Glenmarie house for sale urbano pool
Logo3 small


Diiktiraf sebagai salah satu pemaju tanah air yang terkemuka, Paramount Property kini memperkenalkan sebuah lagi projek terbaru yang menghiasi pemandangan indah sekitar kawasan Glenmarie. Urbano merupakan sebuah projek pembangunan yang terletak diantara kawasan kediaman urban dan pusat–pusat komersial utama Shah Alam, Subang Jaya dan Petaling Jaya. Kini, Glenmarie telah berjaya menempah tempat di hati para pelabur dan pembeli rumah serta telah menjadi sebuah kejiranan yang mempunyai reputasi yang baik.

Urbano merupakan sebuah pangsapuri servis pegangan bebas yang dibangunkan di kawasan bersepadu, dikelilingi pelbagai kemudahan seperti pusat komersial, hotel dan pusat pendidikan yang mampu melahirkan sebuah suasana kehidupan yang baik, serta selesa kepada penduduk sekitarnya.Gabungan Gaya dan Keselesaan

Urbano menggabungkan gaya hidup yang moden, selesa serta kontemporari. Ia menyediakan unit yang bermula dari keluasan 688 kps sehingga 999 kps dan mempunyai 3 susun atur yang berbeza. Reka bentuk Urbano ini sesuai bagi golongan eksekutif muda dan pasangan yang baru membina keluarga. Untuk meningkatkan keselesaan para penghuni di Urbano, pangsapuri 12 tingkat ini dilengkapi dengan 8 lif bagi memudahkan penghuni naik turun bangunan serta mengelakkan kesesakan.

Unit Jenis A pangsapuri servis ini mempunyai ruang 688 kps, bersama dengan 2 bilik tidur, 2 bilik mandi dan sebuah ruang tempat letak kereta. Terdapat sejumlah 92 unit disediakan dan harga jualan bagi unit Jenis A ini bermula pada harga yang berpatutan - RM495,200.

Selain itu, terdapat juga unit–unit dwi kunci, iaitu unit Jenis B dan C yang menyediakan pilihan kepada pembeli yang inginkan lebih ruang, atau mereka yang ingin menjana pulangan sewa tanpa mengkrompomi ruang privasi sendiri. Unit Jenis B mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi, dengan saiz binaan 879 kps. Unit Jenis C pula menyediakan ruang yang lebih besar dengan keluasan 999 kps yang datang dengan 3 bilik tidur, 1 bilik membaca, 3 bilik mandi, serta 2 ruang tempat letak kereta. Unit–unit dwi kunci ini ditawarkan pada harga yang berpatutan daripada RM608,700 hingga RM725,000.Kemudahan Kelas Pertama

Urbano yang dijangka siap pada tahun 2020 ini dilengkapi dengan reka bentuk yang praktikal serta kemudahan yang unggul. Kemudahan ala resort yang disediakan seperti kolam renang dewasa dan kanak-kanak, gimnasium, bilik dobi, ruang solat dan bilik bacaan mampu memberikan keselesaan dan kemudahan pada para penghuni mengikut gaya hidup masa kini.

Bagi para ibu bapa yang terpaksa meninggalkan anak mereka untuk bekerja, usah risau lagi. Kemudahan seperti pusat jagaan kanak–kanak turut disediakan. Selain itu, pusat komuniti juga disediakan bagi para penduduk yang ingin menganjurkan acara sosial.

Selain itu, kemudahan lain seperti pusat komersial, hotel dan pusat pendidikan di kawasan sekitar juga menjadikan Urbano sebuah kawasan yang mampu memberi keselesaan dan kemudahan bagi para penghuni untuk melakukan aktiviti harian mereka.

Dari segi keselamatan pula, Urbano dilengkapi dengan pasukan sekuriti, sistem interkom audio, sistem capaian kad, rondaan pengawal, serta pintu penghalang kenderaan. Dengan itu, para penghuni tidak usah risau akan keselamatan mereka.Akses Pengangkutan yang Mudah

Cara hidup yang moden bagi para penghuni di kota metropolitan pada hari ini membuatkan segala aktiviti berjalan dengan pantas. Bertempat di kawasan yang strategik, Urbano menyediakan kemudahan kepada para penghuninya dengan akses yang mudah ke lebuhraya utama di kota metropolitan ini seperti Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (ELITE), Lebuhraya Persekutuan, Lebuhraya Koridor Guthrie (GCE), Lebuhraya Baru Lembah Klang (NKVE), Putrajaya Link dan KLIA Extension Highway. Ini memudahkan para penghuni untuk sampai ke destinasi mereka dengan lebih pantas dan selesa.

Selain itu, pangsapuri berservis ini juga berdekatan dengan Subang Jaya dan kawasan bandar elit lain seperti Ara Damansara, Kelana Jaya dan Damansara yang menyediakan pelbagai jenis kemudahan. Tambahan lagi, terdapat juga beberapa pasar raya besar yang terletak berhampiran, iaitu Giant (2.3km), AEON BiG (2.6km) dan Tesco Extra (3.5km), yang semuanya terletak di Seksyen 13, Shah Alam, mudah untuk penduduk untuk mendapatkan keperluan harian mereka.

Kemudahan pengangkutan awam yang berdekatan dengan kawasan Glenmarie seperti stesen keretapi Batu Tiga dan Subang Jaya KTM; dan juga stesen LRT Glenmarie dan Subang Jaya memudahkan lagi para penghuni untuk bergerak dari satu tempat ke tempat yang lain. Tambahan pula, Rangkaian transit LRT dan lebuh raya baru dalam perancangan akan meningkatkan lagi kemudahan pengangkutan. Tidak hairanlah jika pada suatu hari nanti, Urbano akan menjadi sebuah kawasan yang paling dikehendaki oleh setiap pelusuk masyarakat disini.

Selain itu, Kemudahan pusat pendidikan dari pra sekolah sehingga peringkat tertiari boleh didapati dalam radius 9km, seperti Prasekolah Antarabangsa IOP, Sekolah Antarabangsa Sri Emas, SK TTDI Jaya, SK TUDM, SMK TTDI Jaya, SM Teknik Shah Alam dan Kolej Universiti KDU serta banyak lagi.

Jika berlaku sebarang kecemasan atau masalah kesihatan, terdapat beberapa pilihan pusat kesihatan dan hospital yang berdekatan seperti Pusat Perubatan Darul Ehsan (6.1km), Pusat Penjagaan Kesihatan Sime Darby (6.8km), Pusat Pakar KPJ Selangor (7.4km), Pusat Perubatan Sime Darby (8.2km) dan Pusat Perubatan Salam (7.4km).

Natijahnya, Urbano menawarkan persekitaran hidup yang kondusif dalam kawasan pembangunan yang berkembang pesat. Dengan susun atur unit yang praktikal, kemudahan yang terbaik dan ciri-ciri keselamatan yang unggul, disertai dengan akses pengangkutan yang mudah, pangsapuri servis ini sesuai untuk didiami dan dimiliki bagi tujuan pelaburan.

Jangan lepaskan peluang untuk memiliki unit anda sendiri di Urbano. Bagi yang berminat, anda boleh mendaftar di sini, atau hubungi 03-5590 6000 untuk maklumat lanjut!Paramount Property - The People’s Developer

Paramount Property sentiasa memberikan komitmen yang tinggi dalam membangunkan projek–projek yang seiring dengan kehendak pelanggan. Para pelanggan adalah keutamaan mereka. Setiap maklum balas daripada pelanggan dan setiap sudut trend hartanah terkini diambil kira, Paramount Property menyediakan produk yang berfungsi dan praktikal dalam memenuhi jangkaan pelanggan. Kini, Paramount Property merupakan pemaju yang telah memenangi pelbagai anugerah dengan pelbagai portfolio yang terdiri daripada perbandaran serta pembangunan kediaman, komersial, runcit, pendidikan, perindustrian dan bersepadu. Ia mempunyai reputasi sebagai pemaju berjiwa rakyat, dengan rekod prestasi hampir empat dekad yang berjaya menempah tapak di kawasan Lembah Klang, Sungai Petani dan sekarang, di Pulau Pinang.


SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

Profilepic small

@domng 

It's RM550k for this property, maintenance fee is RM0.40 per sqft. PM me if you interested in this project and I will brief you more info :)

W  d35400 small

this new properties is very strategic place where new LRT3 will coming soon. all surround with industrial, living, education and commercial.complete with highway and big road to go KL take only 20 minutes arrive

Signature 28 logo  custom  small

@wanhasbullah200 

With the new Malaysian government; I am having doubts whether the LRT3 will still be coming soon. 

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps thank you for your great sharing