Untitled design  8  copy 3
Logo3 small

Bagi mana-mana pemilik rumah, kehidupan di perbandaran pinggiran yang ceria dengan infrastruktur dan kemudahan yang lengkap di dalam kawasan tersebut pasti menjadi kelebihan.

Sri Petaling, perbandaran yang mengalukan anda dengan makanan enak dan terletak bersebelahan dengan kompleks sukan terbesar di Malaysia - KL Sports City, semestinya menjadi tempat yang hebat untuk dijadikan tempat kediaman.

Ia sebuah perbandaran matang yang ditubuhkan pada tahun 1977, yang kini dilihat sebagai kawasan kejiranan yang menawarkan pengangkutan awam yang serba maju dan pelbagai jenis kemudahan yang diperlukan untuk sebuah perbandaran yang berjaya.

Kelebihan utama Sri Petaling adalah ianya terletak hanya 10km dari perbandaran popular di seluruh Lembah Kelang dengan lebih banyak kemudahan, seperti Seri Kembangan, Puchong, Cheras, Ampang dan lain-lain.

Ini bermaksud penduduk yang memilih untuk mendiami 8th & Stellar tempat-tempat yang tak terkira untuk dikunjungi bagi tujuan keperluan seharian, hiburan dan juga untuk menghabiskan masa berkualiti dengan keluarga dan rakan-rakan!

Selepas kejayaan dua pembangunan berterusan di Lembah Klang; Novum di Bangsar South dan Aera Residences di Petaling Jaya, syarikat hartanah Chin Hin Property Development telah memutuskan untuk mengulang kejayaannya dengan memulakan pembangunan ulung kali di Sri Petaling yang digelar 8th & Stellar – sebuah kediaman yang diilhamkan untuk seisi keluarga dengan tumpuan kepada kehidupan berbilang generasi.

Jika anda musykil tentang mengapa pemaju memilih tema sedemikian. Ianya bukanlah tanpa sebab kukuh. Malaysia kini sedang mengalami keadaan di mana pembelian rumah dan juga menyewa menjadi amat mahal untuk kebanyakan orang, di mana semakin ramai golongan muda yang bekerja memutuskan dari segi praktikal dan ekonomi untuk berkongsi tempat tinggal dengan ibu bapa dan juga datuk dan nenek mereka.

Selain itu, kehidupan pelbagai generasi juga dapat membantu mengukuhkan ikatan keluarga sambil memastikan individu yang lebih muda dalam keluarga juga dapat mempelajari kemahiran hidup yang tidak ternilai dari orang-orang tua.


Kediaman 8th & Stellar

8th & Stellar terletak di Sri Petaling. Pembangunan bercampur ini meliputi pangsapuri servis, kediaman loft dupleks, kedai-kedai serta pejabat korporat.

Projek ini adalah amat bermakna untuk pemaju ini, kerana ia akan dijadikan sebagai ibu pejabat dan pejabat korporatnya setelah selesai dibina. Hartanah ini terletak atas tanah seluas 2.2 ekar dengan nilai pembangunan kasar (GDV) kira-kira RM450 juta.

Bahagian kediaman pembangunan ini terdiri daripada apartment servis 43-tingkat, yang menampung 522 unit apartment servis dengan saiz unit antara 818 kp dan 1,238 kp. Selain daripada itu, 8th & Stellar juga menawarkan 138 unit loft dupleks yang bersaiz dari 711 kp hingga 1,238 kp.

8th & Stellar menyediakan pilihan untuk unit dwi-kunci yang direka untuk ahli keluarga yang tinggal bersama tetapi masih ingin mengekalkan suatu tahap privasi antara ahli-ahli yang tinggal sebumbung.

Pemilik rumah unit dwi-kunci akan dapat peroleh ketenangan fikiran mengetahui bahawa orang yang tersayang (datuk, nenek, ibu bapa atau anak-anak) tinggal bersama-sama dengan mereka.


Kemudahan Hidup Gaya Resort

Salah satu ciri khas hartanah ini adalah podium kemudahan gaya hidup yang dinamakan Stellar Lounge di paras bumbung. Penghuni di pembangunan yang bakal mengubah pemandangan kawasan ini, ditawarkan dengan kemudahan untuk pelbagai generasi seperti dek rekreasi keluarga, zon kecergasan, laluan refleksologi, permainan air, taman permainan interaktif, ruang istirahat, gelanggang bola keranjang separuh, kawasan kecergasan luaran serta trek joging.

Melody Kindyland seluas 6,000 kp di dalam pembangunan ini akan menyediakan pendidikan awal kanak-kanak, yang akan membantu mengurangkan beban ibu bapa untuk memantau anak-anak mereka semasa mereka sedang bekerja. Salah satu sebab utama kemudahan ini disediakan adalah kerana untuk mengambil kira aspek yang paling penting, iaitu keselamatan!

Pendedahan yang akan diterima oleh anak anda di kemudahan pendidikan ini menunjukkan bahawa pertubuhan itu percaya bahawa pendidikan semata-mata sahaja tidak mencukupi.

Melody percaya bahawa semua pelajar harus ditanamkan dengan kemahiran penting untuk memberi kesejahteraan kepada masa depan yang sukar dijangka seperti pemikiran kritis, komunikasi, kerjasama dan penyelesaian masalah, yang semuanya akan berjaya diterapkan melalui modul yang digubal berasaskan pembelajaran projek.

Ibu bapa yang bekerja akan dapat menikmati kemudahan komersial yang akan menyediakan gaya hidup yang penuh dengan kesenangan. Pembangunan ini direka dengan kemudahan utama seperti kafe dan suite perniagaan yang sesuai untuk mesyuarat-mesyuarat perniagaan, tempat-tempat F&B untuk makan malam bersama keluarga, dan juga kedai dobi untuk memudahkan kerja-kerja anda.

Penghuni-penghuni lain yang berkongsi pengalaman kehidupan di 8th & Stellar boleh mengguna kemudahan komersial seluas 13,000 kp yang terdiri daripada gimnasium, studio kecergasan, bar, dan restoran. Kemudahan eksklusif ini dibuka untuk orang awam dengan suatu kadar bayaran.


Persekitaran yang Sesuai

Sri Petaling adalah kawasan lama yang mempunyai senarai kemudahan yang yang tersedia untuk penduduk masa depan 8th & Stellar. Untuk aktiviti membeli-belah hujung minggu, penduduk di sini boleh menuju ke The Store Sri Petaling, Endah Parade, Sunway Pyramid, Mid Valley Megamall dan juga One Utama yang semuanya terletak berdekatan.

Ibu bapa dengan anak-anak yang bersekolah tidak perlu risau kerana 8th & Stellar terletak berhampiran institusi pendidikan terkemuka seperti Taska Children World, Akademi Stellar, SK Salak South, SK Bandar Baru Sri Petaling, SJK (C) La Salle, SMK Bandar Baru Sri Petaling, SMK Seri Saujana dan banyak lagi.

Penduduk yang ingin meneruskan pengajian tinggi boleh memilih Universiti Perubatan Antarabangsa (IMU) yang terletak berhampiran. Ia ditubuhkan pada tahun 1992 dan aktif dalam penyelidikan dan pengajaran dalam bidang perubatan dan penjagaan kesihatan.

Selain berada berdekatan dengan stesen LRT Sri Petaling, 8th & Stellar juga berada dalam jarak berjalan kaki ke Stesen MRT Taman Naga Emas yang akan datang, yang berada hanya 700m jauhnya, di mana sebuah laluan tertutup dari projek ini ke stesen tersebut adalah dalam cadangan. Penduduk hartanah ini yang bergantung kepada pengangkutan awam akan menikmati sambungan yang mudah ke sebahagian besar kawasan Lembah Klang.

Selain itu, kawasan ini mempunyai akses mudah ke lebuh raya utama, termasuk Lebuhraya KL-Seremban, Lebuhraya Shah Alam (KESAS), Middle Ring Road 2 (MRR2), Lebuhraya Pantai Baru (NPE) dan Maju Expressway (MEX).

Oleh itu, perjalanan ke kawasan-kawasan utama seperti pusat bandaraya Kuala Lumpur, Shah Alam, USJ, Bukit Jalil, Petaling Jaya, Putrajaya dan Bandar Sunway tidak akan menjadi masalah.

Terletak hanya 3 minit jauhnya dari pusat bandar Sri Petaling, 8th & Stellar pastinya menjadi projek yang harus dipertimbangkan, terutamanya untuk penduduk tempatan yang mencari rumah mewah dan ciri-ciri lengkap yang juga tidak terlalu jauh dari rumah!

(17 September 2019)

SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

My photo small

Very stylish modern architecture building. Would likely be the highest residential serviced residence in Sri Petaling area upon completion, adding to the existing vibrant and heavily populated community in that south Kuala Lumpur region (LOL).


20150527 023646 1 small

Sunway Pyramid and One Utama consider stone throw's away???? hmmmm