Peranakan Straits @ Setia Eco Templer

Rumah Bandar Teres Rumah Berangkai
Ulasan Editor
Ulasan Komuniti
 • Ulasan Editor
 • Ulasan Komuniti
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Kemudahan

Club House
Gymnasium
Jogging Track
Playground
Swimming Pool

Peranakan Straits @ Setia Eco Templer adalah sebahagian daripada fasa 2 dalam Setia Eco Templer. Pembangunan ini terletak di Rawang dan berdekatan dengan lebuh raya dan jalan raya yang menghubungkan kawasan itu.

Pembangunan ini direka dan dibina dengan kemudahan untuk mewujudkan ruang bagi kehidupan keluarga moden, yang terletak di Rawang. Walau bagaimanapun, fasa ini terpelihara untuk sebahagian besar bumiputera di Malaysia.

Konsep reka bentuk Peranakan Straits untuk fasa 2A sebesar 23.9 hektar, berdasarkan tema “Peranakan Nostalgia”. Pembangunan ini terdiri daripada 168 unit, dengan menyediakan pelbagai vila berangkai dua tingkat dan rumah sebandung.

Intipati Pulau Pinang dan Melaka menimbulkan nostalgia terhadap bangunan warisan, mewujudkan suasana yang mesra. Oleh itu, Peranakan Straits telah mewarisi gaya tersebut dengan inovasi dan tafsiran moden yang bertemakan warisan.

Landskap di sekeliling pembangunan ini juga mengimplementasikan gaya Peranakan, yang benar-benar menambahkan keunikan pembangunan moden ini, tetapi yang benar-benar menarik pembeli datang ke bandar ini ialah persekitaran yang menjadikannya destinasi yang sesuai untuk kehidupan keluarga moden.

Sebelum pelancarannya, terdapat pembeli yang berminat untuk membeli Peranakan Straits. Mereka mula mendaftar sebelum tarikh pelancaran kerana ramai orang yang tertarik dengan muka bangunannya yang unik.

Di samping itu, lokasinya yang strategik dan jauh dari kesibukan kota ialah aspek utama yang menarik pemilik rumah pilih kawasan tersebut.

Peranakan Straits oleh Setia Eco Templer dijual antara RM900,000 hingga RM1,700,000 bergantung pada jenis rumah yang dibeli. Rumah-rumah ini mempunyai ketenangan kerana ia terletak berdekatan dengan rumah-rumah berkonsepkan Bali S P Setia yang dikenali sebagai Amantara.

Bagi mereka yang suka menikmati kehidupan yang lebih selesa, rumah kelab boleh diakses oleh penduduk, Begitu juga dengan kemudahan lain seperti kolam renang bersaiz Olimpik, taman, tasik, kawasan rekreasi luar dan juga dewan tari-menari.

Peranakan mempunyai banyak kawasan permainan di sekelilingnya, kerana ia dibina dengan keutamaan keluarga. Beberapa kemudahan yang boleh didapati di sini termasuklah lot komersial, gim serta lorong-lorong yang mengelilingi taman dan tasik.

Pembangunan ini dijamin dengan keselamatan 24 jam, kawasan berpagar dan penjaga yang berasingan untuk fasa individu.

Pada 4 Mac 2019, S P Setia melancarkan unit Rumah Selangorku di Setia Eco Templer yang dirasmikan oleh Menteri Besar Selangor Datuk Seri Azmin Ali.

Rumah Selangorku menawarkan 900 unit rumah individu yang terdiri daripada 180 unit apartmen. Ia dibahagikan kepada dua jenis, jenis A (700 kaki persegi) dan jenis C (807 kaki persegi), manakala jenis D (1,001 kaki persegi) mempunyai 540 unit. Unit-unit ini dijual antara RM42,000 hingga RM220,000.

Peranakan disokong oleh pusat perdagangan di kawasan sekitar yang dikenali sebagai The Grove @ Templer, yang menawarkan 40 unit pejabat kedai di mana 22 unit telah dijual.

32 unit dalam pembangunan ini disediakan sebagai unit 3 tingkat dengan binaan antara 4,921 kaki persegi hingga 7,262 kaki persegi, sementara unit lain merupakan unit 2 tingkat dengan kawasan binaan antara 2,996 kaki persegi hingga 4,350 kaki persegi.

Komuniti Berpagar
Keselamatan
Tiada
Mesra Haiwan Peliharaan
Tidak
Mesra Alam (GBI)
Restoran Berdekatan
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan


  Be the first to rate and review Peranakan Straits @ Setia Eco Templer

Dengan kerjasama S P Setia Bhd

Kandungan Ditaja
Keluarga dan kawan anda mungkin ingin melihat video ini juga!
Kongsikan

Gambarkan bentuk muka bumi Ipoh; dengan bukit batu kapur yang seakan menyentuh langit biru, diselubungi dedaun hijau yang subur. Penduduk Lembah Klang kini boleh memiliki gaya hidup yang menenangkan seperti itu tanpa perlu melalui perjalanan berjam-jam kerana SP Setia Bhd (SP Setia) telah mencipta suatu tempat kudus dengan pemandangan Bukit Takun, dan dikelilingi oleh Templer Park d...Teruskan membaca

1 orang suka 4 membalas
 • 20150527 023646 1 small
  Nice coverage on the said properties
 • Attachment small
  Looks more like a holiday villas in Bukit Tinggi and Cameron Highlands. Surrounded by nature reserve and can get plenty of fresh and cool air. 
 • Photo 26 small
  The housing growth of this northern area of Selangor is curbed by the hills and mining ponds compared to the southern corridors. Living here can be refreshing with the hills and greenery.   
Terkini
(Dalam Pembinaan)
2020
(Tahun Siap Bina)
 • RM 888,000 - RM 1,643,000
 • Tiada
 • Tiada
 • RM0.15kps
Keluasan Unit
2,292 Kps - 2,797 Kps
Jenis
Kediaman
Tempoh
Hak Milik Pajakan
Blok
Tiada
Tingkat
2
Unit
168
Parkir
Min. 4

Kemudahan Berdekatan

(CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES)

CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES

Tahukah anda?

Semak nilai hartanah akan datang untuk membuat keputusan pembelian terbaik.

Nama Hartanah Tahun Siap Bina Harga Pelancaran Harga Jualan Diiklankan
Peranakan Straits @ Setia Eco Templer 2020 RM 888,000 - RM 1,643,000 Tiada
Amantara @ Setia Eco Templer 2021 RM 1,065,000 - RM 4,024,000 Tiada

Tahukah anda?

Lihat harga transaksi lalu di kawasan ini untuk membuat keputusan yang baik.

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
0 - 500 Kps - - -
500 - 1,000 Kps - - -
1,000 - 1,500 Kps - - -
1,500 - 2,500 Kps - - -
2,500 - 4,000 Kps - - -
4,000 Kps dan diatas - - -
Purata Transaksi kebelakangan Ini.
100 Transaksi Terakhir Direkodkan.
RM 0 kps
Hartanah Bertingkat
RM 210 kps
Hartanah Tidak Bertingkat
RM 0 kps
Hartanah Komersial

Nota:

 • Analisis harga ini adalah sekadar untuk rujukan. Ketepatan data akan ditingkatkan di masa akan datang apabila kami mempunyai lebih maklumat.
 • 'Jarak Berdekatan' adalah berdasarkan 1 kilometer.
 • Purata Hasil Sewa mengambil kira anggaran yuran penyelenggaraan.
 • Kemampuan Saya

  Bayaran Muka (10%) RM 88,800
  Jumlah Pinjaman ( 90 %) RM 799,200
  Tempoh Pinjaman 35 Years
  Kadar Bunga 4.85%
  Lain-lain (Anggaran) RM 10,000
  Apply now
  Ansuran Bulanan
  RM 3,000 ±
  Mortgage Provided By Hong Leong Bank
  Yuran Penyelenggaraan
  RM 343 ±
  RM 0.15 kps (2,292 Kps)
  Jumlah Perbelanjaan Bulanan
  RM 3,000 ±

  Disclaimer

  The information shown is indicative and for illustration only. It does not guarantee the accuracy of the calculation and accepts no liability for any inaccuracies or omissions. The above does not constitute an offer of credit nor does it guarantee that the credit facility applied for will be approved. All applications for financing are subject to credit evaluation and approval and it reserves the right to approve or reject such applications without assigning any reason therefore.

  Perlukan bantuan

  Dengan PropSocial, sesiapa sahaja boleh mencari rumah yang diimpikan. Ingin membeli, menjual atau menyewa rumah di Peranakan Straits @ Setia Eco Templer? Isikan maklumat anda dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!?

  Not Logged in
  Not Logged in Not Logged in
  Kebersihan
  Ketenangan
  Keselamatan
  Trafik