Pj midtown
Logo3 small


PJ Midtown menawarkan kehidupan serba lengkap dengan gaya hidup metropolitan sambil dikelilingi persekitaran yang mesra-alam. Dijangka siap pada Januari 2019, PJ Midtown yang terletak di Seksyen 13, Petaling Jaya, merupakan sebuah projek pembangunan yang dilengkapi pangsapuri servis yang elegan serta unit perniagaan dan pejabat komersil yang menarik.

PJ Midtown yang merangkumi lebih daripada 5.5 ekar ini mempunyai 758 unit, dan ianya adalah hasil usahasama pemaju bertaraf dunia iaitu IOI Properties, Sime Darby Property dan Brunsfield International Group yang telah menggabungkan kepakaran yang mantap bagi menjadikan PJ Midtown sebagai sebuah kediaman berkualiti tinggi di tengah-tengah bandar Petaling Jaya.


Gaya Hidup Kota yang Praktikal

PJ Midtown menawarkan pangsapuri servis dengan reka-bentuk praktikal berciri moden bagi memenuhi keperluan para residen. Susun-atur kontemporari bagi unit terpilih jenis A adalah berkonsepkan “terrace in the sky”, dengan keluasan 1,227 kaki persegi yang terdiri daripada 3 bilik tidur, 2 bilik mandi dan dilengkapi dengan 3 tempat letak kereta di hadapan setiap unit—amat sesuai bagi residen berkeluarga.


Selain itu, untuk pasangan muda ataupun individu yang mahukan kediaman lebih kecil namun selesa, jenis B dan C adalah unit yang sesuai bagi mereka. Dengan keluasan 915 kaki persegi, unit jenis B mempunyai 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi, manakala unit jenis C pula dibina dengan keluasan 613 kaki persegi yang disertakan dengan 1 bilik tidur dan 1 bilik mandi. Tambahan lagi, kedua-dua jenis ini pastinya akan menarik minat pelabur dengan potensi hasil sewaan yang tinggi.


Para residen juga dapat menikmati gaya hidup moden dengan pelbagai kemudahan yang telah disediakan. Keunikan dan keindahan senibina PJ Midtown ini terserlah dengan ruang istirehat “sky lounge” di tingkat teratas yang terdiri daripada 6 tema untuk memenuhi mood harian residen. Selain itu, para residen boleh bersantai di dek yang luas dan mewah bersaiz 140,000 kaki persegi sambil menikmati panorama Petaling Jaya dan Kuala Lumpur yang mengagumkan. Para residen juga boleh meluangkan masa bersama keluarga di kolam renang, berjemur di dek matahari, berehat di gazebo dan kawasan BBQ, bekerja dengan produktif di bilik mesyuarat dan perpustakaan, ataupun bermandi peluh di gimnasium, sauna dan gelanggang tenis, serta pelbagai lagi aktiviti. Keselamatan para residen juga terjaga dengan adanya pengawasan keselamatan 24 jam, sistem kad akses, kunci digital, kemudahan interkom dan butang panik.


Potensi Untuk Mengembangkan Perniagaan

Di samping itu, cabang komersil PJ Midtown turut menyediakan pejabat, ruang runcit dan lot kedai dari keluasan 900 kaki persegi hingga 10,000 kaki persegi. Unit-unit komersil ini merangkumi 2–4 tingkat untuk pejabat dan lot kedai selain menyediakan lebih 2,400 tempat letak kereta.


Bangunan Hijau Berprestij Yang Menampilkan Gaya Hidup Mesra-Alam

PJ Midtown mempunyai pelbagai keistimewaan yang menarik, dan di antara yang terunggul ialah bangunan elit yang diiktiraf sebagai ‘Green Building Index Gold Compliant’. PJ Midtown menggabungkan pelbagai ciri kehijauan, termasuk senibina yang memaparkan 60 peratus alam semulajadi. Ia juga dilengkapi dengan sistem penuaian air hujan bersama permukaan bangunan yang cekap tenaga untuk mengurangkan penggunaan tenaga elektrik, dan adunan ciri-ciri teduhan bagi menambat penembusan haba di seluruh bangunan.


Terletak di Pusat Bandar Petaling Jaya

Tarikan utama PJ Midtown adalah faktor kemudahan dan lokasi yang strategik di kejiranan Seksyen 13, Petaling Jaya. Ia dikelilingi pelbagai kemudahan awam seperti kedai-kedai runcit dan pusat membeli-belah, kesihatan, pendidikan, hiburan serta lain-lain lagi. Selain itu, berhampiran PJ Midtown terdapat juga pusat-pusat yang terkenal seperti Jaya One Shopping Centre, Universiti Malaya, Hospital Columbia Asia dan Hotel PJ Hilton.

Walaupun lokasinya terletak di kesibukan pusat komersil Petaling Jaya, PJ Midtown dihubungkan melalui lebuhraya-lebuhraya utama seperti Lebuhraya Persekutuan, Lebuhraya Lembah Klang Baru (NKVE), Lebuhraya Damansara–Puchong (LDP) dan Lebuhraya SPRINT. Tambahan lagi, PJ Midtown juga berhampiran dengan stesen pengangkutan awam seperti stesen LRT Asia Jaya dan LRT Taman Jaya.


Sertailah Komuniti PJ MIDTOWN

Berkonsepkan kemewahan bersama ciri-ciri unik dan pelbagai kemudahan, tidak dinafikan lagi bahawa PJ Midtown adalah sebuah pembangunan yang cukup bernilai. PJ Midtown menawarkan pelbagai pilihan bagi segenap lapisan masyarakat, dengan sebuah gaya hidup moden bersertakan keselesaan dan hiburan, dilengkapi pula dengan lokasi komersil yang amat sesuai untuk pusat perniagaan dan korporat.

Rasailah keistimewaaan dua dunia di PJ Midtown di mana kepesatan kegiatan komersil digandingkan dengan suasana kehidupan yang sejahtera.

Ingin tahu lebih lanjut mengenai PJ Midtown? Klik di sini untuk mendaftar. Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi +6016-299 2177.


Profil Pemaju Projek

PJ Midtown adalah hasil usahasama pemaju-pemaju terkemuka iaitu IOI Properties, Sime Darby Property dan Brunsfield Inernational Group yang telah memenangi pelbagai anugerah. Gabungan kepakaran dan pengalaman mereka dalam menghasilkan pembangunan yang mempunyai reka-bentuk moden dan berkualiti yang mampan. Berbekalkan rekod prestasi melangkaui 30 tahun, IOI Properties telah terbukti reputasinya sebagai antara pemaju terunggul, dan gandingannya bersama Sime Darby Property dan Brunsfield International Group bakal mewujudkan pelbagai lagi peluang yang menarik untuk semua pembeli hartanah.

SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps thank you for sharing