Paramount property house for sale greenwoods keranji launching 3
Logo3 small

Orang ramai di galeri jualan Greenwoods pada hari pelancaran Keranji. (Gambar oleh Paramount Property)

Projek Paramount Property baru-baru ini, Keranji Fasa 1 mendapat sambutan baik orang awam ketika pelancaran rasminya yang mengambil tempat baru-baru ini. Pelancaran tersebut diadakan di perbandaran Greenwoods di Salak Perdana, Sepang, dimana pemaju berjaya menjual kesemua daripada 204 unit yang ada dalam masa beberapa jam.

Kediaman Keranji disasarkan kepada keluarga yang sedang mencari hartanah untuk menetap, dan berdiri megah di atas 18.18 ekar tanah pegangan kekal untuk fasa pertamanya. Keranji mempunyai sebanyak 458 unit teres dua tingkat secara keseluruhannya.

Keranji dilancarkan dengan harga yang menarik bermula dari RM479,900 untuk unit tengah seluas 1,775 kps. Unit hujung pula ditawarkan pada harga RM576,900 dan ke atas, keluasan unit adalah 1,776 kps, manakala unit sudut bermula dari RM684,400 dan bersaiz 2,020 kaki persegi.

Bakal pembeli rumah beratur di galeri jualan Greenwoods meskipun cuaca buruk. (Gambar oleh Paramount Property)

Dijangka siap pada Mei 2020, nilai pembangunan kasar Fasa 1 Keranji bernilai sebanyak RM110 juta. Pembangunan ini datang dengan ciri-ciri menarik, dan salah satunya ialah akses mudahnya ke lebuhraya-lebuhraya seperti Elite Expressway, Lebuhraya Utara Selatan (NSE) dan Lebuhraya Maju (MEX).

Dengan kemudahan berdekatan seperti Tesco, Giant, KIP Mart, Home Mart bersama dengan kawasan-kawasan rekreasi seperti Taman Tasik Teratai, Stadium Mini Majlis Perbandaran Sepang dan Nilai Springs Golf & Country Club, kediaman Keranji sememangnya berbaloi untuk dimiliki.

Perbandaran Greenwoods disempadani oleh institusi pendidikan dari peringkat rendah hingga tinggi seperti Tadika Smart Reader Kids, Sekolah Rendah KLIA, Sekolah Antarabangsa Nilai, SMK Seri Sepanjang East College of Technology. Sementara itu, institusi perubatan berdekatan juga banyak termasuklah Nilai Medical Centre, Hospital Putrajaya dan Institut Kanser Kebangsaan, Putrajaya.

Dalam sebuah kenyataan, CEO bahagian Paramount Property, Beh Chun Chong, berkongsi tentang perancangan masa depan syarikat berkenaan: “Kami rancang melancarkan Keranji Fasa 2 dengan sebanyak 254 unit rumah berteres dua tingkat, tetapi tarikhnya masih belum disahkan buat masa sekarang. Pendaftaran kini dibuka kepada mereka yang berminat.”

Dilancarkan pada Oktober 2015, Greenwoods ialah pembangunan bercampur seluas 237 ekar yang merangkumi hartanah kediaman, komersil dan rekreasi. Sebelum ini, pihak pemaju juga telah melancarkan 96 unit rumah dua tingkat yang dipanggil 96 Residences, dimana semua unit telah habis dijual dan siap pada bulan November tahun lalu.

Berikutan ini, pelancaran keduanya mengambil tempat pada suku pertama 2017, ianya menawarkan 47 unit lot kedai komersil dua tingkat bergelar Greenwoods Belian, dimana sebanyak 40% daripada unitnya berjaya dijual.


(Translated by: Jeyee Chan)

SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

Own dp small

Wow, good to hear that there's proper township planning and amenities for this development. Education from Child to post grads. Good to hear that

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps great sharing. Inspiring!