Puchong taman putra prima house for sale aquamarine 1
Logo3 small


Mencari kediaman yang tidak jauh dari bandar, dan selesa untuk didiami? Kami memperkenalkan Aquamarine, Fasa 2C yang terletak di Taman Putra Prima – sebuah bandar terancang berkeluasan 451 ekar yang dimajukan oleh Plenitude Permai Sdn Bhd. Ianya terletak di selatan Puchong. Lokasi dan kedudukan bandar ini mendapat sambutan yang mengalu-alukan.Sanktuari Moden

Siap dibina pada Mac 2017, Aquamarine, Fasa 2C di Taman Putra Prima, Puchong adalah koleksi rumah teres kontemporari pegangan bebas. Ianya terletak di sebuah bandar matang dan maju yang mempunyai kemudahan komersial serta infrastruktur yang lengkap. Di sini hanya terdapat 150 unit rumah untuk dijual, menjadikan kawasan ini kurang sesak serta memberikan suasana yang tenang. Tambahan pula, kehijauan yang mengelilingi kawasan ini juga menjadikan ia kediaman yang unggul bagi mereka yang berkeluarga.

Dalam memenuhi kepelbagaian kehendak pasaran dan cita rasa, terdapat 3 reka bentuk unit yang ditawarkan, iaitu Jenis A rumah teres 3-tingkat bersaiz daripada 3,246 kps dengan saiz lot tanah 22’ x 75’, disamping mempunyai 5+1 bilik tidur dan 5 bilik mandi. Buat masa ini, terdapat promosi jualan hebat yang sedang ditawarkan oleh pihak pemaju.

Bagi rumah teres 2-tingkat, pembeli boleh memilih Jenis B, C atau D yang dilengkapi 4+1 bilik tidur dan 4 bilik mandi. Unit Jenis B memiliki saiz lot tanah yang sama dengan Jenis A, tetapi dengan saiz binaan lebih kecil – bermula daripada 2,456 kps. Manakala Jenis C dan D pula, ia memiliki saiz binaan yang sama seperti Jenis B. Tetapi, ia datang dalam saiz lot tanah yang lebih kecil, iaitu 22’ x 72’. Perlu diingatkan bahawa jumlah unit rumah teres 2-tingkat ini adalah terhad.

Selain hiasan dan bahan berkualiti, semua unit dilengkapi sistem pemanas air solar, bilik tidur beserta bilik mandi yang lengkap dan sistem paip inverter penghawa dingin. Tambahan lagi, semua bilik tidur utama akan dilengkapi ruang almari pakaian dan ruang balkoni yang luas.

Demi memenuhi permintaan penghuni terhadap keselamatan, Aquamarine, Fasa 2C menyediakan kawalan keselamatan yang ketat dengan hanya satu laluan keluar masuk, selain daripada sistem pagar perimeter. Harga unit rumah bermula daripada RM1.13 juta, dengan keluasan yang ditawarkan, ditemani suasana damai dan ciri-ciri susun atur istimewa, harga tersebut adalah agak berpatutan. Semestinya, tawaran hebat tidak terhenti setakat situ.Lokasi Terhubung dan Akses Mudah

Walaupun terletak jauh daripada hiruk-pikuk dan kesesakan pusat bandar Puchong, Aquamarine, Fasa 2C masih boleh diakses dengan mudah melalui Persiaran Puchong Utama menuju ke arah Lingkaran Putra Prima.

Berdekatan dengan lebuhraya utama seperti Lebuhraya Puchong-Highway (LDP), Lebuhraya Shah Alam (KESAS), Pintasan Puchong-Sungai Besi, Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (ELITE), Lingkaran Putrajaya dan Lingkaran Puchong-Hicom-USJ, penghuni dihubungkan ke Cyberjaya (5km), Putrajaya (12km), Subang Jaya (15km), Petaling Jaya (26km) dan Kuala Lumpur (29km).

Oleh kerana lokasinya yang strategik, nilai hartanah di sini dijangka meningkat mengikut peredaran masa. Selain itu, tempat ini dijangka akan membangun dengan pesat terutama dengan wujudnya stesen MRT di Puchong Prima, dan Taman Sutera Selangor (Selangor Sutera Park) yang bakal siap.

Untuk memenuhi keperluan seharian penghuni, terdapat kedai komersial di Kawasan Taman Putra Permai yang menawarkan pelbagai kemudahan seperti medan selera, pasaraya, klinik, kedai serbaneka dan sebagainya, oleh itu penghuni di sini tidak perlu pergi jauh. Untuk bantuan kecemasan pula, terdapat juga balai polis yang terletak berdekatan.

Bagi keperluan perubatan, Pusat Perubatan Sunway, Pusat Perubatan QHC dan Hospital Columbia Asia hanya terletak berhampiran. Sementara itu, untuk kemudahan beli-belah, Mydin, Tesco Extra Bukit Puchong, Puteri Mart dan IOI Mall sedia menyambut anda.Kesimpulan

Secara keseluruhannya, dengan lokasi yang strategik dan akses mudah, keluasan ruang yang luas, kemudahan-kemudahan berdekatan, dan keselesaan kawasan persekitaran, tidak hairanlah Aquamarine, Fasa 2C menerima sambutan yang baik. Kediaman sempurna ini sesuai untuk mereka yang ingin membeli rumah baru untuk menaik taraf kualiti kehidupan, mereka yang berkeluarga, dan juga para pelabur.

Ingin tahu lebih lanjut mengenai Aquamarine Fasa 2C, klik disini untuk mendaftar minat anda. Untuk sebarang pertanyaan, hantarkan email kepada chong.siew.bee@plenitude.com.my atau hubungi +603-8068 2006.Mengenai Pemaju

Plenitude Berhad adalah sebuah syarikat awam yang tersenarai di Bursa Malaysia, dengan pengkhususan dalam pembangunan hartanah, hospitaliti dan pengurusan hartanah. Ditubuhkan pada 2 Jun 1984 dengan nama Plenitude Sdn Bhd, ia berjaya menjadi sebuah syarikat awam pada 6 November 2000 dan bertukar nama kepada Plenitude Berhad. Projek pembangunannya diiktiraf ramai kerana lokasinya yang strategik, rangkaian perhubungan yang baik dan kemudahan-kemudahan berdekatan yang lengkap. Baru-baru ini, ia berjaya tersenarai sebagai salah satu Syarikat Malaysia Berkapital Kecil Terbaik (Top Malaysian Small Cap Companies) oleh OSK Research Sdn Bhd.


SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

Img 6323 small

The starting price not bad, location too far from KL. 

Attachment small

Creative name for a residential property. I wonder who is the property developer. Sounds a bit like a house by the marina. 

Screen shot 2016 01 21 at 8.27.17 pm small

@ad85_chew The developer is Plenitude, clearly written at the last para XD

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps great sharing. Inspiring!