Dengkil house for sale casaview street
Logo3 small

Berikutan dengan kejayaan rumah teres dua tingkat GreenCasa yang dibangunkan di Cybersouth, CasaView merupakan pembangunan fasa kedua yang juga menawarkan rumah mampu milik. Sebelum kita senaraikan ciri-ciri yang ditawarkan oleh CasaView, mari kita lihat apa itu Cybersouth dan apa yang menjadikannya sebagai satu kawasan impian untuk didiami.


Lokasi, lokasi, lokasi - “Segitiga Emas” Selatan Lembah Klang

Putrajaya, Cyberjaya dan Lapangan Terbang Kuala Lumpur (KLIA) adalah lokasi-lokasi utama Lembah Klang di mana mereka merupakan Bandar pentadbiran utama negara, tempat berkumpulnya syarikat-syarikat multinasional, dan juga pusat perhubungan antarabangsa.

Cybersouth terletak hanya 400 meter dari sempadan Putrajaya, dan 1.5km dari selatan Cyberjaya di Dengkil, Sepang. Sebenarnya, Cybersouth terletak di kawasan yang sangat strategik dan mudah dicapai. Posisinya yang berada di tengah-tengah 3 lokasi ini memberikannya kelebihan di mana sejumlah infrastruktur telah tersedia, termasuklah:


Lebuhraya utama dari dan ke Cybersouth:

- Cyberjaya-Putrajaya Expressway
- Damansara Puchong Highway / LDP (melalui Cyberjaya-Putrajaya Expressway)
- North-South Expressway Central Link / ELITE Highway (melalui Cyberjaya-Putrajaya Expressway)
- Kajang Dispersal Link Expressway / SILK Highway (melalui LDP)
- North-South Expressway / NSE (melalui LDP atau ELITE)
- South Klang Valley Expressway / SKVE (melalui ELITE dengan Cyberjaya-Putrajaya Expressway)

Dengan jalan dan lebuhraya utama yang berdekatan, Cybersouth terbukti sangat sesuai dijadikan rumah bagi yang bekerja di bandar-bandar utama sekitar Lembah Klang. Cyberjaya hanyalah sejauh 10 minit, manakala Putrajaya sejauh 20 minit. Pusat Bandar KL juga tidak kurang dekatnya iaitu sejauh 37 minit, manakala jarak ke Petaling Jaya juga lebih kurang serupa.

Tidak lupa juga bentuk pengangkutan yang lain, di mana anda boleh menaiki Express Rail Link (ERL) di Putrajaya Sentral untuk pergi ke KL Sentral dan juga KLIA dalam 15 minit. Mass Rapid Transit (MRT) yang sedang dibina juga akan menghubungkan Cybersouth dengan banyak tempat di samping meningkatkan harga hartanah.

Pengangkutan awam:

- Putrajaya Sentral (7.8km) (ERL di antara KL Sentral, Bandar Tasik Selatan, Salak Tinggi, KLIA and KLIA2)
- RapidKL Bus U429 (Putrajaya Sentral ke Cyberjaya Transport Terminal)
- RapidKL Bus U43 (Putrajaya Sentral ke Bandar Utama)
- (sedang dibangunkan) MRT Line 2 / Laluan Sungai Buloh-Serdang-Putrajaya (SSP Line)


Cybersouth - kawasan perbandaran moden di tengah-tengah alam semulajadi

Terbentang sekitar tanah seluas 417 ekar, kawasan pembangunan ini menawarkan persekitaran taman yang hijau dan tasik yang tenang di sekitar rumah-rumah yang menarik. Kawasan ini menggabungkan presint perumahan dan juga kawasan komersil.

Ciri istimewa Cybersouth adalah menpunyai Taman Pusat (Central Park) seluas 25-ekar di mana penduduk boleh beriadah di sepanjang jalan yang dipagari pokok-pokok atau luangkan masa bersama keluarga di taman-taman yang disediakan. Sebuah Rumah Kelab Komuniti (Community Clubhouse) juga akan ditubuhkan di mana pelbagai kemudahan akan disediakan buat penduduk.

Daripada segi sekuriti, kawasan perbandaran Cybersouth yang dilengkapi dengan pagar dan pengawal juga penuh dengan ciri-ciri keselamatan. Kemasukan ke presint perumahan, termasuklah CasaView, adalah melalui satu pintu pagar yang dikawal oleh pegawai sekuriti, di samping pagar dengan perimeter yang mengelilingi kawasan kejiranan ini.


Rumah CasaView dengan permandangan hijau yang menakjubkan

Rumah CasaView di CyberSouth, seperti fasa CasaGreen sebelumnya, juga akan dibina dengan visi yang ingin menawarkan rumah yang indah dan kemudahan mewah pada harga yang mampu milik, semuanya di tengah-tengah kehijauan yang menenangkan. Terdapat 530 buah rumah 'link' dua tingkat di presint CasaView, dengan harga perlancaran yang bermula daripada RM742,000 hingga RM749,000 seunit.

Dibina dengan mengutamakan keselesaan, rumah-rumah ini diletakkan samada menghadap ke utara atau selatan, supaya ianya tidak terlalu panas apabila matahari terbit dan terbenam. Rumah CasaView juga dilengkapi dengan siling yang lebih tinggi daripada biasa (10 ke 11 kaki) bagi memastikan pengudaraan yang lebih baik. Tak cukup dengan itu, tumbuhan-tumbuhan hijau serta tasik yang berdekatan juga membantu menyerap kepanasan.

Terdapat 2 jenis rumah 'link' CasaView dengan nama Jenis A dan Jenis B. Jenis A dan Jenis B datang dalam unit perantaraan, dan setiap satunya juga dipecahkan lagi kepada Jenis A1 dan Jenis B1 (unit sudut), dan juga Jenis A2 dan Jenis B2 (lot hujung).

Rumah perantaraan Jenis A menawarkan ruang seluas 1,959 kaki persegi dengan 4 bilik tidur dan 3 bilik air yang terletak di atas tanah seluas 20’ x 70’. Jenis A2 juga ada 4 bilik tidur dan 3 bilik air, dengan ruang seluas 1,971 kaki persegi di atas tanah yang bersaiz sama. Jenis A1 pula merupakan yang terbesar dalam kategori ini iaitu seluas 2,166 kaki persegi dengan 4 bilik tidur dan 4 bilik air di atas tanah seluas 22’ x 70’.

Unit dalam kategori Jenis B juga adalah setinggi dua tingkat, dan juga lebih luas, dengan rumah perantaraan Jenis B seluas 2,434 kaki persegi dengan 4 bilik tidur dan 4 bilik air. Kedua-dua jenis Jenis B1 dan Jenis B2 juga mempunyai 4 bilik air dan 4 bilik tidur, tapi Jenis B1 adalah yang paling luas dengan 2,702 kaki persegi manakala Jenis B2 seluas 2,463 kaki persegi. Jenis B1 terletak di atas tanah seluas 24’ x 75’ manakala Jenis B2 pula di atas tanah seluas 22’ x 75’.

Walaupun saiz masing-masing berbeza, satu persamaan dalam semua rumah CasaView adalah betapa pentingnya ruang tamu sebagai tempat keluarga berkumpul dan meluangkan masa bersama. Ruang tamu, ruang makan dan juga dapur adalah tempat yang paling digunakan di dalam rumah. Dengan rumah CasaView, ruang tamu, ruang makan dan juga dapur yang luas memastikan ianya bermanfaat buat semua.

Keindahan rumah CasaView terletak pada kesinambungannya dengan alam semulajadi, di mana penduduk boleh pergi ke taman yang terletak di belakang rumah mereka. Di CasaView, kawasan belakang rumah yang biasanya bosan dan tidak digunakan telah ditukarkan kepada kawasan yang penuh dengan kehijauan dan kemudahan rekreasi, memberikan peluang kepada penduduk untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat dan ceria.

Privasi dan keselamatan juga merupakan perkara utama dalam gaya hidup selesa. Kawasan presint CasaView bukanlah sekadar taman dan barisan pohon-pohon sahaja. Perancangan yang rapi boleh dilihat melalui system jalanraya yang tertutup, bermakna trafik di sepanjang setiap jalan adalah lebih terhad bagi memasikan keselamatan. Di CasaView, anak-anak kecil boleh bermain dengan seronok bersama kawan di luar rumah, dan ibu-bapa lebih yakin akan keselamatan mereka.


Pelbagai kemudahan disediakan

Dengan lokasi yang berdekatan dengan kawasan seperti Cyberjaya dan Putrajaya, pelbagai kemudahan adalah tersedia untuk gaya hidup yang selesa dan mudah. Lokasi-lokasi ini menawarkan penduduk CasaView dan juga CyberSouth dengan kemudahan membeli barang dapur, keperluan harian, tempat makan dan banyak lagi.

Pusat komersil dan pusat membeli-belah di sekitar CasaView di Cybersouth:

Di Cyberjaya (6km)

- D’Pulze Shopping Centre
- Street Mall Cyberjaya
- Shaftesbury Square
- Centrus Mall

Di Putrajaya (17km)

- IOI City Mall
- Alamanda Mall

Di Serdang (16km)

- AEON Equine Park
- Giant hypermarket
- The Mines Shopping Mall

Di Puchong (24km)

- IOI Mall Puchong
- Tesco Hypermarket
- Setia Walk

Antara pusat membeli-belah lain termasuklah Mitsui Outlet Park di Sepang (21.8km).

Selain daripada kemudahan pusat membeli-belah yang berdekatan, rumah CasaView juga terbukti merupakan satu tempat yang baik untuk hidup berkeluarga, dengan pelbagai sekolah dan juga institusi pengajian tinggi yang berdekatan. Daripada tadika ke sekolah kebangsaan ke universiti terkemuka antarabangsa, ibu-bapa yang membesarkan kanak-kanak atau sesiapa yang ingin membina keluarga akan mendapati CasaView sebagai pilihan yang bijak untuk masa depan, di mana setiap peringkat pendidikan anak-anak mereka berada dekat dengan rumah.

Sekolah berdekatan:

- Nexus International School
- ELC International School
- Alice Smith School
- Kirkby International College
- SJK(C) Dengkil
- SJK(C) Union Lakefront
- SJK(C) Han Ming Puchong
- SMK Dengkil
- Sekolah Sultan Alam Shah


Institut pengajian tinggi berdekatan:

- Lim Kok Wing University
- Multimedia University (MMU)
- Cyberjaya University College of Medical Sciences
- Universiti Teknologi MARA (UiTM)
- Universiti Tenaga Nasional (UniTEN)
- Heriot-Watt University
- Xiamen University Malaysia

Selain itu, pusat perubatan juga terletak tidak jauh daripada CasaView, dengan beberapa kemudahan perubatan dan hospital yang senang dicapai. Dengan itu, CasaView sangat sesuai dengan keluarga pelbagai generasi, terutamanya dalam menjaga warga tua dan juga anak-anak kecil yang lebih mudah terdedah kepada kemalangan dan kejadian yang tidak diingini.


Hospital:

- National Cancer Institute (8.1km)
- Putrajaya Hospital (8.5km)
- Serdang Hospital (18.7km)
- Columbia Asia Hospital Puchong (23.5km)
- Kajang Hospital (26.9km)

Buat yang muda dan aktif pula, Cybersouth terletak berdekatan dengan Putrajaya Challenge Park 1 dan Putrajaya Challenge Park 2, yang menempatkan pelbagai aktiviti sukan seperti wall-climbing, skateboarding dan bicycle motocross (juga dikenali sebagai BMX) yang hanyalah sejauh 1.5km dari kawasan pembangunan.

Komponen komersil kawasan perbandaran ini juga akan melihat kemudahan-kemudahan utama seperti pasar mini, tempat makan, klinik dan macam-macam lagi yang akan dibangunkan, menjadikannya sebuah komuniti yang lengkap di samping terletak berhampiran bandar-bandar besar yang mempunyai kemudahan mereka masing-masing.


CasaView- sebuah rumah untuk hari ini… dan mungkin selamanya

Jika anda mencari sebuah tempat untuk dijadikan tempat tinggal, CasaView mungkin pilihan yang paling tepat buat anda - sebuah rumah keluarga di mana keselesaan diutamakan dan komuniti yang sihat boleh berkembang. Jalan dan lebuhraya utama menjadikannya sangat terhubung dengan kawasan lain, pelbagai pusat membeli-belah dan juga pusat komersil, pilihan sekolah dan institusi pengajian tinggi yang hebat, dan juga rumah yang luas dan mampu milik di tengah-tengah kehijauan… siapa yang tidak mahu sebuah rumah yang mudah dicapai, selesa, mampu milik dan juga dikelilingi dengan alam sekitar sebagai tempat membesarkan keluarga dan tinggal ke hari tua?


MCT membawa kepakaran mereka ke bidang pembangunan hartanah

Kawasan perbandaran Cybersouth dan rumah CasaView adalah produk MCT Consortium Sdn Bhd, sebuah syarikat pembinaan yang pakar dalam teknik pembinaan modular. Dengan kepakaran dalam bidang pembinaan, kejuruteraan awam, dan juga kerja-kerja mekanikal dan elektrikal, MCT Consortium mula berkecimpung dalam pembinaan hartanah pada tahun 2004.

MCT Berhad membawa pelbagai kemahiran mereka dalam perancangan pembangungan, reka bentuk (dari segi seni bina dan juga kejuruteraan), seni bina dalam dan juga pembinaan untuk membina kawasan perbandaran Cybersouth yang mampan dan juga rumah-rumah yang berkualiti. Digalakkan oleh sambutan yang hebat oleh fasa pertama Cybersouth, CasaGreen, tidak hairanlah rumah CasaView juga mendapat sambutan yang sama, di mana rumah dengan harga yang berpatutan dan juga kawasan perbandaran yang dirancang rapi akan berjaya.


Untuk maklumat lanjut mengenai rumah CasaView dan kawasan perbandaran Cybersouth, hubungi +6019-683 4995 atau +603-8076 1388 sekarang! Atau klik sini atau sini untuk mendaftarkan minat anda. 

SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps thanks for sharing

20150527 023646 1 small

Original purchase price RM742K but saw some agents selling RM660K now, are they on the same type of properties?