Midlands City

SoHo/Studio
Ulasan Editor
Ulasan Komuniti
 • Ulasan Editor
 • Ulasan Komuniti
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Pemaju

Midlands City Sdn Bhd
Lihat Profil Pemaju
Developer of Midlands City, Midlands City Sdn Bhd

Kemudahan

Swimming Pool
Shallow Pool
Jacuzzi
Spa Bed
Gymnasium
Reading Room
Half Basketball Court
Multi Purpose Hall
Rooftop Garden
Outdoor Gym Area
BBQ Deck
Pool Deck
Taichi Deck
Yoga Deck
Hammock Garden

Midlands City merupakan projek ulung Midlands City Sdn Bhd, antara pemaju baru industri hartanah. Diperbadankan di bawah Kumpulan Wira Syukur Sdn Bhd di mana Midlands City dimanfaatkan dengan rekod Wira Syukur di dalam segmen pembinaan dan infrastruktur awam yang kini menyertai para kontraktor yang melangkahkan diri ke bidang pembangunan hartanah.

Projek tersebut terdiri daripada tiga fasa, dengan fasa pertamanya memaparkan dua menara berketinggian 21 tingkat yang mengandungi 772 unit SoHo (pejabat kecil pejabat rumah) selain daripada 224 unit pangsapuri servis dalam menara lain setinggi 14 tingkat. Pendekatan awal pemaju tersebut memfokuskan kepada komponen SoHo, yang dilancarkan secara tidak rasmi pada Julai 2018.

Ia adalah satu pembangunan lestari yang eksekutif dan lengkap dengan komponen kediaman dan perniagaan runcit, juga disertai sebuah pusat pendidikan dan sebuah hospital pakar swasta terancang yang dihubungi dengan jejantas.

Blok SoHo pembangunan tersebut menawarkan susun atur dua-bilik tidur berasingan dengan keluasan 450 kaki persegi berharga antara RM283,800 dan RM328,800, atau lebih kurang RM630 se kaki persegi yang dianggap mampu dimiliki secara relatif bagi pembeli berdekatan bandar. Pada November 2018, kira-kira 40% unit SoHo ini telah dipesan.

Pihak pemaju juga telah merekabentuk unit SoHo tersebut dengan fungsi dwi kunci. Dua unit 450 kps boleh digabungkan menjadi satu unit 900 kps agar keserbabolehan dan prospek penyewaan bagi pembeli dan pelabur dapat dipentingkatkan memandangkan saiz populasi besar pelajar di University of Nottingham yang hanya berjarak 800m dan juga di pusat pendidikan bersepadu Midlands City.

Blok kediaman fasa pertama menduduki di atas podium runcit dan tempat letak kereta setinggi tujuh tingkat, dengan pembangunan secara keseluruhannya di atas tanah seluas 22 ekar pegangan bebas berdekatan Jalan Broga di Semenyih, Selangor. Oleh itu, ia dimanfaatkan oleh kemudahan dan faktor penarikan bandar pesat membangun yang telah mendorong pengusaha industri utama seperti Eco World Development Group Bhd dan SP Setia Bhd ke kawasan tersebut.

Dari segi dalamannya, Midlands City menggabungkan pelbagai kemudahan, termasuk kolam renang dan kolam mainan, jakuzi, katil spa, gimnasium, taman atas bumbung serta dek tai chi dan juga dek yoga.

Selaras dengan visi pemaju untuk mengujudkan masyarakat lestari, komponen runcit Midlands City terdiri daripada 70 unit di tingkat bawah, pertama dan kedua, dengan pelbagai perniagaan, terutamanya kedai makanan dan minuman dan perkhidmatan pelengkap seperti kedai serbaneka, kedai dobi dan salun rambut.

Sesetengah unit niaga akan dimiliki oleh pihak pemaju bagi memastikan campuran komponen perniagaan yang lebih baik di samping pendapatan sewa jangka masa panjang.

Di samping itu, cadangan hospital pakar swasta yang mempunyai 300 buah katil, berhadapan dengan pembangunan tersebut merupakan pemangkin projek yang akan menjana sebanyak 1,500 peluang pekerjaan di kawasan tersebut. Perkhidmatan perubatannya bakal meningkatkan prospek terhadap ruang kediaman dan perniagaan di Midlands City.

Bagi menangani keadaan persekitaran sedia ada di kawasan tersebut, rekabentuk Midlands City juga menitikberatkan pelbagai ciri-ciri keselamatan di dalam rekabentuknya, termasuk pemantauan rumah pengawal, kawalan akses lobi lif, sistem CCTV dan rondaan pengawal 24 jam.

Tambahan pula, projek tersebut dikelilingi pagar perimeter anti-panjat, dengan liputan cahaya yang mencukupi di kawasan awam untuk mengelakkan kejadian yang tidak diingini.

Fasa Satu Midlands City yang merangkumi 5.8 ekar dengan nilai pembangunan kasar berjumlah RM420 juta dijangka siap pada suku pertama 2021. Fasa kedua dan ketiga projek tersebut kini dalam peringkat perancangan, dengan komposisinya tertakluk kepada keadaan pasaran semasa.

NIL
Keselamatan
Tidak
Mesra Haiwan Peliharaan
Tidak
Mesra Alam (GBI)
Restoran Berdekatan


  Be the first to rate and review Midlands City

Dengan kerjasama Midlands City Sdn Bhd

Kandungan Ditaja

Ah, Semenyih. What does one think of when the name ‘Semenyih’ is mentioned? Quite a few things, actually. For some Semenyih could be their kampung, for others it could be a fun weekend getaway, and for the rest? Well, most of the people I ask find it to be very boring. And from that, the thought of moving to a place like Semenyih is a very daunting experience as they are afraid that it is far f...Teruskan membaca

9 orang suka 19 membalas
 • Signature 28 logo custom small
  @veron   Kajang is developing fast now... next will be Semenyih for sure. Another 5 years and it should feel less rural and become an urban area.   
 • Att 1389527671120 10 k.k. sah 4739 small
  @domng Totally agree , at least faster grow up than Bandar Sri Sendayan .
 • 11742666 1019836258061535 5701415534937960421 n small
  @admin_ps thanks for sharing
Terkini
(Dalam Pembinaan)
2021
(Tahun Siap Bina)
 • RM 283,800 - RM 328,800
 • Tiada
 • Tiada
 • Tiada
Keluasan Unit
Dari 450 kps
Jenis
Tempoh
Hak Milik Kekal
Blok
2
Tingkat
21
Unit
772
Parkir
Tiada

Pelan lantai

Bilik Tidur
1
Bilik Mandi
2
Kategori
Soho
Keluasan Unit
450 kps

Rancang lawatan tapak atau minta maklumat lanjut mengenai pelan lantai ini sekarang!

Kemudahan Berdekatan

(CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES)

CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES

Tahukah anda?

Semak nilai hartanah yang baru untuk membuat keputusan pembelian terbaik.

Nama Hartanah Tahun Siap Bina Harga Jualan Diiklankan Harga Sewa Diiklankan Purata Harga Urusniaga Purata Hasil Sewa (%)
Midlands City 2021 RM 249,000 - RM 283,800
RM 500 kps - RM 630 kps
Tiada Tiada Tiada
UniVillage Nov 2015 RM 255,000 - RM 813,800
RM 391 kps - RM 566 kps
RM 1,200 - RM 1,200 Tiada 2.37 %
8 Untuk dijual di Midlands City 8 Untuk dijual di UniVillage 1 Untuk disewa di UniVillage

Tahukah anda?

Lihat harga transaksi lalu di kawasan ini untuk membuat keputusan yang baik.

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
0 - 500 kps - - -
500 - 1,000 kps - - -
1,000 - 1,500 kps - - -
1,500 - 2,500 kps - - -
2,500 - 4,000 kps - - -
4,000 kps dan diatas - - -
Purata Transaksi kebelakangan Ini.
100 Transaksi Terakhir Direkodkan.
RM 0 kps
Hartanah Bertingkat
RM 232 kps
Hartanah Tidak Bertingkat
RM 382 kps
Hartanah Komersial

Nota:

 • Analisis harga ini adalah sekadar untuk rujukan. Ketepatan data akan ditingkatkan di masa akan datang apabila kami mempunyai lebih maklumat.
 • 'Jarak Berdekatan' adalah berdasarkan 1 kilometer.
 • Purata Hasil Sewa mengambil kira anggaran yuran penyelenggaraan.
 • Kemampuan Saya

  Bayaran Muka (10%) RM 28,380
  Jumlah Pinjaman ( 90 %) RM 255,420
  Tempoh Pinjaman 35 Years
  Kadar Bunga 4.85%
  Lain-lain (Anggaran) RM 10,000
  Apply now
  Ansuran Bulanan
  RM 3,000 ±
  Mortgage Provided By Hong Leong Bank
  Yuran Penyelenggaraan
  Tiada
  RM Tiada kps (450 kps)
  Jumlah Perbelanjaan Bulanan
  RM 3,000 ±

  Disclaimer

  The information shown is indicative and for illustration only. It does not guarantee the accuracy of the calculation and accepts no liability for any inaccuracies or omissions. The above does not constitute an offer of credit nor does it guarantee that the credit facility applied for will be approved. All applications for financing are subject to credit evaluation and approval and it reserves the right to approve or reject such applications without assigning any reason therefore.

  Perlukan bantuan

  Dengan PropSocial, sesiapa sahaja boleh mencari rumah yang diimpikan. Ingin membeli, menjual atau menyewa rumah di Midlands City? Isikan maklumat anda dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!?

  Not Logged in
  Not Logged in Not Logged in
  Kebersihan
  Ketenangan
  Keselamatan
  Trafik