The Peak

Kediaman Berservis
Jalan Temenggong 1, Kawasan Perindustrian Temenggong, 811...
Ulasan Editor
Ulasan Komuniti
 • Ulasan Editor
 • Ulasan Komuniti
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Pemaju

Gabungan AQRS Berhad
Lihat Profil Pemaju
Developer of The Peak, Gabungan AQRS Berhad

Kemudahan

Lap pool
Jacuzzi jets
Floating sun lounge
Pool pavilion
Aqua gym
Aqua park for kids
Wading pool
Viewing point
Children's playground
Open lawn
Dining room
Function room
Gymnasium
Changing room & sauna
Yoga studio
Putting Green
Tennis court
Reading corner
Garden pavilion
Intimate garden
Linear garden
Pocket park
Minimalist garden

The Peak merupakan pembangunan baru berstatus pegangan bebas yang dibangunkan oleh Gabungan AQRS Berhad. Lokasi pembangunan ini terletak di Tebrau, Johor Bahru, satu kawasan pinggir bandar yang kini dalam proses pembandaran. Ia boleh diakses melalui Lebuhraya Tebrau yang menghubungkan kawasan ini ke Lebuhraya Utara-Selatan, Lebuhraya Penyuraian Trafik Johor Timur dan Lebuhraya Pasir Gudang. Perkhidmatan bas dan teksi adalah antara pengangkutan awam yang terdapat di kawasan itu.

Selain menerapkan nilai estetika, kediaman eksklusif ini turut mempamerkan ciri-ciri keselesaan dan privasi yang cukup tinggi. Kediaman berservis ini menawarkan beberapa pilihan unit yang berbeza dari unit 2 bilik hingga ke unit 4+1 bilik, serta unit kediaman berkonsepkan dwi-kunci. Keluasan unit-unit ini bermula dari 947 kps sehingga ke 2,184 kps. Setiap tingkat di kediaman hanya menempatkan sebanyak 2 hingga 4 unit sahaja, dan unit-unit yang lebih besar dilengkapi dengan ruang balkoni yang luas, yang boleh dijadikan ruang taman langit ‘sky garden’.

Salah satu keistimewaan yang ada pada The Peak ialah ia adalah salah satu kondominium yang menawarkan unit kediaman fleksibel yang berkonsepkan dwi-kunci dan ini sesungguhnya adalah satu pelaburan yang amat menguntungkan para pembeli. Ia boleh dubahsuaikan dari unit 4-bilik tidur yang luas kepada 2 unit yang berasingan dengan 2 pintu masuk yang berbeza untuk meningkatkan lagi privasi. Ini membolehkan anda untuk mempunyai sebuah rumah sendiri, dan menempatkan ibu bapa anda di unit yang bersebelahan atau menyewakan unit itu sebagai Airbnb.

Dari segi rekabentuk, setiap unit bercirikan kediaman kontemporari dan ruang terbuka serta dilengkapi dengan dinding kaca yang berkualiti dari lantai-ke-siling, membangkitkan rasa mewah pada kediaman. Selain daripada itu, bilik mandi bagi setiap unit dilengkapi dengan tandas jenama Kohler untuk sentuhan eksklusif. Untuk memenuhi gaya hidup anda, The Peak, yang merangkumi kawasan sebanyak 1.5 ekar turut menyediakan beberapa kemudahan kelas pertama di sekitar kawasan. Terdapat sebuah kolam renang infiniti yang menghadap ke bandar, trek jogging, pusat kecergasan untuk beriadah, sky lounge untuk bersantai dengan kawan-kawan, sambil menikmati pemandangan bandar raya dan banyak lagi. Dari segi keselamatan pula, penduduk di The Peak akan dilindungi dengan sistem keselamatan berperingkat 24 jam.

Oleh kerana lokasinya yang strategik, kemudahan keperluan harian seperti pejabat pos, restoran, bank, klinik, Pasar Borong Pandan dan sekolah terletak berdekatan dengan kawasan ini. Sekolah Rendah Mohd Khir Johari, Sekolah Kebangsaan Sri Amar dan Sekolah Rendah Pandan Cina adalah antara sekolah yang berhampiran. Selain daripada itu, penghuni hanya perlu memandu beberapa minit untuk ke Pasaraya KSL City, Carrefour Johor Bahru dan Pusat Bandar Johor Bahru. Perjalanan ke Lapangan Terbang Sultan Ismail pula hanya mengambil masa 45 minit dari The Peak.

24-jam
Keselamatan
Tidak
Mesra Haiwan Peliharaan
Tidak
Mesra Alam (GBI)
Restoran Berdekatan
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan


  Be the first to rate and review The Peak

Terkini
(Dalam Pembinaan)
2020
(Tahun Siap Bina)
 • Tiada
 • Tiada
 • Tiada
 • RM0.35kps
Keluasan Unit
947 Kps - 2,200 Kps
Jenis
Komersial
Tempoh
Hak Milik Kekal
Blok
2
Tingkat
41
Unit
668
Parkir
Min. 2

Kemudahan Berdekatan

(CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES)

CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES

Tahukah anda?

Lihat harga transaksi lalu di kawasan ini untuk membuat keputusan yang baik.

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
0 - 500 Kps - - -
500 - 1,000 Kps - - -
1,000 - 1,500 Kps - - -
1,500 - 2,500 Kps - - -
2,500 - 4,000 Kps - - -
4,000 Kps dan diatas - - -
Purata Transaksi kebelakangan Ini.
100 Transaksi Terakhir Direkodkan.
RM 0 kps
Hartanah Bertingkat
RM 0 kps
Hartanah Tidak Bertingkat
RM 0 kps
Hartanah Komersial

Nota:

 • Analisis harga ini adalah sekadar untuk rujukan. Ketepatan data akan ditingkatkan di masa akan datang apabila kami mempunyai lebih maklumat.
 • 'Jarak Berdekatan' adalah berdasarkan 1 kilometer.
 • Purata Hasil Sewa mengambil kira anggaran yuran penyelenggaraan.
 • Kemampuan Saya

  Bayaran Muka (10%) RM 50,000
  Jumlah Pinjaman ( 90 %) RM 450,000
  Tempoh Pinjaman 35 Years
  Kadar Bunga 4.85%
  Lain-lain (Anggaran) RM 10,000
  Apply now
  Ansuran Bulanan
  RM 3,000 ±
  Mortgage Provided By Hong Leong Bank
  Yuran Penyelenggaraan
  RM 331 ±
  RM 0.35 kps (947 Kps)
  Jumlah Perbelanjaan Bulanan
  RM 3,000 ±

  Disclaimer

  The information shown is indicative and for illustration only. It does not guarantee the accuracy of the calculation and accepts no liability for any inaccuracies or omissions. The above does not constitute an offer of credit nor does it guarantee that the credit facility applied for will be approved. All applications for financing are subject to credit evaluation and approval and it reserves the right to approve or reject such applications without assigning any reason therefore.

  Perlukan bantuan

  Dengan PropSocial, sesiapa sahaja boleh mencari rumah yang diimpikan. Ingin membeli, menjual atau menyewa rumah di The Peak? Isikan maklumat anda dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!?

  Not Logged in
  Not Logged in Not Logged in
  Kebersihan
  Ketenangan
  Keselamatan
  Trafik