Tidak kira jika kediaman tersebut disewakan atau milikan sendiri, kami tahu keseluruhan proses ini mengambil masa yang lama dan pastinya memenatkan. Pemilik rumah akan berkorban banyak masa dan tenaga bermula dari proses mencari hartanah yang terbaik untuk dimiliki, merenovasi rumah dengan gaya peribadi tersendiri, dan akhirnya melengkapkannya dengan perabot.

Perkara pertama yang akan difikirkan setiap pemilik rumah ialah hiasan atau dekorasi yang terbaik bagi setiap ruang di dalam rumah. Bermula dari ruang tamu, ruang makan di dapur, hingga ke ruang peribadi sendiri seperti bilik tidur dan kamar mandi. Sebenarnya, terlalu banyak perkara untuk difikirkan dan dilakukan oleh pemilik rumah dan kesemuanya perlu dilakukan pada waktu yang sama!

Seterusnya, saat untuk melengkapkan rumah baru dengan pelbagai barangan rumah dari yang kecil hingga yang paling besar. Setiap pilihan barangan perlu dibuat sendiri oleh pemilik rumah bermula dari keputusan tentang jenis perabot yang perlu dibeli, hingga kelengkapan rumah yang diperlukan untuk menyempurnakannya. Jika pemilik rumah mempunyai komitmen kerja sepenuh masa dan ditambah lagi dengan pelbagai pilihan yang perlu dibuat, pemilik rumah seperti anda akan merasakan pengalaman bagi mendiami rumah impian yang sempurna terlalu mencabar dan memenatkan.

Dengan pelbagai masalah yang perlu dihadapi ini, RHB MyHome merupakan penyelesaian yang dicari selama ini. Ia merupakan satu laman web yang direka khas dengan meletakkan pemilik rumah sebagai keutamaan mereka. Laman web ini merupakan salah satu pencapaian besar oleh RHB Bank sendiri, dengan fokus utama mereka bagi memudahkan proses berpindah rumah bagi pemilik rumah dari awal hingga akhir, semuanya dalam satu platform.


Penyelesaian yang lengkap bagi segala keperluan rumah anda

RHB MyHome bertindak sebagai satu laman web mikro yang menawarkan penyelesaian yang lengkap bagi keperluan rumah anda selepas proses pembelian rumah selesai.

Ia merupakan satu platform untuk menghubungkan pelanggan dengan pelbagai pilihan produk dan servis yang disediakan oleh rakan-rakan kongsi RHB yang terkenal dalam industri mereka yang tersendiri, dan yang paling istimewa ialah bantuan kewangan dari bank untuk menambah jumlah pembiayaan/refinancing, pinjaman peribadi serta tawaran kad kredit — kesemuanya eksklusif bagi memberikan pengalaman yang lebih mudah dan menyenangkan untuk anda berpindah masuk ke dalam rumah baru. Rakan kongsi RHB terdiri dari pelbagai pakar dalam industri seperti Kaodim, Centri Design (pemilik Signature Kitchen) dan Qanvast.

Jadi, apa sebenarnya yang membezakan RHB MyHome dari pesaingnya yang lain? Apa yang istimewa tentang pakej ini adalah setiap pelanggan tidak akan terkecuali untuk menikmati pelbagai tawaran eksklusif dari rakan kongsi RHB, digabungkan pula dengan tawaran pakej pembiayaan menarik dari RHB sendiri hanya dengan menggunakan perkhidmatan yang disediakan di laman web ini!


Konsep yang unik bagi pengalaman yang mudah dan menyenangkan

Sebelum RHB MyHome dihasilkan, pihak bank telah berinteraksi dengan pemilik rumah untuk mendapatkan pandangan yang jelas tentang perkara yang perlu dihadapi oleh mereka, bermula dari kegembiraan mendapatkan rumah impian sehinggalah kekecewaan dalam proses mengubahsuai dan menyelenggara kediaman yang dimiliki.

Dengan mengambil kira segala pandangan ini, RHB berusaha untuk mengurangkan bebanan pemilik rumah melalui RHB MyHome yang menawarkan pelbagai pilihan pakej serta servis yang boleh dipilih mengikut kesesuaian bajet dan gaya hidup mereka yang tersendiri. Antara perkhidmatan yang ditawarkan ini turut merangkumi servis penyelenggaraan rumah seperti penyelenggaraan sistem paip, pembersihan dan khidmat pemasangan.

Dengan satu konsep yang unik seperti RHB MyHome, bank ini telah menetapkan satu standard baharu dalam industri ini. Taraf perkhidmatan laman web juga akan ditingkatkan secara berfasa dengan menambahkan lagi pelbagai pilihan melalui kerjasama dari pelbagai rakan kongsi yang lain bagi memberikan perkhidmatan yang terbaik, malah pilihan yang terbaru dari pelbagai ciri serta maklumat terkini yang sesuai dengan keperluan pemilik rumah.

Secara kesimpulannya, RHB MyHome bukan sahaja memudahkan proses untuk anda berpindah rumah, malah menjadikannya pengalaman yang cukup mudah dan menyenangkan dari saat pertama anda menerima kunci rumah, melakukan proses renovasi, hinggalah melengkapkannya dengan perabot yang menjadikannya rumah yang sempurna bagi anda. Semuanya, hanya dengan beberapa klik!

Untuk maklumat dan keterangan yang lebih lanjut, klik di RHB MyHome sekarang!


(23 Oktober 2019)