Apabila tanah semakin terhad, harga hartanah juga menjadi semakin mahal. Walau bagaimanapun, masih terdapat beberapa pembangunan hartanah yang berkualiti di pasaran yang menawarkan harga berpatutan dan kemudahan yang memberangsangkan.

Dengan hadirnya Tiara Sendayan, sebuah pembangunan perbandaran yang sedang dibina oleh pemaju yang semakin dikenali iaitu, Matrix Concept Holdings Berhad. Sebuah perbandaran yang terkenal di pasaran, Tiara Sendayan telah melancarkan 8 pembangunan kediaman pada akhir tahun 2020 dan telah menerima sambutan yang mengalakkan daripada pembeli yang berminat. Lokasinya yang strategik bersebelahan dengan Bandar Sri Sendayan (BSS) memberikan satu kelebihan buat penduduk Tiara Sendayan memandangkan BSS merupakan sebuah metropolis yang semakin membangun, di mana maksud metropolis itu sendiri adalah sebuah pusat ekonomi, budaya dan politik bagi sesebuah negara.

  

Tiara Sendayan merupakan perbandaran yang menyediakan pelbagai kemudahan buat penduduknya. Terletak di tengah-tengah bandar ialah sebuah taman pusat seluas 12 ekar yang memyediakan pelbagai kemudahan senaman terutamanya bagi para peminat kecergasan di dalam komuniti tersebut. Ini termasuklah gelanggang futsal, bola keranjang dan disertakan juga kawasan gimnasium. Dengan mengambil kira keperluan kanak-kanak dan anak kecil, terdapat sebuah taman permainan, Denim Deck dan Hexxa Shelter.


Kehidupan Yang Selesa di Tiara Sendayan

Kehidupan di Tiara Sendayan menjanjikan keselesaan dengan menitikberatkan pelbagai kemudahan yang dibina di dalamnya. Komuniti ini hanya berada dalam jarak berjalan kaki ke kawasan komersial Tiara Biz, di mana penduduk boleh menikmati terapi berbelanja, makan di luar, atau membeli barang keperluan dengan mudah yang mana berdekatan dengan kawasan kediaman. Terdapat banyak restoran dan kafe di kawasan komersial ini termasuklah pelbagai kedai mekanik dan stesen minyak yang menjadikannya sebagai satu pengalaman yang lengkap untuk kehidupan yanag selesa bagi penduduk Tiara Sendayan.


Kemudahan Akses Yang Lancar ke Tiara Sendayan

Perjalanan menuju dan daripada Tiara Sendayan dihubungkan dengan mudah melalui lebuh raya utama yang mana boleh menikmati akses dengannya. Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) dapat menghubungkan pengguna jalan raya ke pusat bandar Kuala Lumpur dan begitu juga ke negeri-negeri di utara dan selatan tanah air, sementara akses ke Lebuhraya Seremban-Port Dickson menjanjikan peluang percutian singkat ke pantai Port Dickson pada bila-bila masa.

Sementara itu, KLIA Linkage Highway yang baru siap dibina turut menyediakan akses mudah ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). Cadangan untuk pembinaan Lebuhraya Senawang-KLIA juga diharapkan dapat meningkatkan lagi kemudahan akses sedia ada yang telah dihubungkan dengan lancar.


Kemudahan Pendidikan di Tiara Sendayan

Tiara Sendayan merupakan perumahan yang ideal untuk mereka yang sedang membina keluarga dan bukan sahaja dengan peningkatan pelbagai peluang pekerjaan yang boleh dinikmati oleh orang dewasa tetapi juga terdapat beberapa institusi pendidikan berkualiti yang boleh ditemui di bandar ini.

Ibu bapa akan mempunyai pilihan untuk memilih daripada beberapa sekolah berdekatan sama ada sekolah kerajaan atau antarabangsa termasuklah Matrix Global Schools. Kemudahan akses ke sekolah juga memudahkan proses menghantar dan mengambil anak-anak mereka dari sekolah.

Lihat lebih banyak kemudahan berdekatan di peta interaktif ulasan hartanah PropSocial DI SINI.


Pelancaran Presint 7: Hessa @ Tiara Sendayan

Hessa adalah koleksi perumahan bertanah, yang terdiri daripada rumah teres dua tingkatdan dan hak pegangan bebas.

Keluasan Hessa bermula dari 2,156 kaki persegi dan dilengkapi dengan 4 bilik tidur dan 3 bilik mandi, menjadikannya rumah yang lengkap untuk keluarga muda atau keluarga pelbagai generasi. Setiap rumah akan mempunyai 2 tempat letak kenderaan tertutup.

Dengan hanya 254 buah rumah, penduduk kediaman Hessa akan berada dalam jarak berjalan kaki ke taman "Central Park" seluas 12 ekar dan Tiara Biz yang telah siap dibina untuk anda membeli-belah barang harian kelak.

Harga pelancaran untuk kediaman di Tiara Sendayan akan bermula dari RM485,999.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Hessa, lihat laman web Tiara Sendayan atau hubungi +6010-894 1987.(4 May 2021)