Memiliki sebuah kediaman di Kuala Lumpur pastinya menawarkan pelbagai kemudahan dan faedah kepada anda. Namun, isu kemampuan sering menjadi isu utama, dan tidak ramai yang mampu membeli sebuah kediaman di ibu negara Malaysia ini. Antara salah satu halangan yang biasa adalah kesukaran untuk mendapatkan pinjaman perumahan. Jika anda berjaya mendapatkan kelulusan pinjaman perumahan sekalipun, pembayaran jumlah wang pendahuluan yang tinggi boleh menjadi beban yang berat.

Untuk menangani isu ini, SkyWorld memberi peluang kepada kalangan generasi muda yang ingin memiliki kediaman di ibu negara dengan menawarkan skim popular oleh Maybank Islamic – HouzKEY. Dengan skim ini, bakal pembeli akan dapat membeli rumah baru di Bennington Residences, Setapak, Kuala Lumpur yang dibangunkan oleh SkyWorld.

Dengan menggunakan skim Maybank HouzKEY, pembeli tidak perlu lagi membayar wang pendahuluan 10%. Mereka hanya perlu membayar deposit 3 bulan yang boleh dikembalikan, dan terus boleh berpindah masuk ke dalam kondominium mewah 3 bilik hanya dengan membayar sewa bulanan serendah daripada RM1,950. Selain itu, skim HouzKEY ini turut menawarkan pelbagai faedah lain yang akan kami terangkan secara lanjut dalam artikel ini. Terlebih dahulu, kami akan kongsikan kepada anda tentang kelebihan membeli rumah di Bennington Residences.


Unit Sedia dan Berpindah Masuk Dengan Segera

Bennington Residences bukan sahaja merupakan pembangunan kediaman yang serba baru di Setapak, KL malah merupakan penggubah kaki langit kawasan tersebut dengan rekaan kediaman yang mewah dan suasana yang sofistikated. Projek yang berpotensi tinggi ini terletak di lokasi yang sangat strategik dengan harga yang mampu milik sehinggakan ia menjadi tarikan ramai pembeli rumah serta pelabur.

Apa yang menarik lagi, pembeli boleh mengunjungi unit sebenar yang ingin dibeli dan terus boleh berpindah masuk kerana unit-unit ini telah siap dibina serta mempunyai kelengkapan perabot separa lengkap (semi-furnished). Dari aspek Kawalan Kualiti, Bennington Residences telah mendapat skor QLASSIC yang tinggi daripada Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB), membuktikan bahawa projek pembangunan ini berkualiti tinggi serta memiliki mutu kerja yang cemerlang.


Projek Pencipta Rekod dan Pemenang Pelbagai Anugerah

Bennington Residences dilengkapi dengan pelbagai kemudahan yang menawarkan gaya hidup yang seimbang dan sihat. Dengan jumlah keseluruhan 42 jenis kemudahan yang ditempatkan di 4 aras, beberapa kemudahan yang disediakan telah mencipta rekod baru. Ia juga merupakan projek pembangunan pertama di Malaysia yang mempunyai kemudahan 120m Infinity Loop Pool, Triplex SkyLounge & SkyGym. Selain itu, Bennington Residences juga merupakan pembangunan bertemakan hutan hujan tropika seluas 2 ekar pertama yang telah memenangi anugerah “Best Regional Landscape Architecture” di Malaysia di bawah Asia Pacific Property Awards pada tahun 2017.

Antara kemudahan-kemudahan lain yang disediakan termasuklah dua buah Sky Spa, sebuah Star Lounge, Sky Jacuzzi, Sky Theatre, sebuah party pavilion yang dilengkapi dengan ruang BBQ, sebuah kawasan bersenam dengan konsep terbuka serta laman interaktif bagi kanak-kanak. Bukan itu sahaja, kawasan atas bumbung di aras 40 menawarkan pemandangan kawasan sekitar dan bandar Kuala Lumpur 360 darjah yang cukup indah. Di arah utara, terdapat pemandangan menghijau dari Taman Warisan Negeri Selangor dan Banjaran Titiwangsa, manakala di arah barat daya pula, penduduk boleh menikmati keindahan pemandangan kaki langit bandar Kuala Lumpur.

Bukan itu sahaja – pembangunan ini juga terletak bertentangan dengan SkyArena Sports KL yang serba baru. SkyArena Sports KL ini dijangkakan akan siap dibina menjelang suku kedua tahun 2020, ia akan dibuka tidak lama lagi bagi kemudahan orang awam dan penduduk di Bennington Residences.


Kediaman Yang Sesuai Untuk Keluarga Dengan Keperluan Yang Berbeza

Bennington Residences dibina di atas tanah seluas 2.6 ekar dan merupakan projek berkepadatan rendah. Ia terdiri daripada dua blok 40 tingkat serta jumlah keseluruhan unit sebanyak 580 unit sahaja. Anda boleh memilih daripada 5 jenis unit dengan pelan binaan berbeza yang telah direka khas bagi memuatkan pelbagai saiz keluarga tidak kira kecil, besar ataupun keluarga yang terdiri daripada pelbagai generasi.

Unit Jenis A1 dan A2 adalah berukuran 1,092 kp serta 1,185 kp, dan dilengkapi dengan 3 bilik tidur. Bagi kediaman Jenis B1 dan B2 pula terdiri daripada unit bersaiz 1,283 kp hingga 1,392 kp dan setiap jenis kediaman ini dilengkapi 3+1 bilik tidur.

Seterusnya, unit jenis C1 dan C2 adalah kediaman berukuran 1,236 kp serta 1,289 sf kp yang dilengkapi dengan 3+1 bilik tidur. Sementara itu, kediaman jenis C3 mempunyai bilangan bilik tidur yang sama namun dengan keluasan saiz binaan yang lebih besar iaitu 1,332 kp.

Jenis unit terakhir iaitu Jenis D dan E pula merupakan unit dwi-kunci. Kediaman Jenis D1 dan D2 masing-masing berukuran 1,445 kp serta 1,570 kp, manakala E1 dan E2 mempunyai saiz binaan seluas 1,450 kp dan 1,547 kp. Kesemua unit ini dilengkapi dengan 4 buah bilik tidur.


Kawasan Tumpuan Hartanah Yang Kini Sedang Pesat Membangun

Bennington Residences dibina di lokasi yang sangat strategik iaitu di perbandaran Setapak. Lokasi ini merupakan salah satu kawasan di Kuala Lumpur dengan peningkatan nilai hartanah yang memberangsangkan.

Selain itu, projek ini juga terletak di dalam kawasan pembangunan bercampur seluas 28 ekar iaitu – SkyArena, yang akan memberi lebih daya tarikan dan kelebihan dengan pembinaan SkyArena Sports KL, blok kediaman, serta pebagai lagi pembangunan yang akan datang di kawasan bandar tersebut. Selain daripada itu, terdapat pelbagai jenis kemudahan yang ditawarkan berdekatan dengan pembangunan ini seperti Kolej Universiti TARUC, Setapak Central Mall, Wangsa Walk Mall, Giant Hypermarket Setapak, AEON Big Wangsa Maju, dan banyak lagi.

Sistem pengangkutan serta perhubungan jalan raya di sekitar kawasan Bennington Residences amat bagus dengan jaraknya yang hanya 5km dari Pusat Bandar Kuala Lumpur serta beberapa minit sahaja dari Stesen LRT Wangsa Maju. Antara stesen pengangkutan yang lain ialah di Ampang Park, Jelatek, Setiawangsa, Sri Rampai dan Dato Keramat. Kesemua stesen ini terletak dalam jarak memandu yang singkat.

Selain itu, projek ini mempunyai akses yang mudah kerana ia berhubung dengan beberapa jalan raya utama seperti Lebuhraya Duta-Ulu Kelang Expressway (DUKE), Lebuhraya Lingkaran Tengah 2 Kuala Lumpur (MRR2), dan Lebuhraya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur (AKLEH).


Bagaimana Maybank HouzKEY Boleh Membantu Pemilik Rumah Mencapai Impian Mereka

Setelah kami huraikan kepada anda tentang kelebihan kediaman Bennington Residences, kami akan terangkan tentang faedah yang akan anda dapat menerusi skim HouzKEY - Cara Yang Baru Bagi Memiliki Rumah Anda, serta pelbagai pilihan menarik yang ditawarkan skim ini kepada pembeli rumah.

HouzKEY, satu cara penyelesaian kepada isu pemilikan rumah yang ditawarkan oleh Maybank Islamic, yang membolehkan pembeli rumah memiliki rumah melalui cara yang lebih mudah dengan sistem pemajakan hartanah kediaman selama 12 bulan. Daripada anda membayar wang pendahuluan, serta kos tambahan lain ketika mendapatkan pinjaman rumah, anda hanya perlu membayar deposit 3 bulan yang boleh dikembalikan untuk mendapatkan sebuah rumah di Bennington Residences. Oleh itu, pelanggan HouzKEY akan menikmati pembiayaan sebanyak 100%.

Setelah sampai tempoh minimum selama 12 bulan dengan skim HouzKEY, pembeli mempunyai pilihan untuk membeli rumah pada harga asal yang telah ditetapkan. Ini bermakna sekiranya harga pasaran hartanah telah meningkat, anda masih boleh membeli rumah itu dengan jumlah yang telah dipersetujui sebelum ini. Secara tidak langsung, anda akan mendapat faedah daripada peningkatan harga hartanah tanpa perlu membayar sebarang kos tambahan pendahuluan yang perlu diambil kira sekiranya anda membeli rumah dengan menggunakan pinjaman perumahan tradisional.

Antara kelebihan lain bagi skim HouzKEY ini adalah ia membenarkan pembeli rumah mengukuhkan lagi permohonan mereka dengan menggabungkan sehingga tiga orang penjamin daripada kalangan ahli keluarga terdekat.

Dengan skim HouzKEY, anda boleh memiliki rumah di Bennington Residences hanya dengan bayaran dari serendah RM1,950 setiap bulan – jumlah yang lebih rendah dibandingkan dengan bayaran bulanan bagi pinjaman perumahan yang biasa, tanpa sebarang kos tambahan pendahuluan yang banyak. Oleh itu, kami menjangkakan sambutan yang sangat baik bagi tawaran yang menarik ini.

Sejak Bennington Residences siap dibina, majoriti daripada 580 unitnya telah pun terjual dalam masa yang singkat. Oleh itu, jangan lepaskan peluang anda untuk mendapatkan tawaran yang menarik ini.


Mengenai SkyWorld Development Group

Ditubuhkan pada tahun 2008, dengan satu visi di minda – untuk menjadi pihak pemaju bandar terbaik yang dapat menyediakan pengalaman kehidupan di ‘atas awan’ bagi komuniti penduduk bandar dalam persekitaran yang mampan. Pada tahun 2014, SkyWorld memperkenalkan projek utamanya yang pertama iaitu SkyArena di Setapak dengan keluasan 28 ekar. Ascenda Residences iaitu projek fasa pertama di SkyArena yang telah dilancarkan berjaya meraih maklumbalas yang positif serta merekodkan tempahan unit sebanyak 100%. Selepas kejayaan projek tersebut, SkyWorld telah memperkenalkan SkyAwani 1, siri perumahan mampu milik di Sentul. Projek ini juga mendapat sambutan yang mengagumkan dengan 100% tempahan unit pada hari pertama. SkyWorld teruskan trend prestasi cemerlangnya dengan memperkenalkan projek seterusnya iaitu SkyLuxe On The Park dan Bennington Residences. Sepanjang masa sehingga kini, SkyWorld terus gah membina kehadiran jenama dengan merealisasikan setiap janji yang dibuatnya bagi membina pembangunan yang moden dan berintegrasi di bandar Kuala Lumpur. Hasilnya, pelbagai anugerah utama dalam industri telah berjaya digondol dan dimenangi, ini membuktikan kedudukan SkyWorld sebagai salah satu pihak pemaju yang terulung. Dengan pelancaran Pusat Kualiti SkyWorld (SkyWorld Quality Centre) yang terbaru, ia melambangkan bahawa syarikat tersebut akan sentiasa memastikan kualiti yang terbaik dalam projek-projeknya. Syarikat ini akan terus mendapatkan simpanan tanah (land bank) yang berkualiti untuk merealisasikan misi bagi mentransformasikan kaki langit di setiap bandar.


BILANGAN UNIT TERHAD! DAPATKAN UNIT ANDA SEKARANG.

Lawati www.skyworld.my/bennington ATAU hubungi (03) 2727-7445 untuk ketahui lebih lanjut sekarang!


(9 Mac 2020)