Penemuan ruang kehidupan yang sesuai untuk diri sendiri bukan sahaja merupakan pelaburan yang bernas, ia juga mendatangkan banyak faedah. Jika anda sedang tercari-cari lokasi yang sesuai untuk menetap, Putra Heights mungkin jawapannya. Perbandaran matang ini merangkumi lebih 1,900 ekar tanah pegangan bebas yang di kelilingi persekitaran yang aman dan menawarkan gaya hidup yang sihat.

Nilai hartanah di sini kian meningkat kerana lokasi yang strategik dan kemudahan akses jalan raya. Selain itu, Putra Heights turut dikelilingi banyak kemudahan termasuk pilihan kedai makanan, taman-taman hijau, pusat beli-belah atau destinasi hiburan. Putra Heights juga terletak berdekatan dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Perbandaran ini terletak berhampiran dengan Subang Jaya dan Puchong, justeru menjadikannya sebuah kawasan yang didamba ramai. Ia dikelilingi oleh kawasan popular seperti Empire Shopping Gallery, Subang Parade, One City dan pusat beli-belah Main Place. Walaupun lokasinya yang strategik, keadaan lalu lintas jalan raya di sini kurang sesak berbanding dengan perbandaran berdekatan yang lain, lalu memudahkan lagi perjalanan penghuni berulang-alik ke tempat kerja.

Terdapat sebuah pembangunan bercampur pegangan bebas baharu di Putra Heights yang menawarkan gaya hidup urban yang mengujakan dengan persekitaran yang tenang. Putra Heights Sentral ialah Pembangunan Berorientasikan Transit yang pertama dibangunkan oleh Sime Darby Property. Dengan keluasan menjangkaui 25 ekar, Putra Heights Sentral menawarkan akses mudah ke Lebuhraya ELITE melalui persimpangan Putra Heights & USJ, Lebuhraya LDP dan juga KESAS.

Projek pembangunan ini bersambung terus ke Stesen LRT Putra Heights (stesen tambahan laluan Kelana Jaya dan Sri Petaling), secara langsung menawarkan akses mudah ke pelbagai kawasan di sekitar Lembah Klang. Selain itu, Stesen ini terletak hanya 5 stesen jauhnya dari stesen Taipan USJ10 dan stesen Pusat Bandar Puchong. Di samping itu, anda juga boleh terus sampai ke stesen Universiti Malaya, Bangsar, KL Sentral, KLCC, Wangsa Maju, dan Bukit Jalil melalui stesen Putra Heights.

Terdapat banyak kemudahan bandar di sekitar Putra Heights Sentral, antaranya termasuklah pusat beli-belah, pasar raya besar (Giant dan Jaya Grocer), bank (Hong Leong, RHB, dan Maybank) dan institusi pendidikan (Sekolah Antarabangsa Kingsley, SK Putra Heights 2, SK Taman Alam Megah dan Sekolah Antarabangsa Leo).

Kemudahan awam yang terdapat di dalam Putra Heights Sentral termasuk Masjid Putra Heights, Taman Rekreasi Putra Heights, balai polis (akan datang), dan klinik. Kemudahan awam di sini merangkumi keperluan keagamaan, penjagaan kesihatan dan keselamatan penduduk.

Penghuni boleh bersantai di Taman Rekreasi Putra Heights berdekatan yang kaya dengan unsur-unsur alam semula jadi. Taman seluas 7 ekar ini adalah tempat pilihan keluarga untuk meluangkan masa hujung minggu mereka dengan berjoging atau berbasikal melalui denai di sepanjang Bukit Cermin.

Turut berhubung dengan taman ini ialah Taman Komuniti Putra Heights yang kini dalam tahap perancangan dan akan dibangunkan di dalam Pusat Komersial Putra Point. Pusat komersial ini semakin pesat menjadi pusat tumpuan kafe-kafe unik, kedai-kedai dan pasaraya. Kedai-kedai di sini termasuk FamilyMart, McDonald's, Mr. DIY, Maboro Steak House, pusat beli-belah AEON, pasaraya besar Lotus dan banyak lagi. Jelas ia menawarkan banyak kemudahan untuk memenuhi keperluan penduduk tempatan.

Rancangan untuk memperbaharui dan menghidupkan semula The Glades Plaza juga sedang dijalankan. Projek yang dijangka siap pada tahun 2024 ini akan memeriahkan lagi kehidupan di Putra Heights.

Pelancaran fasa pertama Putra Heights Sentral – Serasi Residences ialah sebuah pangsapuri perkhidmatan pegangan bebas yang menawarkan unit pada harga berpatutan, bermula hanya dari RM380,000! Unit-unit di sini datang dengan susun atur berikut: 550 kaki persegi (1 bilik tidur, 1 bilik mandi), 668 kaki persegi (2 bilik tidur, 1 bilik mandi) dan 850 kaki persegi (3 bilik tidur, 2 bilik mandi). Unit bersaiz 550 kaki persegi ditawarkan di bawah program Pangsapuri Servis Mampu Milik (SAMM) bertujuan untuk memastikan harga terkawal dan mampu milik untuk mereka yang memerlukannya.

Ruang kediaman Serasi Residences yang praktikal turut dilengkapi sistem keselamatan berperingkat (dengan rondaan keselamatan 24 jam) dan lebih 35 kemudahan gaya hidup termasuk kolam renang bersaiz olimpik, gimnasium, pavilion berbeku, 2 gelanggang badminton dan taman herba. Di sini, anda boleh menikmati kehidupan dalam persekitaran yang selamat dan santai.

Bukan itu sahaja, penghuni Serasi Residences boleh menggunakan laluan pejalan kaki berbumbung sepanjang 400m yang bersambung terus ke stesen LRT Putra Heights untuk tujuan perjalanan ke pelbagai tempat. Kebolehcapaian yang begitu mudah pada titik harga yang mampu dimiliki menjadikan Serasi Residences sebagai pilihan rumah pertama yang sesuai untuk mereka yang ingin mencari tempat menetap untuk jangka masa yang panjang, terutamanya penduduk yang bekerja di Subang Jaya, Petaling Jaya, dan bandar-bandar lain yang berdekatan. Permintaan hartanah di sini juga dijangka meningkat di masa hadapan.

Serasi Residences menawarkan kehidupan dengan gabungan keamanan, keselesaan, dan nilai yang seimbang, menjadikan ia pilihan yang sesuai untuk pembeli rumah kali pertama, sama ada mereka individu atau keluarga bersaiz kecil hingga sederhana. Jika anda berminat dengan projek ini, sila kunjungi unit pameran di Galeri Jualan Putra Heights dan daftar sekarang untuk mendapatkan promosi awal!

Daftar sekarang: https://www.simedarbyproperty.com/putra-heights/serasi-residences/

Anda juga boleh menghubungi jurujual di bawah untuk maklumat lanjut:

Zetty: +60 12-232 1353

Faiz: +60 13-977 9055


(3 Januari 2023)