Propsocial peoples property award 2019
Logo3 small

PropSocial People’s Property Award 2019 (PPPA 2019) adalah sebuah anugerah hartanah berasaskan komuniti yang akan dianugerahkan kepada pelbagai projek yang siap pada tahun 2018. Anugerah ini, yang dijalankan untuk kali kedua tahun ini, adalah satu-satunya anugerah yang dinilai berdasarkan pertimbangan pengguna dalam mengiktiraf projek yang cemerlang.

PPPA 2019 adalah inisiatif untuk mengenalpasti pembangunan hartanah melalui pandangan para pembeli dan pengguna, dan bukannya dari panel hakim. Anugerah ini secara asasnya unik berbanding anugerah-anugerah yang lain dalam industri ini. Ianya dizahirkan dari kepercayaan bahawa pengguna-pengguna adalah jiwa dan raga sebuah industri.

Kategori-kategori PPPA 2019 bertujuan untuk mengenal pasti usaha dan pencapaian pemaju-pemaju hartanah yang mempunyai visi, keberanian, dan ketekunan dalam melaksanakan idea dan konsep baru dan merealisasikannya. Kelompok pembangunan hartanah terus menghasilkan produk untuk menarik pangkalan pengguna yang luas dalam pasaran yang mencabar dan industri yang sentiasa berubah.

Pengguna-pengguna akan mempunyai peluang untuk mengiktiraf pembangunan hartanah terbaik dalam 6 kategori, iaitu Nilai untuk Wang (Value for Money), Hartanah Mewah (Luxurious Landed), Mesra Alam (Eco-Friendly), Berorientasikan Keluarga (Family-Oriented), Kemudahan Serba-Serbi (Facility Rich), dan Reka Bentuk Inovatif (Innovative Design).


Kategori Nilai untuk Wang (Value for Money) menyenarai projek-projek yang ditawarkan dalam lingkungan Lembah Klang, dengan harga minimum RM200,000, dan terletak berdekatan dengan kemudahan-kemudahan dan pengangkutan awam.

Kategori Hartanah Mewah (Luxurious Landed) akan mengenal pasti permbangunan mewah di sekitar Lembah Klang. Projek-projek yang dicalonkan akan mencirikan kemewahan yang mutlak yang dilaksanakan di dalam susun atur yang luas dan mempunyai harga bermula dari RM1.5 juta.

Kategori Mesra Alam (Eco-Friendly) akan mengambil kira pembangungan mampan, dengan ciri-ciri seperti pencahayaan dan pengudaraan semula jadi, landskap yang menarik, penuaian air hujan, dan pelaksanaan tenaga solar dan yang paling penting mempunyai pengiktirafan GBI.

Kategori Berorientasikan Keluarga (Family-Oriented) menyoroti pembangunan yang dapat menampung keluarga yang semakin membesar, disokong oleh persekitaran yang matang. Projek-projek yang dicalonkan dalam kategori ini menekankan kemudahan mesra keluarga seperti taska, tadika dan kemudahan permainan kanak-kanak.

Kategori Kemudahan Serba-Serbi (Facility Rich) memberi tumpuan kepada kemudahan-kemudahan hebat dan unik yang ditawarkan dalam hartanah tersebut. Beberapa kemudahan luar biasa yang akan menerima ganjaran termasuk gelanggang futsal; mini-teater, kemudahan spa dan urban farming. Aktiviti-aktiviti lengkap yang terdapat dalam kediaman-kediaman ini haruslah menghiburkan para penghuni, dan pada masa yang sama menggalakkan gaya hidup yang sihat.

Kategori Reka Bentuk Inovatif (Innovative Design) bertujuan memberi penghargaan kepada pembangunan dengan karya-karya seni bina yang menonjol berbanding dengan yang lain. Projek-projek yang dicalonkan dalam kategori ini adalah amat berbeza dan boleh dilihat dari jauh. Projek-projek di bawah kategori ini mencerminkan pelaksanaan kecemerlangan seni bina yang unik, baik dari segi luaran mahupun di dalam kediaman, yang lazimnya diberikan pengiktirafan bagi penghargaan anugerah arkitek yang cemerlang.


PPPA 2019 akan mengiktiraf projek-projek yang layak dari sudut pandangan orang ramai, tidak kira sama ada mereka adalah pemain besar atau kecil dalam industri. Anugerah ini akan menjadi penghargaan yang penuh hormat untuk merangsang pemaju-pemaju hartanah untuk membuat dengan lebih baik dan mengambil iktibar dari keikhlasan dan integriti, yang menggambarkan kewujudan PPPA 2019.

Proses pengundian akan bermula dari Ogos 19 hingga Oktober 19 tahun 2019. Orang ramai akan mempunyai peluang untuk mengundi hartanah terbaik dan berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah yang menarik.

(2 Ogos 2019)

SHARE THIS TOPIC


T  e67e22 small

Won a 55" Panasonic Smart Tv last year! Hope to win more prizes this year 

20150527 023646 1 small

@thanesh ...congratulations

Maha small

Nice to hear this

20180609 img 0016 small

nice one! haha~ wish to participate again this year