2019 06 27   centon propsocial digital 01   header picture
Logo3 small

Adakah anda penat bekerja seharian, dan adakah anda ingin berehat dan bersantai? – Anda mungkin tidak perlu keluar dari rumah untuk menikmati pengalaman mandi ala spa setelah memasang Pemanas Air Pancuran Centon di dalam kediaman anda.

Centonia Industries Sdn Bhd telah ditubuhkan pada tahun 1995 dan mempunyai pengeluaran yang mengagumkan sebanyak 200,000 unit setahun. Syarikat yang mempunyai pengalaman khusus dalam bidang penyelidikan, reka bentuk, pembangunan dan perkilangan pemanas air elektrik, pancuran deras (shower boosters) dan penyimpanan pemanas air.

Centon mempunyai pelbagai ciri-ciri yang unik telah memenangi beberapa anugerah dengan pencapaian terbarunya, satu daripadanya ialah Anugerah Jenama Malaysia dan Kecemerlangan Eksport oleh Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri. Pada masa ini, syarikat tersebut mengeksport produknya ke 24 negara di serata dunia!

Pemanas Air Pancuran Centon bercirikan Pam Deras AC dan Pam Deras Senyap DC terbina dalam melalui aneka produknya (model terpilih). Ini diterjemahkan kepada aliran air dalam bilik mandi hujan akan bertambah lebih daripada 4.5 kali ganda berbanding dengan bilik air yang tidak dipasangkan dengan sistem tersebut.


Ciri-ciri Keselamatan

Jenis produk Centon dibekali kuasa oleh Sistem Keselamatan 5-titik PentaFecta – elemen reka bentuk yang penting yang boleh melindungi pengguna daripada situasi berbahaya seperti bahaya elektrik serta melecur, menawarkan perlindungan yang maksimum, paling sesuai bagi mereka yang mencari sistem pemanas air untuk melengkapi bilik air mereka.

Pemanas Air Pancuran Centon menggabungkan beberapa ciri-ciri tambahan yang membezakan ia daripada sistem pemanas air konvensional yang lain.

Ini termasuk peranti arus baki (RCD) terbina dalam (dahulunya dikenali sebagai pemutus litar bocor ke bumi (ELCB) di Malaysia). Ciri ini tidak harus dipandang ringan kerana ia merupakan alat keselamatan yang memutuskan bekalan kuasa sekiranya terdapat kebocoran, justeru melindungi pengguna daripada terkena renjatan elektrik.

Tambahan lagi, sistem pemanas air ini menggabungkan sensor aliran terbina dalam yang memutuskan bekalan kuasa, sekiranya aliran air adalah kurang daripada aliran berkadar yang mungkin menyebabkan dalaman pemanas air yang terlampau panas.

Pemanas Air Pancuran Centon juga bercirikan termostat dua fungsi yang mempunyai fungsi set semula manual tambahan, sekiranya ada kenaikan suhu yang tidak normal, ia melindungi pengguna daripada risiko melecur.

Selain itu, setiap pemanas air juga mempunyai pelindung tahan percikan air, yang melindungi komponen elektrik dalaman daripada semburan jet air daripada semua sudut dan arah. Semua pemanas air dilengkapi dengan hos bukan konduktif untuk melindungi pengguna daripada arus elektrik yang menyebabkan kematian.


Aksesori Pancuran

Semua Pemanas Air Pancuran Centon didatangkan dengan tetapan 5 semburan boleh laras terbina dalam, untuk anda memilih tekanan air bagi pengalaman peribadi mandi hujan anda dengan ketinggian semburan boleh laras, arah, mod dan fungsi bagi sensasi mandi hujan yang optimum.

Mereka yang berfikir untuk menggunakan sistem Centon harus juga mengambil perhatian bahawa seseorang itu boleh meningkatkan set pancuran sedia ada kepada set pancuran hujan (bagi model terpilih sahaja) bagi pengalaman mandi hujan ala di luar rumah yang benar-benar berpuas hati.

Semua Pemanas Air Centon dijamin bebas daripada kerosakan dalam penggunaan biasa. Selama tempoh waranti, elemen pemanas (5 tahun), Pam Deras Senyap DC (5 tahun), selain bahagian elektrik dan elektronik (1 tahun), akan dibaiki atau digantikan jika rosak. Dapatkan tambahan 1 tahun waranti bagi semua bahagian apabila anda mendaftar alat pemanas anda melalui portal e-Waranti Centon @ www.centon.my/warranty!


Penyimpanan Pemanas Air Centon

Selain produk pemanas air pancuran segeranya, Centon juga menawarkan penyimpanan pemanas air kepada mereka yang mencari pembekalan air yang lebih panas. Produk tersebut juga membolehkan pembekalan air panas pelbagai saluran; untuk membekalkan air yang telah dipanaskan ke saluran keluar yang berbeza, atau pun ke bilik air yang berlainan.

Semua penyimpanan pemanas air Centon dibina dengan tangki yang bersalut enamel. Ini diterjemahkan kepada tahan hakisan serta kebocoran yang lebih tinggi berbanding dengan penyimpanan pemanas air konvensional di pasaran. Penyimpanan pemanas air Centon adalah lebih berpatutan daripada kebanyakan penyimpanan pemanas air kerana pengeluaran serta proses pengurusan materialnya yang cekap.

Bagi mereka yang lebih suka memastikan reka bentuk bilik mandi mereka bebas daripada alat elektrik, mereka boleh memilih siri Neptune Centon, yang selalunya dipasang di atas siling.

Bagi mereka yang mengutamakan penjimatan dalam kos pemasangan dan penyenggaraan dengan tidak memecahkan siling, memilih siri Nautilus Centon mungkin menjadi pilihan yang terbaik memandangkan ia merupakan penyimpanan pemanas air yang dipasang di bawah siling dan lebih mudah untuk dipasang dan diservis pada masa hadapan.

Selain itu, kuasa pemanas unit tersebut boleh dilaraskan, dan penunjuk kuasa juga boleh dilihat untuk anda memeriksa jika pemanas itu telah dipasang atau ditutup. Menggunakan jenis pemanas air begini juga akan juga bermaksud bahawa seseorang itu tidak perlu berhadapan dengan kelewatan dalam menerima pembekalan air panas kerana unit pemanas tersebut adalah lebih dekat dengan pengeluaran.


Promosi Istimewa bagi Pengguna PropSocial

Pengguna PropSocial.my layak menerima diskaun istimewa daripada peruncit dalam talian CENTON, Onsen.my. Masukkan kod promo PROPSOCIAL di semak keluar untuk menerima diskaun sebanyak 8% untuk semua Pemanas Air Pancuran Centon! Jika anda sedang mencari pemanas air untuk melengkapi rumah anda, anda tidak perlu mencari lagi dan pilihlah Pemanas Air Pancuran Centon, yang dikuasakan oleh Sistem Keselamatan 5-titik PentaFecta. Pemanas air ini mencirikan reka bentuk yang boleh melindungi anda daripada situasi berbahaya seperti bahaya elektrik serta bahaya melecur, dengan perlindungan yang maksimum.

Log masuk ke https://bit.ly/CENTONPropSocial untuk menikmati manfaat anda.


  (Oleh Viknesh Ashley Clarence, 2 Julai 2019)  

SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

20150527 023646 1 small

thank you propsocial for this offer, may I know when will offer expired or it run indefinitely?