Razak city residences article 1
Logo3 small

Terletak bertentangan dengan Bandar Malaysia yang bakal dibina, Razak City Residences menawarkan kediaman yang akan memberi kehidupan di Kuala Lumpur suatu nafas baru dan peluang yang pelbagai dengan harga bermula dari RM389,000. 

Razak City Residences merupakan satu projek yang bakal dibina di atas lokasi yang sama bagi menggantikan Perumahan Awam Razak Mansion. Pembangunan ini akan menaiktaraf kehidupan penduduk, seiring dengan matlamat sedia ada sejak ianya dilancarkan oleh Perdana Menteri Malaysia, Yang Amat Berhormat Tun Abdul Razak pada tahun 1962.

Merangkumi 22 ekar tanah, kesemua 12 menara Razak City Residences bakal dibangunkan diantara Lebuhraya Kuala Lumpur – Seremban dan Lebuhraya Sungai Besi (Besraya). Setiap orang layak membeli unit di sini disebabkan tiada syarat pembelian. Selain dari unit kediaman, projek ini juga meliputi podium yang akan menampung 121 unit pejabat dan tempat meletak kenderaan.


Rumah idaman bagaikan mahligai untuk keluarga

Razak City Residences adalah pembangunan yang memenuhi keperluan penduduk Malaysia yang bekerja di kota raya. Pemilihan servis kediaman lengkap dan fleksibel ini sesuai bagi golongan bekerja, pasangan yang berkahwin mahupun yang sudah berkeluarga.

Pangsapuri servis Razak City Residences menawarkan 2 variasi pilihan kepada pembeli, Kediaman Jenis A mempunyai 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi yang dibina dengan jumlah keluasan yang selesa seluas 800 kaki persegi. Kediaman serba mewah ini mampu dimiliki dengan harga yang berpatutan bermula dari RM389,000. (Serendah RM450 kaki per segi!)

Dengan keluasan 1,045 kaki persegi, Kediaman Jenis B2 pula menawarkan ruang yang lebih mewah. Unit yang dilengkapi dengan 3 bilik tidur dan 3 bilik mandi ini bakal menjadi pilihan ideal bagi keluarga yang mempunyai 3 hingga 4 orang ahli. Pada harga pembukaan RM509,000, Kediaman Jenis B2 dipasarkan dengan nilai menarik setanding dengan hartanah bertingkat dikawasan yang sama.

Razak City Residences juga menawarkan unit yang merangkumi perabot, pembeli hanya perlu mengemas beg dan terus pindah masuk.

Setiap kediaman akan disertakan dengan 1 tempat parkir tertutup secara percuma. Kemudahan yang ada di Razak City Residences seperti kolam renang, gimnasium dan juga kawasan rekreasi disediakan bagi memberi keseronokan dan gaya hidup yang seimbang. Tidak terkecuali, si kecil juga boleh berenang di kolam kanak-kanak dan bergembira di taman permainan premis ini. Razak City Residences juga menitikberatkan aspek keselamatan dilengkapi dengan sistem pengawasan CCTV dan juga pengawalan keselamatan selama 24-jam secara menyeluruh. Kos penyelenggaraan ditetap hanya pada RM0.13 setiap kps, dimana pemaju akan memastikan kemudahan awam dijaga dengan rapi.


Kehidupan selesa dengan kemudahan ke mana sahaja

Razak City Residences terletak di kawasan yang strategik dengan pelbagai kemudahan di kawasan berdekatan. Sekolah SJK (C) Tai Thung, SK Jalan Sungai Besi 1, SK Jalan Sungai Besi 1, SK Jalan Sungai Besi 2, dan juga SJK (C) Confucian menjadikan ia lokasi menarik bagi keluarga yang mempunyai anak yang masih bersekolah. Manakala jarak Kampus Universiti UCSI yang tidak jauh dari lokasi kediaman tersedia untuk penghuni yang bakal melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.

Lokasi terletaknya Razak City Residences yang dikelilingi pusat membeli-belah memberi kelebihan kepada pemilik untuk mendapatkan keperluan harian mahupun pilihan makan dan minuman yang pelbagai dengan mudah. Antara pusat membeli-belah berhampiran adalah IKEA Cheras (3.8KM), AEON Taman Maluri (4.5KM), Suria KLCC dan Pusat Bandar Kuala Lumpur (7KM), Mid Valley dan The Gardens (7.5KM).

Hospital Universiti Kebangsaan (HUKM) terletak hanya 4.5KM dari lokasi Razak City Residences. Akses kepada kemudahan perubatan berhampiran yang lain adalah Pusat Perubatan Prince Court.

Tidak dapat dinafikan lagi lokasi Razak City Residences yang strategik akan memberi nafas baru kepada kehidupan moden yang bakal menarik minat pembeli dan juga pelabur.


Menghubungkan masa kini dan hadapan

Razak City Residences mempunyai akses mudah ke jalan-jalan yang utama. Lebuhraya Sungai Besi (Besraya) dimana lokasi perumahan ini terletak boleh digunakan untuk menuju ke arah selatan dengan menggunakan Lebuhraya Hubungan Timur – Barat (East – West Link Expressway). Manakala untuk ke Pusat Bandar, Lebuhraya Kuala Lumpur – Seremban yang melintasi Kuchai Lama melalui ke Jalan Sungai Besi, Jalan Tun Razak dan Jalan Loke Yew menjadi pilihan jalan yang boleh digunakan.

Lebuhraya Persekutuan, Lebuhraya Pantai Baru (NPE) dan juga Lebuhraya Utara Selatan (NSE) adalah antara jalan alternatif yang boleh diakses dari Razak City Residences bagi menuju ke arah Kuala Lumpur atau Petaling Jaya.

Lokasi Razak City Residences yang berhampiran dengan kemudahan pengangkutan awam akan menjadikanya salah satu kediaman menarik di bandar. Terletak bersebelahan dengan Lebuhraya Sungai Besi (Besraya), di mana terdirinya 2 pusat hub pengangkutan yang penting - stesen LRT dan Keretapi Tanah Melayu (KTM) Salak Selatan.

Stesen Salak Selatan adalah merupakan salah satu perhentian stesen di Laluan Ampang yang menghubungkan tempat-tempat menarik di bandar. Selain daripada itu, hub Bandar Tasik Selatan juga boleh diakses dengan hanya beberapa langkah sahaja. Pada yang bekerja di bandar pula boleh menggunakan kemudahan Seremban KTM Komuter untuk ke Mid Valley dan KL Sentral.

Keretapi Laju Malaysia – Singapura (HSR) dan juga MRT fasa ketiga yang bakal dibina berhampiran dengan Razak City Residences akan menawarkan akses pengangkutan yang cekap seiring dengan visi Bandar Malaysia sebagai hub pengangkutan yang bertaraf dunia.

Ketahui lebih lanjut: KL Terminal HSR di Bandar Malaysia


Melangkah ke era baru

Impianika Development Sdn. Bhd merupakan sebahagian daripada Kumpulan Akisama, adalah pemaju yang dipertanggungjawabkan untuk merangkul peranan dalam menaiktarafkan semula kawasan di sekitar Perumahan Awam Razak Mansion. Pembangunan berwawasan yang bakal menjadi pilihan hartanah mampu milik warga kota ini menawarkan bayaran pendahuluan serendah RM5,000 bagi RM389,000 (800 kaki persegi).


Jika Razak City Residences adalah rumah yang anda idamkan, klik sini untuk mendaftar. Masih mempunyai persoalan? Layari www.razakcity.com atau hubungi 012-561 6862 / 012-569 6862 atau hantarkan e-mel kepada razakcity.kl@gmail.com maklumat lanjut.


SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

20150527 023646 1 small

Anyone know what is the remaining % of the project?

Profilepic small

@carmenfoong  sold around 70% 

20150527 023646 1 small

So still balance 30% unsold

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps thank you for sharing