah jalan yang akan menghubungkan Jalan Putra Permai terus kepada kawasan pembinaan mereka.

O2 Residence di O2 City juga akan penjadi projek perdana Perfect Eagle Development, yang akan mengangkat nama pihak pemaju sebagai penyokong kehidupan mampan.


Blok ketiga dan keempat O2 Residence kini sedang dijual, dengan harga daripada RM729,000 ke RM1,586,000. Untuk maklumat lanjut, hubungi 016-2065355 (Daniel Tan) atau hantar soalan anda kepada info@o2city.com.my atau daniel@pedsb.com.my. Anda juga boleh melawat laman web rasmi di www.o2city.com.my.

SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

S  27ae60 small

*Owner Welcome to contact me about your property for rent or sale*

012-668 3131 Sharon

Signature 28 logo  custom  small

@veron 

Yes, agree on the Mont Kiara part which is a more "Atas" area. The higher floor you stay, the more expensive as well. 

James bond craig junio2006 small

Traffic in Puchong is horrendous!!! This is in Puchong South. Is it near where 16 Sierra is?

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps good sharing