Puncak bestari 2 house for sale azalea living and dining
Logo3 small


Puncak Alam kini tidak lagi dikenali sebagai sebuah bandar yang terpencil selepas salah satu pemaju hartanah terawal, Worldwide Holdings Berhad, merealisasikan strategi pembandaran di kawasan ini. Selepas menerima sambutan yang amat menggalakkan bagi projek pembangunan terdahulu, Puncak Bestari, pemaju hartanah terkemuka ini kini terus mengorak langkah ke hadapan dengan melancarkan Puncak Bestari 2, projek pembangunan terbaru yang merangkumi lebih daripada 14,000 ekar tanah. Pembangunan ini akan terdiri daripada beberapa perbandaran matang yang lain.

Lanjutan daripada projek perbandaran Puncak Bestari, projek pembangunan terbaru ini akan terdiri daripada rumah teres dua tingkat, rumah berkembar, rumah banglo, pusat komersial serta Projek Rumah Selangorku.


Gambaran Luar Azalea

Projek perumahan Azalea, rumah teres dua tingkat yang tampil dengan ciri rekaan kontemporari moden ini merupakan fasa pertama daripada tujuh fasa pembangunan perumahan yang dirancang oleh Worldwide Holdings Berhad. Ia disasarkan untuk pembeli yang sedang mencari rumah idaman di persekitaran yang selamat dan tenang di samping menikmati gaya hidup moden yang selesa.Nikmati Ruang yang Luas di Persekitaran yang Selamat

Ruang Tamu - Sesuai Untuk Seisi Keluarga

Projek perumahan Azalea yang terletak di Puncak Bestari 2 menawarkan 90 unit rumah teres dua tingkat yang datang dengan 2 susun atur yang berbeza. Model Unit A mempunyai keluasan bermula daripada 1,751 kps sehingga 1839 kps, manakala Model Unit B adalah seluas 1,786 kps sehingga 1,879 kps. Kedua-dua jenis model ini mempunyai 3 bilik tidur, 1 bilik utiliti, dan 4 bilik mandi.


Ruang Tamu & Ruang Makan


Dapur dan Ruang Makan


Unit Azalea bukan sahaja luas dan sesuai untuk mereka yang telah berkeluarga dan mempunyai anak kecil, Azalea juga merupakan sebuah kawasan kejiranan berkepadatan rendah dan menawarkan persekitaran yang tenang serta penuh privasi. Ia merupakan pilihan tepat bagi mereka yang sedang mencari rumah idaman di kawasan persekitaran yang selesa dan selamat.

Selain itu, tempat ini direka dengan rekabentuk kontemporari moden yang sesuai untuk setiap lapisan masyarakat. Gaya ini memberi fleksibiliti kepada pemilik rumah untuk menghiasi rumah mereka mengikut citarasa tersendiri. Jika anda gemar ruang yang cerah, anda akan teruja dengan unit rumah di Azalea kerana setiap unit dipasang dengan tingkap yang tinggi dan luas, untuk membenarkan pancaran cahaya semula jadi masuk ke dalam rumah serta menggalakkan pengudaraan yang lebih baik.Persekitaran yang Damai

Selain rumah yang direka dengan indah, Azalea amat menitikberatkan konsep kehijauan dan mengalakkan gaya hidup sihat serta menyediakan persekitaran hijau dan pemandangan tasik yang menenangkan untuk penghuninya. Di samping itu, pemaju projek ini juga turut menyediakan pelbagai kemudahan untuk bersantai dan berehat bagi penghuninya, di tengah- tengah kawasan bandar yang sedang membangun.

Penghuni di Azalea dan juga projek pembangunan bersepadu yang lain di Puncak Bestari 2, akan dapat menikmati panorama indah di taman yang terdapat di kawasan tersebut, di samping bersiar-siar dan bersantai dengan keluarga dan rakan-rakan di gazebo yang tersedia di sekitar tasik seluas 2 ekar.

Anda juga tidak perlu runsing dengan tahap keselamatan di kawasan kediaman ini kerana ia merupakan kawasan berpagar dan terkawal dan hanya mempunyai satu akses keluar dan masuk untuk tahap keselamatan yang maksimum.Ketersambungan yang Lancar

Selain menawarkan pelbagai kemudahan di kawasan ini, kawasan ini juga mudah dikunjungi melalui Persiaran Puncak Alam. Kedudukan dan lokasi Puncak Bestari 2 juga sangat strategik dan mempunyai akses yang mudah kepada beberapa jalan utama seperti Lebuhraya Guthrie, Lebuhraya LATAR, Jalan Batu Arang, Jalan Sungai Buloh atau Jalan Meru. 

Jalan-jalan ini dapat menghubungkan penghuni ke kawasan-kawasan perumahan di sekitar Alam Perdana, Subang Jaya, Petaling Jaya dan Kuala Selangor dengan mudah. Jika anda lebih gemar untuk menggunakan pengangkutan awam, perkhidmatan bas RapidKL dan teksi juga amat mudah didapati di Bandar Puncak Alam.

Selain itu, penduduk Azalea juga akan mempunyai akses kepada rangkaian lengkap dan mudah ke fasiliti terdekat seperti sekolah, masjid, balai polis, Pasaraya Besar Tesco Puncak Alam, klinik, stesen minyak dan institusi perbankan yang berada lebih kurang 1 kilometer dari Puncak Bestari. Di antara sekolah yang berhampiran adalah SK Puncak Alam dan SMK Puncak Alam.

Lebih menarik, Kampus Universiti Teknologi MARA Puncak Alam juga terletak berhampiran kawasan ini dan faktor ini bakal menjadi tarikan utama bagi para pelabur.

Secara keseluruhannya, Azalea @ Puncak Bestari 2 berpotensi menjadi pelaburan hartanah yang menguntungkan bagi para pelabur. Ia juga sesuai untuk dijadikan rumah kediaman bagi mereka yang ingin menaik tarafkan kehidupan dan juga bagi golongan eksekutif muda dengan harga pelancaran yang bermula dari RM636,888 ke atas.

Jangan lepaskan peluang ini kerana bilangan unit adalah terhad! Daftarkan minat anda di sini. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi amirul@whb.com.my atau hubungi nombor talian ini +6019 791 0071.Mengenai Worldwide Holdings Berhad

Pemaju hartanah Worldwide Holdings Berhad yang terlebih dahulu dikenali sebagai Tholec Limited merupakan sebuah syarikat sendirian berhad yang terlibat di dalam bidang perladangan dan ditubuhkan pada tahun 1965, ia kemudian bertukar menjadi sebuah syarikat awam pada tahun 1967 dan telah disenaraikan di Bursa Saham Singapura dan Malaysia. Pada tahun 1971, ia telah dikenali sebagai Worldwide Holdings Berhad dan terlibat dalam pelbagai industri seperti pembangunan dan pelaburan hartanah, perdagangan kayu, pembangunan infrastruktur, bidang penyiaran berita, pengurusan sisa pepejal, pelaburan luar negeri dan sebagai pegangan pelaburan. 

Pada tahun 2008, Worldwide Holdings Berhad telah diswastakan dan secara rasminya dinyahsenaraikan dari Bursa Malaysia. Syarikat ini kini merupakan anak syarikat milik sepenuhnya Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS). Worldwide Holdings Berhad kini memberikan tumpuan penuh kepada empat bidang perniagaan utama: hartanah, perkhidmatan pengurusan alam sekitar, pegangan pelaburan dan pembuatan peranti perubatan.


SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

Own dp small

Wow, Great township there. Looking good. Yea, truly agree puncak alam, bestari has been known now and in order to find a nicely build up landed properties, mostly are at that area now

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps thanks for sharing