Setia Eco Templer

Pangsapuri Banglo Rumah Berkembar Kedai Pejabat Rumah Berangkai Vila
Ulasan Editor
Ulasan Komuniti
 • Ulasan Editor
 • Ulasan Komuniti
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Pemaju

S P Setia Bhd
Lihat Profil Pemaju
Developer of Setia Eco Templer, S P Setia Bhd

Kemudahan

Club House
Gymnasium
Jogging Track
Playground
Swimming Pool

Setia Eco Templer, suatu projek perumahan moden yang menawarkan pembangunan kediaman yang menggabungkan rekaan rumah unik dan lanskap semulajadi. Ia dibangunkan oleh S P Setia Berhad dan mendapat ilham dari pengembaraan Sir Gerald Templer ke Malaya yang telah membawanya dari kenyamanan taman di rumah Inggeris ke pengaruh eksotik kepulauan Melayu dan juga kepelbagaian budaya era Peranakan yang unik.

Setia Eco Templer tersergam di sebidang kehijauan di tengah-tengah Bukit Takun yang gah, dalam lindungan yang didakap oleh Taman Templer dan hutan simpan Kanching, yang menjadi habitat kepada pelbagai flora, fauna, haiwan dan unggas yang saling hidup dalam harmoni. Seakan tempat peranginan, ia menggabungkan alam dengan gaya hidup kontemporari yang cukup sempurna untuk bersantai, jauh dari hiruk pikuk hidup di kota.

Pembeli rumah yang arif boleh menemukan suatu konsep pembangunan campur yang mempesonakan yang mana pelbagai pilihan hidup ditawarkan di tengah suak yang mengalir perlahan, taman bunga yang nyaman, kolam, syurga untuk unggas dan berbagai lagi. Mereka boleh pilih dari rekaan seni bina yang berilhamkan gaya Inggeris, Bali atau Peranakan, tiap satu dengan tema lanskap yang tersendiri.

Pembangunan tersebut menawarkan empat produk dan menampilkan Essex Garden (telah habis dijual sepenuhnya), Amantara, Peranakan Straits dan Grove Templer. Merujuk kepada pelan induk, projek ini sebahagian besarnya menawarkan banglo, sebandung, dan vila berangkai. Sementara Grove Templer pula menawarkan pejabat kedai 2 dan 3 tingkat dan satu projek untuk Rumah Selangorku.

Salah sebuah projek yang dinamakan Amantara menawarkan pembeli-pembeli dan pelabur-pelabur berpotensi 155 unit rumah teres dan berangkai dengan kawasan terbina minimum berkeluasan 2598 kaki persegi. Ia dijangka siap pada tahun 2021. Dan sepintas lalu berkenaan Peranakan Straits - ia menawarkan 168 unit rumah teres dan berangkai dengan kawasan terbina minimum berkeluasan 2292 kaki persegi dan dijangka siap pada tahun 2020.

Tambahan lagi, Setia Eco Templer menawarkan aktiviti semulajadi, sistem keselamatan moden, kemudahan yang sesuai dan ketersampaian.

Lokasi Setia Eco Templer di Rawang memastikan ia berhampiran dengan banyak kemudahan seperti pusat beli belah, pusat komersial, hospital dan sekolah. Membeli belah amat mudah untuk penduduk-penduduk di Rawang kerana pasar raya seperti Jusco, Tesco dan Giant kesemuanya adalah dalam kawasan tersebut. Untuk kemudahan perubatan, terdapat Hospital Selayang dan KPJ Rawang yang berada dalam lingkungan mudah sampai.

Terdapat banyak sekolah rendah dan menengah dalam kawasan itu yang mana memudahkan golongan berkeluarga mendapatkan pendidikan untuk anak-anak. Ada sekolah rendah kebangsaan dan jenis kebangsaan seperti SK Taman Selayang 1&2, SK Bandar Baru Selayang, SJK (C) Selayang Baru dan SJK (C) San Yuk.

Sekolah menengah yang berhampiran termasuklah SMK Selayang Baru, SMK Rawang Batu 16, SMK Seri Garing dan SMK Hillcrest. Setia Eco Templer juga terletak bersebelahan dengan Sekolah Antarabangsa Templer Park yang menjadikan ia menarik untuk golongan bekeluarga dari luar negara juga.

Tambahan lagi, Setia Eco Templer terletak kira-kira 30km dari pusat bandaraya Kuala Lumpur. Ia dihubungkan melalui Lebuhraya Utara Selatan (PLUS), Lebuhraya Koridor Guthrie dan Lebuhraya Kuala Lumpur-Kuala Selangor (LATAR) yang membolehkan penduduk berulang-alik ke Rawang melalui beberapa laluan.

Ramai yang tahu keadaan trafik Rawang yang sesak - tak perlu lagi risau kerana laluan pintas Rawang-Serendah berketinggian 60 meter yang berhampiran menyingkatkan perjalanan ke Serendah, Selayang dan pusat bandaraya KL dari dua jam ke hanya 30 minit sahaja pada waktu puncak.

Pembandaran yang berterusan telah menarik orang ramai untuk membeli hartanah dan menetap di Rawang, terutamanya mereka yang mencari kediaman bertanah. Dengan pelbagai kemudahan dan kesalinghubungan, ia terus menarik generasi baharu pemilik-pemilik rumah. Walau perkampungan pasca-perang seperti Kampung Sungai Terentang masih wujud di Rawang, namun hari ini ia juga menawarkan suatu kejiranan yang komprehensif dan moden seperti Setia Eco Templer - sememangnya, suatu tempat yang boleh dipanggil sebagai rumah anda sendiri.

Komuniti Berpagar
Keselamatan
Tiada
Mesra Haiwan Peliharaan
Tidak
Mesra Alam (GBI)
Restoran Berdekatan
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Wilsonwwws2
nice environment. many trees but slightly far from KL
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik
Ain Khairina
The view is breathtaking and the concept is nice. Common area is beautiful and feel safe because the security is helpful.
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik
Gajo79
Very good environment to stay with. Fresh air surround by forest reserved.
Kebersihan
Ketenangan
Keselamatan
Trafik

Dengan kerjasama S P Setia Bhd

Kandungan Ditaja

Gambarkan bentuk muka bumi Ipoh; dengan bukit batu kapur yang seakan menyentuh langit biru, diselubungi dedaun hijau yang subur. Penduduk Lembah Klang kini boleh memiliki gaya hidup yang menenangkan seperti itu tanpa perlu melalui perjalanan berjam-jam kerana SP Setia Bhd (SP Setia) telah mencipta suatu tempat kudus dengan pemandangan Bukit Takun, dan dikelilingi oleh Templer Park d...Teruskan membaca

2 membalas
 • Logo3 small
  Ruminate Ipoh’s landform; limestone hills set against clear blue skies, framed by plush foliage. Those living within the Klang Valley can now own this calming lifestyle without needing to travel for hours on end as S P Setia Bhd (S P Setia) has ...Teruskan membaca
 • 20150527 023646 1 small
  Nice coverage on the said properties
 • Dari RM 888,000
 • Tiada
 • Tiada
 • Tiada
Keluasan Unit
-
Jenis
Kediaman
Tempoh
Hak Milik Pajakan
Blok
Tiada
Tingkat
Tiada
Unit
Tiada
Parkir
Tiada

Kemudahan Berdekatan

(CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES)

CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES

Tahukah anda?

Semak nilai hartanah akan datang untuk membuat keputusan pembelian terbaik.

Nama Hartanah Tahun Siap Bina Harga Pelancaran Harga Jualan Diiklankan
Setia Eco Templer 0 Dari RM 888,000 RM 870,000 - RM 2,100,000
RM 363 kps - RM 601 kps
Peranakan Straits @ Setia Eco Templer 2020 RM 888,000 - RM 1,643,000 Tiada
Amantara @ Setia Eco Templer 2021 RM 1,065,000 - RM 4,024,000 Tiada
14 Untuk dijual di Setia Eco Templer 6 Untuk disewa di Setia Eco Templer

Tahukah anda?

Lihat harga transaksi lalu di kawasan ini untuk membuat keputusan yang baik.

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
0 - 500 Kps - - -
500 - 1,000 Kps - - -
1,000 - 1,500 Kps - - -
1,500 - 2,500 Kps - - -
2,500 - 4,000 Kps - - -
4,000 Kps dan diatas - - -
Purata Transaksi kebelakangan Ini.
100 Transaksi Terakhir Direkodkan.
RM 0 kps
Hartanah Bertingkat
RM 210 kps
Hartanah Tidak Bertingkat
RM 0 kps
Hartanah Komersial

Nota:

 • Analisis harga ini adalah sekadar untuk rujukan. Ketepatan data akan ditingkatkan di masa akan datang apabila kami mempunyai lebih maklumat.
 • 'Jarak Berdekatan' adalah berdasarkan 1 kilometer.
 • Purata Hasil Sewa mengambil kira anggaran yuran penyelenggaraan.
 • Kemampuan Saya

  Bayaran Muka (10%) RM 88,800
  Jumlah Pinjaman ( 90 %) RM 799,200
  Tempoh Pinjaman 35 Years
  Kadar Bunga 4.85%
  Lain-lain (Anggaran) RM 10,000
  Apply now
  Ansuran Bulanan
  RM 3,000 ±
  Mortgage Provided By Hong Leong Bank
  Yuran Penyelenggaraan
  Tiada
  RM Tiada kps ()
  Jumlah Perbelanjaan Bulanan
  RM 3,000 ±

  Disclaimer

  The information shown is indicative and for illustration only. It does not guarantee the accuracy of the calculation and accepts no liability for any inaccuracies or omissions. The above does not constitute an offer of credit nor does it guarantee that the credit facility applied for will be approved. All applications for financing are subject to credit evaluation and approval and it reserves the right to approve or reject such applications without assigning any reason therefore.

  Perlukan bantuan

  Dengan PropSocial, sesiapa sahaja boleh mencari rumah yang diimpikan. Ingin membeli, menjual atau menyewa rumah di Setia Eco Templer? Isikan maklumat anda dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!?

  Not Logged in
  Not Logged in Not Logged in
  Kebersihan
  Ketenangan
  Keselamatan
  Trafik