Untitled design  1
Logo3 small


Tatkala Hari Raya Aidilfitri kian menjelang, seluruh negara dapat merasai kemeriahan musim perayaan ini dengan adanya pelbagai masakan Melayu yang disajikan, jualan pakaian tradisional Melayu yang unik dan cantik, jualan murah di pusat membeli-belah serta jualan barang-barang hiasan perayaan yang ditawarkan dengan harga yang murah untuk orang ramai!

Pemaju hartanah juga mengambil kesempatan untuk menunjukkan cara mereka meraikan perayaan ini kepada golongan masyarakat. Lihatlah beberapa cara yang digunakan oleh beberapa pemaju hartanah terkemuka di Malaysia yang mengambil bahagian untuk lebih memeriahkan musim perayaan ini.

Sime Darby Property Bhd kini mempunyai kempen berterusan pada 15 Mei 2019 yang digelar Pop Raya 2019. Usaha ini mengikuti jejak kejayaan kempen oleh Primetime 8 yang telah berlansung sehingga bulan April.

Kempen tersebut adalah selaras dengan perayaan Hari Raya Aidilfitri dan diharapkan dapat merangsang kemeriahan Hari Raya, menerusi pelaksanaan tema yang berkonsepkan kecerahan dan keberanian, diwarnakan dengan pelbagai warna hijau serta reka bentuk Melayu.

Matlamat kempen ini adalah untuk memaparkan pemahaman pemaju terhadap perayaan tersebut. Suasana gembira yang ingin disampaikan oleh pemaju telah digambarkan menerusi visual yang menyerlah yang ditunjukkan melalui seni pop kontemporari.

Selain daripada pembuatan sampul raya yang bertemakan pop-seni yang unik, yang telah dicipta melalui laman mengundi dtolah.com Sime Darby Property, pemaju juga menawarkan rebat Raya eksklusif yang bermula daripada RM10,000 untuk produk terpilih yang dibeli. Rebat bagi kempen pemilikan rumah (HOC) juga dijalankan.

Pemaju juga menghidangkan menu istimewa perayaan kepada semua tetamu yang terdiri daripada pelbagai lapisan masyarakat. Hidangan tradisional dan istimewa yang mampu menarik minat masyarakat adalah hidangan kambing panggang atau lebih dikenali sebagai kambing golek.

Mereka yang berminat untuk menghadiri Rumah Terbuka Hari Raya Sime Darby boleh berbuat demikian pada 22 dan 23 Jun serta pada 29 Jun di cawangan Sime Darby yang terpilih di seluruh negara!

Tarikh Rumah Terbuka:

22 Jun : City of Elmina / Bandar Bukit Raja / Bandar Universiti Pagoh / Subang. Jaya City Centre.

23 Jun : Bandar Ainsdale / KL East / Cantara Residences

29 Jun : Putra Heights / Serenia City / Nilai Impian

Sunway Property juga telah melancarkan kempen selaras dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang boleh membantu mana-mana individu untuk mendapatkan rumah, khususnya bagi tawaran buat kali pertamanya di Sunway Gandaria, Bangi.

Promosi Hari Raya bagi hartanah tersebut memberi tawaran sekurang-kurangnya 10% kepada pembeli yang berminat untuk memiliki rumah di Sunway Gandaria bersama-sama dengan pengecualian duti setem pada Memorandum Pindahan (MOT) dan perjanjian pinjaman sempena Kempen Pemilikan Rumah (HOC) yang dimulakan oleh kerajaan sejak Januari 2019.

Di samping itu, pembeli rumah juga akan dapat menikmati faedah kempen pembiayaan Super 5 Sunway Property yang menawarkan kemasukan mudah kepada pelanggan hanya untuk bayaran pendahuluan sebanyak RM5,000. Pembeli Bumiputera yang berminat juga akan menikmati diskaun Bumi sebanyak 10% bagi unit yang dibeli.

Sunway Gandaria adalah 2.05 ekar tanah berketumpatan rendah dan pembangunan bercampur dengan nilai pembangunan kasar sebanyak RM242 juta yang menawarkan susun atur yang bermula daripada 945 kaki persegi hingga 1,045 kaki persegi. Berdiri gah dengan 38 tingkat, kediaman ini menawarkan pemandangan panorama Bangi yang mengagumkan seperti Padang Golf dan Taman Tasik Cempaka. Hartanah tersebut kini dijual dari RM600,000

Gamuda Land meraikan Hari Raya Aidilfitri dengan menawarkan kelainan melalui Pemberdayaan, Ketidakupayaan dan Kepelbagaian (E.I.D).

“Selama bertahun-tahun, Gamuda Land berdiri teguh dengan memberikan pulangan kepada masyarakat dan kami sedar inisiatif CSR kami sepadan dengan nilai-nilai kami. Pada musim perayaan ini, kami meneruskan kejayaan kami untuk membolehkan individu yang mempunyai autisme diterima ke dalam pekerjaan yang berjaya dan lestari menerusi Yayasan Gamuda dan Enabling Academy Gamuda, "kata ketua pegawai operasi Gamuda Land Aw Sei Cheh.

Kempen Raya Gamuda Land yang bertemakan "Dalam Perbezaan, Ada Persamaan", yang diperjuangkan oleh graduan Enabling Academy.

Peningkatan daripada Projek Berbeza Abled (DA), yang bermula pada tahun 2013, Enabling Academy telah ditubuhkan pada Mei 2017. Akademi ini bertujuan untuk memperkasakan individu autistik di atas 21 tahun dengan menyediakan latihan yang menyasarkan kedua-dua perkembangan peribadi dan kerjaya mereka. Seterusnya, pihak akademi akan membantu dalam penempatan kerjaya graduan.

Tujuan utama Gamuda Land pada musim perayaan ini adalah untuk memberikan penerangan mengenai kemungkinan peluang dan sokongan yang ada melalui Enabling Academy kepada mereka yang masih tidak mengetahui tentang perkara ini. Usaha ini didorong oleh salah satu nilai utama syarikat iaitu untuk menjaga masyarakat dan komuniti.

Gamuda Land akan memberikan set mangkuk tingkat edisi terhad kepada para pelanggan di mana-mana 8 Galeri Pengalaman yang terpilih untuk membantu meningkatkan kesedaran. Set mangkuk tingkat ini digunakan sebagai peringatan bahawa meskipun berlainan rupa, kita semua pada dasarnya dicipta di dalam acuan yang sama.

Anda hanya perlu menjadi 20 pelawat terawal untuk masuk mana-mana daripada 8 galeri pengalaman yang berkaitan pada setiap minggu bermula daripada sekarang hingga 30 Jun 2019 untuk mendapatkan set mangkuk tingkat edisi terhad Gamuda Land.

Antara galeri pengalaman yang terlibat adalah Gamuda Cove, USJ Taipan, Twentyfive.7 Galeri Hartanah, Kota Kemuning, Galeri Pengalaman Galeri Gamuda, Rawang, Galeri Jualan Kundang Estates, Rawang, Gallery Pengalaman Highpark Suites, Kelana Jaya, Galeri Jualan Jade Hills, Kajang, The Galeri Robertson Experience, Kuala Lumpur dan Galeri Pengalaman Bukit Bantayan, Kota Kinabalu.

Mereka yang berminat boleh melawat galeri jualan tersebut daripada jam 10 pagi hingga 10 malam setiap hari. Untuk maklumat lanjut, lawati galeri pengalaman berdekatan anda atau log masuk ke gamudaland.com.my.

(Oleh Viknesh Ashley Clarence, 31 Mei 2019)


Bagaimana anda meraikan Raya anda tahun ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

R  c0392b small

(这篇内容已被PropSocial的管理员因内容不正当或广告嫌疑而删除)

20150527 023646 1 small

Thanks for listing out