Anugerah hartanah berasaskan komuniti, PropSocial People’s Property Award 2019 (PPPA 2019), telah dibuka untuk pengundian. Ahli-ahli PropSocial dan orang awam kini boleh membuat undian, mulai 19 Ogos sehingga 19 Oktober, untuk menentukan pemenang, dan berpeluang memenangi hadiah yang menakjubkan bernilai lebih dari RM180,000!

PPPA 2019 adalah sebuah pengiktirafan yang diberikan kepada projek-projek yang disiapkan pada tahun 2018. Anugerah ini, yang dijalankan untuk kali kedua tahun ini, adalah satu-satunya anugerah yang dinilai berdasarkan pertimbangan pengguna dalam mengiktiraf projek yang cemerlang.

Kategori-kategori PPPA 2019 melihat visi; keberanian dan ketekunan pemaju-pemaju dalam melaksanakan idea dan konsep baru dan merealisasikannnya. Para pengundi akan memilih pemenang dalam 6 kategori, iaitu Nilai untuk Wang (Value for Money), Hartanah Mewah (Luxurious Landed), Mesra Alam (Eco-Friendly), Berorientasikan Keluarga (Family-Oriented), Kemudahan Serba-Serbi (Facility Rich), dan Reka Bentuk Inovatif (Innovative Design).

Calon-calon kategori Nilai untuk Wang adalah Centrus SoHo 1 oleh Setia Haruman Sdn Bhd; Savanna Executives Suites @ Southville City oleh Mah Sing Group Bhd; BSP 21, Bandar Saujana Putra oleh LBS Bina Group Bhd; dan Putra Residence @ Putra Heights oleh Sime Darby Property Bhd.

Kategori Hartanah Mewah mempunyai 3 calon, iaitu LakeFront Villa oleh MCT Bhd; Monterey @ Eco Sanctuary oleh EcoWorld Development Group Bhd; dan Victoria Springs @ Setia Eco Park oleh SP Setia Bhd.

Projek-projek yang dicalonkan di bawah kategori Mesra Alam ialah Cyperus Serviced Residence @ Tropicana Gardens oleh Tropicana Corp Bhd; Shaftsbury Putrajaya oleh iKHASAS Group; The Robertson oleh Gamuda Land; Wisteria @ Bandar Rimbayu oleh IJM Land Bhd.

Calon-calon kategori Berorientasikan Keluarga adalah LakeFront Villa oleh MCT Bhd; N’Dira Townhouse, 16 Sierra; dan Sierra 6 @ 16 Sierra oleh IOI Properties Group Bhd.

Kategori Kemudahan Serba-serbi mepunyai 5 calon, iaitu BSP 21, Bandar Saujana Putra oleh LBS Bina Group Bhd; Expressionz Professional Suites oleh EXSIM Development Sdn Bhd; Oasis 1 @ Mutiara Heights oleh TLS Group; The Robertson oleh Gamuda Land Bhd; V Residence Suites @ Sunway Velocity oleh Sunway Integrated Properties Sdn Bhd.

Calon-calon kategori Reka Bentuk Inovatif adalah N’Dira Townhouse, 16 Sierra dan Sierra 6 @ 16 Sierra oleh IOI Properties Group Bhd; The Robertson oleh Gamuda Land Bhd; dan Wisteria @ Bandar Rimbayu oleh IJM Land Bhd.


Bertujuan untuk memberi penghargaan kepada projek-projek yang layak oleh orang ramai, PPPA 2019 bukan sahaja akan memberi penghormatan kepada pemaju hartanah projek yang dicalonkan tetapi juga akan memberi ganjaran kepada para pengundi.

Orang ramai akan mempunyai peluang untuk memenangi pelbagai hadiah apabila mereka mengambil bahagian dalam aktiviti UNDI, ULAS dan KONGSI. Hadiah-hadiah dibahagikan kepada ganjaran tiga-peringkat.Ganjaran Peringkat 1

PERINGKAT 1 akan memberi ganjaran kepada orang ramai yang hanya mengambil bahagian dalam UNDI. Pengundi akan dihadiahkan baucar yang menarik dari:

Tefal, jenama terkemuka di dunia untuk peralatan dapur dan rumah, menawarkan teknologi terbaik dengan penyelesaian inovatif untuk memasak, keselesaan, pembersihan, penjagaan dan kecantikan rumah anda.

Boozeat, pasaran dalam talian di Malaysia yang menarik, menawarkan pilihan minuman beralkohol dengan penghantaran 24 jam.

Kaodim, sebuah platform perkhidmatan tempatan terbaik di Malaysia, yang menghubungkan pengguna kepada penyedia perkhidmatan yang boleh dipercayai.

Gintell, kedai rantaian penjagaan kesihatan terkemuka di Malaysia dengan lebih daripada 120 cawangan di seluruh Asia Tenggara, yang menyediakan rangkaian produk komprehensif yang bertujuan untuk meningkatkan kesedaran rakyat Malaysia dalam aspek kesejahteraan hidup dan gaya hidup sihat.

San Francisco Coffee, rangkaian kopi terkenal di Malaysia yang menyediakan zon “A Treat For All Senses” di mana aura yang baik berkumpul dan mood yang buruk menghilang. Rahsia mereka? Untuk memuaskan pandaindera dengan persekitaran yang meriah, muzik santai dan kopi baru dibru yang aromatik dan lazat.

Photobook, sebuah platform inovatif yang membolehkan anda membuat buku foto yang cantik, mengubah memori yang berharga menjadi kenangan yang bermakna.Ganjaran Peringkat 2

Hadiah PERINGKAT 2 adalah untuk mereka yang akan membuat UNDI dan ULAS. Anda akan berpeluang untuk memenangi:

Pas All Access Photobook yang paling premium dari Photobook yang membolehkan anda membuat atau mereka buku foto yang cantik, bagi mengubah detik-detik berharga anda menjadi kenangan yang bermakna.

Baucar oleh Gintell, pembekal penjagaan kesihatan yang memberi penekanan kepada pendekatan holistik yang memberi fokus terhadap aspek gaya hidup sihat dari segi mental dan fizikal.

Baucar dari jenama kediaman KARE yang melambangkan idea-idea perhiasan yang unik dan asli, bagi mereka yang mempunyai citarasa yang tersendiri.

Pemanas air dengan pancuran mandian dan pam oleh Centon, jenama yang dipercayai untuk Pemanas Air Elektrik, Shower Booster dan Pemanas Air Penyimpanan.

Hadiah-hadiah menarik oleh KDK Malaysia, jenama terunggul di pasaran dalam industri kipas dengan rekod menyediakan produk premium dan berkualiti yang dipercayai oleh rakyat Malaysia:

Kipas siling kawalan jauh dengan lampu LED 60 inci
Kipas siling kawalan jauh dengan Lampu LED 48 inci
Kipas siling kawalan jauh 60 inci
Kipas siling kawalan jauh dengan sensor suhu 56 inci

Oyster Package premium oleh Boozeat, hadiah yang sememangnya menggembirakan kerana pemenang ini akan menerima sebanyak 120 tiram segar Amerika Syarikat 4", hadiah ini akan dihantar ke depan pintu anda.Ganjaran Peringkat 3

PERINGKAT 3 menyediakan hadiah-hadiah terbesar untuk dimenangi. Jika anda UNDI, ULAS dan KONGSI, anda boleh memenangi hadiah-hadiah hebat seperti berikut:

Percutian 4H / 3M oleh Club Med untuk 2 orang dewasa di suite atas air di Club Med Kani, Maldives, di mana anda boleh mengalami pengembaraan pulau impian di sebuah taman permainan pasir putih dan lautan biru yang tiada kesudahan.

Gintell DeVano SV Massage Sofa berwarna putih susu oleh Gintell. Alat yang dipersonifikasi untuk keseronokan dan kecantikan yang memberikan anda fungsi yang paling pintar di hujung jari anda untuk memenuhi setiap keperluan urutan anda, memastikan kesihatan dan bentuk badan yang baik dan menceriakan anda hari demi hari.

Intense Sleep Premium Mattress oleh Cellini, teknologi tilam dengan benang serat karbon multifilament ultra-halus dalam fabrik yang melepaskan ion-ion negatif dari badan kita untuk memberikan tidur yang lebih mendalam, lebih tenang dan lebih lengkap. Cellini akan meraikan ulang tahunnya pada Oktober 2019 dan akan menawarkan promosi untuk sepanjang bulan.

TV 55’ oleh Panasonic, sebuah jenama yang dipercayai yang komited untuk mewujudkan kehidupan dan dunia yang lebih baik, dengan menentukan Reka Bentuk Universal, dan terus menyumbang kepada evolusi masyarakat.

Hadiah dari Rubine, salah satu jenama yang paling pesat berkembang di Malaysia bagi perkakas rumah sejak 20 tahun yang lalu dengan pelbagai produk yang menggabungkan teknologi terkini.

Rubine RCH-THORA-SS, Estratto Series Cooker Hood
Rubine RGH-PEPPER2B-BL Gas Hob


Selain menjadi penghormatan yang serba biasa bagi menggalakkan pemaju hartanah untuk melakukan lebih baik dan meneladani semangat keikhlasan dan integriti, PPPA 2019 juga bertujuan untuk memberi penghargaan kepada orang ramai dari semua lapisan masyarakat atas usaha dan sokongan mereka terhadap industri hartanah Malaysia.

Proses pengundian telah bermula pada 19 Ogos dan akan berlangsung sehingga 19 Oktober 2019. Jangan tunggu lagi. Mulakan UNDI, ULAS dan KONGSI untuk memenangi ganjaran-ganjaran hebat yang bernilai lebih RM180,000!

(29 Ogos 2019)