Rawang property for sale kundang estates valerian  prpmgh452zrik7g2weiv large
Logo3 small

Sebagai ibu bapa, pastinya anda inginkan yang terbaik bagi anak-anak. Antara harapan terbesar sebagai ibu bapa ialah membesarkan anak-anak di bawah bimbingan daripada datuk dan nenek mereka sendiri. Ia bukan sahaja memberi kegembiraan kepada datuk dan nenek untuk berada di samping keluarga, malah mereka dapat melihat cucu kesayangan mereka membesar di depan mata setiap hari. Semua ini pastinya memberi kelegaan kepada ibu bapa, di mana anak mereka mendapat pengajaran hidup yang bermakna bermula dari rumah sendiri, yang berdekatan dengan persekitaran semulajadi.

Dengan ini, pastinya hari-hari anda sebagai ibu bapa, akan dipenuhi dengan peluang bagi mencipta pelbagai memori terindah bersama anak-anak yang tersayang. Mereka juga boleh meluangkan masa dengan melakukan pelbagai aktiviti di luar rumah yang berdekatan dengan alam semulajadi di tiga buah taman unik yang disediakan atau menuai hasil herba serta sayur-sayuran di ladang komuniti.

Dalam artikel ini, kami akan kongsikan ciri-ciri terbaik bagi projek ini yang berjaya menggondol dua anugerah yang paling berprestij di StarProperty Awards 2019, iaitu Best Landed Development dan Best Boutique Township.


Kediaman yang Dikelilingi Dengan Keindahan Alam Semulajadi

Berdasarkan kajian yang dijalankan oleh Universiti Harvard dan juga Hospital Brigham And Women's, penduduk yang tinggal di kawasan kediaman yang dikelilingi tumbuhan hijau mempunyai jangka hidup yang lebih panjang. Berdasarkan kajian ini, perkara ini telah membuktikan bahawa salah satu faktor utama bagi membeli rumah ialah persekitaran yang dikelilingi dengan tumbuhan hijau, dengan keputusan undian sebanyak 51.4%.

Di Kundang Estates, anda tidak akan kekurangan ruangan hijau semulajadi yang indah. Walaupun standard industri menetapkan keluasan kawasan hijau sesebuah pembangunan sekurang-kurangnya sebanyak 10%, Kundang Estates menawarkan lebih daripada itu, sebanyak 16% keluasan keseluruhan projek didedikasikan untuk alam semulajadi.

Projek butik ini dikelilingi dengan laman hijau yang luas, atau lebih tepat, terdapat sebanyak 3,400 batang pokok telah ditanam di sini. Banyak kan! Cuba bayangkan, dua batang pokok yang matang mampu menghasilkan lebih kurang 520 paun oksigen setiap tahun, ia cukup untuk menampung keperluan oksigen buat empat orang manusia dewasa! Apa yang menarik lagi ialah, pokok memberi teduhan kepada jalan raya dan rumah anda, sekaligus merendahkan suhu persekitaran dan menjauhi kediaman anda dari bahang panas kawasan bandar.

Selain itu, pembangunan butik ini turut dilengkapi dengan tiga buah taman yang bersambung bagi pencinta alam semula jadi iaitu Ladang Komuniti (Community Farm), Taman Lapangan (Esplanade), dan Taman Tasik (Lakeside Garden). Di Ladang Komuniti, penduduk dapat menanam dan menuai hasil tanaman seperti sayur-sayuran, tanaman herba dan juga rempah.

Bukan itu sahaja, di Taman Lapangan pula, terdapat permainan Flying Fox, taman, dan gelanggang serba guna. Selain itu, terdapat juga Lorong Bunga (Flower Lane) di mana anda pasti akan terpegun dengan keindahan bungaan yang berwarna-warni disusun indah di sepanjang laluan. Akhir sekali, di Taman Tasik atau di jambatan Lakeview Bridge, anda boleh merehatkan diri sambil menikmati keindahan alam semulajadi.


Bekerja dari Rumah di Kundang Estates

Sejak wabak pandemik COVID-19 melanda serta Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berkuatkuasa, orang ramai mulai sedar akan kepentingan adanya pilihan untuk bekerja dari rumah dengan syarat-syarat yang sesuai iaitu – ruang yang cukup luas bagi diri sendiri walaupun tinggal sebumbung bersama ahli keluarga yang lain.

Di Kundang Estates, setiap kediaman dibina dengan satu matlamat utama iaitu – ruang yang luas bagi mewujudkan kediaman pelbagai generasi. Ini bermakna, kediaman di sini direka khas bagi memuatkan semua generasi di bawah satu bumbung yang sama, dan pada masa yang sama masih mengekalkan ruang peribadi masing-masing. Sebagai contoh, ibu bapa yang bekerja dari rumah masih mempunyai ruang pejabat yang luas, namun pada masa yang sama anak-anak juga masih mempunyai ruang bermain yang mencukupi.

Jika ditanya apakah perkara yang paling mendatangkan impak selepas COVID-19 ini ialah lahirnya banyak chef yang handal di rumah. Oleh itu, adalah penting untuk mempunyai ruang dapur yang cukup luas bagi menyediakan makanan bagi ahli keluarga yang tersayang setiap hari – semuanya dengan penuh keselesaan, dari rumah sendiri di Kundang Estates.

Selain itu, kediaman di Kundang Estates turut dilengkapi dengan jaringan internet berkelajuan tinggi, dan anda dapat menikmati perkhidmatan internet secara percuma selama dua tahun! Dengan kemudahan ini, anda dapat menyelesaikan kerja anda tanpa sebarang masalah serta dapat berhubung dengan dunia luar tanpa batasan.


Tahap Sekuriti yang Tinggi

Tiada nilai kekayaan yang dapat menggantikan kepentingan keselamatan orang yang tersayang. Oleh itu, faktor keselamatan merupakan salah satu lagi faktor utama yang perlu dipertimbangkan sebelum membuat keputusan pembelian rumah.

Di Kundang Estates, sekuriti merupakan salah satu faktor utama yang amat dititikberatkan oleh pihak pemaju Gamuda Land sewaktu melakukan rekaan pembangunan ini. Sebagai contoh, projek ini dilengkapi dengan sistem berpagar dan pengawal keselamatan, serta hanya mempunyai satu laluan masuk dan keluar. Selain itu, demi meningkatkan lagi tahap keselamatan yang sedia ada, sistem pengawasan menggunakan kamera CCTV telah dipasang di lokasi yang strategik di seluruh kawasan pembangunan butik seluas 40 ekar ini.

Selain daripada kawasan yang berpagar, pengawal juga telah ditugaskan di beberapa kawasan utama dan akan melakukan rondaan secara rutin. Seterusnya, projek dengan kawasan yang berkepadatan rendah ini memuatkan hanya 222 buah rumah kediaman. Hal iIni memudahkan pihak pengawal keselamatan yang ditugaskan mengecam jika adanya orang asing memasuki kawasan kediaman. Dengan tahap keselamatan yang tinggi dan utuh, ia memberikan kelegaan kepada anda untuk melihat orang yang tersayang serta kediaman milik anda, dilindungi dengan selamat.


Legasi Gamuda Land

Kundang Estates sebenarnya memenuhi setiap citarasa dan keperluan yang dicari oleh pembeli rumah rakyat Malaysia. Selain menyediakan tahap keselamatan yang kukuh dan laman menghijau yang luas, pembangunan butik ini juga terletak di lokasi yang sangat strategik dan mudah untuk diakses.

Tambahan lagi, pemaju projek ini iaitu Gamuda Land, merupakan antara pihak pemaju yang berprestij di Malaysia serta turut mempunyai projek pembangunan di luar negara seperti Vietnam, Australia, dan Singapura. Pihak pemaju yang telah menggondol pelbagai anugerah ini bukan sahaja merupakan penerima anugerah berprestij iaitu FIABCI Prix d'Excellence (anugerah yang tersanjung bagi pemaju), mereka juga mempunyai pengalaman selama 25 tahun dalam pembangunan bandar dengan rekod yang sudah terbukti dalam aspek kejuteraaan dan pembinaan.


Unit Siap dan Sedia Didiami di Kundang Estates

Jika anda sedang meneroka rumah idaman setelah pengalaman yang mengubah kehidupan sewaktu penularan pandemik COVID-19, anda pasti teruja kerana masih ada unit untuk dijual di Kundang Estates. Apa yang lebih penting, anda boleh segera berpindah masuk setelah membeli unit anda, ini adalah kerana semua unit di sini telah siap dibina berserta dengan sijil Perakuan Siap dan Pematuhan (Certificate of Completion and Compliance) yang sudah diluluskan.

Setakat ini, terdapat tiga fasa untuk dipilih, iaitu Anise, Valerian, dan Citron. Kesemua fasa ini merupakan rumah jenis teres dua tingkat dengan pelan binaan yang berbeza. Bagi unit kediaman fasa pertama dan kedua, iaitu Anise dan Valerian, ia dilengkapi dengan saiz binaan seluas 20 kaki x 70 kaki, manakala unit Citron mempunyai keluasan 24 kaki x 70 kaki.

Seterusnya, bagi unit di Anise dan Valerian, setiap unit dilengkapi 4 bilik tidur dan 3 bilik air, manakala unit Citron dilengkapi 4 bilik tidur dan 4 bilik air. Anise mempunyai saiz binaan yang bermula dari 1,733 kp, diikuti dengan Valerian yang bermula dari 2,009 kp, dan Citron yang mempunyai saiz binaan bermula dari 2,338 kp. Harga jualan yang ditawarkan bagi kediaman Kundang Estates bermula dari RM702,800 hingga RM 1,216,800.

Untuk maklumat lanjut tentang Kundang Estates, sila kunjungi laman web. Selain itu, anda juga boleh terus berhubung dengan pihak pemaju di talian 6011-3011-6378.


(16 Julai 2020)

SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

Attachment small

Nice home near to nature.