Amantara @ Setia Eco Templer

Rumah Bandar Teres Rumah Berangkai
Ulasan Editor
Ulasan Komuniti
 • Ulasan Editor
 • Ulasan Komuniti
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Pemaju

S P Setia Bhd
Lihat Profil Pemaju
Developer of Amantara @ Setia Eco Templer, S P Setia Bhd

Kemudahan

Club House
Gymnasium
Jogging Track
Playground
Swimming Pool

Presint Amantara @ Setia Eco Templer terdiri daripada rumah yang dibina khas untuk mereka yang inginkan istirahat dan ketenangan yang dengannya kehidupan hariannya bagai tinggal di tempat peranginan.

Setia Eco Templer ialah perbandaran 194 ekar, dijangka siap dalam tempoh 10 tahun. Mereka yang berminat untuk menjadi sebahagian daripada perbandaran yang kaya dengan sejarah dilitupi kemewahan, boleh memilih daripada kepelbagaian seni bina yang ditawarkan, termasuklah Amantara dan Peranakan Straits.

Setiap rumah di kawasan ini direka seperti tempat peranginan, reka bentuknya mengikut seni bina Bali, dipengaruhi oleh ciri asal Hindu Bali yang berkurun-kurun lamanya, dan elemen Jawa purba.

Amantara merupakan fasa pertama dalam pembangunan Setia Eco Templer yang merangkumi asas Rawang, dilitupi tema Bali untuk meluaskan pemandangan latar dan persekitarannya.

Amantara mengandungi 176 unit, termasuk vila berangkai 2 tingkat, rumah sebandung dan banglo sebandung. Kawasan ini menawarkan banglo yang luas dan 25 unit rumah sebandung telah dijual buat setakat ini.

Amantara menunjukkan persekitaran yang berunsurkan kekeluargaan menyediakan rangkaian ke lebuh raya. Ini memastikan akses optimum dari pembangunan ke tempat lain.

Fasa ini menyediakan pelbagai kediaman dengan susun atur yang serba guna. Vila berangkai dibina antara 2,394 kaki persegi hingga 2,626 kaki persegi, harga jualan dari RM850,000. Manakala banglo 2 tingkat yang lebih luas disediakan dalam susun atur 4,214 kaki persegi. Sekarang, harga jualannya bermula dari RM2.8 juta.

Seperti yang dikatakan, fasa ini juga mengandungi rumah sebandung 2 tingkat yang dibina antara 3,492 kaki persegi hingga 3,482 kaki persegi, harga jualan bermula dari RM1.7 juta.

Pemaju mendapati bahawa beberapa pembeli rumah di Setia Eco Templer tinggal di kawasan kejiranan seperti Rawang dan Kepong, manakala rumah yang lebih besar seperti banglo pula dibeli oleh ahli perniagaan yang menjadikannya sebagai rumah peranginan pada hujung minggu.

Amantara berjaya menepati jangkaan syarikat kerana kawasan yang terletak berdekatan seperti Selayang telah membangunkan beberapa bangunan tinggi yang berbeza dengan tawaran rumah bertanah di Setia Eco Templer.

Kebanyakan rumah Amantara telah dijual. Pemaju memfokus untuk menjual rumah sebandung yang tinggal, yang ditawarkan dalam fasa kedua, dijangka akan dilancarkan pada tahun depan (2020).

Pemaju percaya bahawa perbandaran ini meliputi konsep yang amat unik, maka mereka perlu mengendalikan permintaan yang berterusan bagi penawaran projek.

Seperti pembangunan baharu yang lain, SP Setia – Eco Templer memberi fokus kepada gaya hidup dan kehidupan keluarga moden seperti rumah kelab yang lengkap, kemudahan seperti kolam renang bersaiz Olimpik, gimnasium, dewan tari-menari dan ruang untuk rekreasi luar yang luas.

Pemaju juga bercadang untuk menambahkan kesegaran kepada rumah kelab dengan membawa masuk peruncit makanan dan minuman, dan kedai mudah beli untuk memberikan lokasi kepada perniagaan tempatan dan menjadikan Amantara sebuah komuniti yang lengkap.

Sebahagian kawasan yang memberikan ketenangan kepada penduduk untuk berehat dan bersantai termasuklah Grand Gateway Bali, Candi Candi Terrace, Water Pavilion Bali, Nusantara Lake dan Cocos Lagoon berinspirasikan rumah pokok yang mempunyai pemandangan dan bunyi yang indah menggambarkan perbandaran ini. Semua dalam satu tempat yang akan dikenali sebagai rumah mereka.

Setia Eco Templer disokong oleh skim 10:90 Setia, memberi peluang kepada pembeli untuk membayar 10% deposit dan 90% lagi akan dibayar apabila hartanah siap dibina.

Komuniti Berpagar
Keselamatan
Tiada
Mesra Haiwan Peliharaan
Tidak
Mesra Alam (GBI)
Restoran Berdekatan


  Be the first to rate and review Amantara @ Setia Eco Templer

Dengan kerjasama S P Setia Bhd

Kandungan Ditaja
Keluarga dan kawan anda mungkin ingin melihat video ini juga!
Kongsikan

Gambarkan bentuk muka bumi Ipoh; dengan bukit batu kapur yang seakan menyentuh langit biru, diselubungi dedaun hijau yang subur. Penduduk Lembah Klang kini boleh memiliki gaya hidup yang menenangkan seperti itu tanpa perlu melalui perjalanan berjam-jam kerana SP Setia Bhd (SP Setia) telah mencipta suatu tempat kudus dengan pemandangan Bukit Takun, dan dikelilingi oleh Templer Park d...Teruskan membaca

2 membalas
 • Logo3 small
  Ruminate Ipoh’s landform; limestone hills set against clear blue skies, framed by plush foliage. Those living within the Klang Valley can now own this calming lifestyle without needing to travel for hours on end as S P Setia Bhd (S P Setia) has ...Teruskan membaca
 • 20150527 023646 1 small
  Nice coverage on the said properties
Terkini
(Dalam Pembinaan)
2021
(Tahun Siap Bina)
 • RM 1,065,000 - RM 4,024,000
 • Tiada
 • Tiada
 • RM0.15kps
Keluasan Unit
2,598 kps - 4,516 kps
Jenis
Kediaman
Tempoh
Hak Milik Pajakan
Blok
Tiada
Tingkat
2
Unit
155
Parkir
Min. 4

Kemudahan Berdekatan

(CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES)

CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES

Tahukah anda?

Semak nilai hartanah akan datang untuk membuat keputusan pembelian terbaik.

Nama Hartanah Tahun Siap Bina Harga Pelancaran Harga Jualan Diiklankan
Amantara @ Setia Eco Templer 2021 RM 1,065,000 - RM 4,024,000 Tiada
Peranakan Straits @ Setia Eco Templer 2020 RM 888,000 - RM 1,643,000 Tiada

Tahukah anda?

Lihat harga transaksi lalu di kawasan ini untuk membuat keputusan yang baik.

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
0 - 500 kps - - -
500 - 1,000 kps - - -
1,000 - 1,500 kps - - -
1,500 - 2,500 kps - - -
2,500 - 4,000 kps - - -
4,000 kps dan diatas - - -
Purata Transaksi kebelakangan Ini.
100 Transaksi Terakhir Direkodkan.
RM 0 kps
Hartanah Bertingkat
RM 210 kps
Hartanah Tidak Bertingkat
RM 0 kps
Hartanah Komersial

Nota:

 • Analisis harga ini adalah sekadar untuk rujukan. Ketepatan data akan ditingkatkan di masa akan datang apabila kami mempunyai lebih maklumat.
 • 'Jarak Berdekatan' adalah berdasarkan 1 kilometer.
 • Purata Hasil Sewa mengambil kira anggaran yuran penyelenggaraan.
 • Kemampuan Saya

  Bayaran Muka (10%) RM 106,500
  Jumlah Pinjaman ( 90 %) RM 958,500
  Tempoh Pinjaman 35 Years
  Kadar Bunga 4.85%
  Lain-lain (Anggaran) RM 10,000
  Apply now
  Ansuran Bulanan
  RM 3,000 ±
  Mortgage Provided By Hong Leong Bank
  Yuran Penyelenggaraan
  RM 389 ±
  RM 0.15 kps (2,598 kps)
  Jumlah Perbelanjaan Bulanan
  RM 3,000 ±

  Disclaimer

  The information shown is indicative and for illustration only. It does not guarantee the accuracy of the calculation and accepts no liability for any inaccuracies or omissions. The above does not constitute an offer of credit nor does it guarantee that the credit facility applied for will be approved. All applications for financing are subject to credit evaluation and approval and it reserves the right to approve or reject such applications without assigning any reason therefore.

  Perlukan bantuan

  Dengan PropSocial, sesiapa sahaja boleh mencari rumah yang diimpikan. Ingin membeli, menjual atau menyewa rumah di Amantara @ Setia Eco Templer? Isikan maklumat anda dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!?

  Not Logged in
  Not Logged in Not Logged in
  Kebersihan
  Ketenangan
  Keselamatan
  Trafik