Memperkenalkan Hanna @ Laman Sendayan

* Ilustrasi artis sahaja

Dilancarkan pada Februari 2021, Hanna @ Laman Sendayan diperkenalkan selepas pelancaran fasa Avisa dan Belissa yang mendapat sambutan baik di mana kedua-duanya terjual sepenuhnya dalam masa sehari ketika pelancaran maya mereka walaupun ketika itu keadaan tidak menentu disebabkan pandemik COVID-19 pada tahun 2020.

Hanna @ Laman Sendayan yang terletak di kawasan Bandar Sri Sendayan, sebuah perbandaran berkeluasan 6,000 ekar yang serba lengkap dan dirancang baik. Kediaman ini mempunyai jumlah 540 unit yang terhad, di mana setiap unit mempunyai saiz binaan luas di antara 2,152 kaki persegi dan 2,396 kaki persegi. Harga kediaman ini bermula daripada RM421,999 sahaja, harga yang jarang dijumpai di Kuala Lumpur untuk hartanah berlaman seluas ini.

Kediaman yang luas ini bukan hanya sesuai untuk keluarga berkembang, malah sesuai untuk keluarga pelbagai generasi. Hanna dilengkapi dengan 4 bilik tidur dan 3 bilik mandi, serta mempunyai halaman rumah berkeluasan besar yang memuatkan 2 buah kereta dengan selesa. Unit lot tepi dan hujung di Hanna @ Laman Sendayan juga akan dilengkapi dengan taman peribadi tuan rumah, menjadikannya sebagai kediaman sempurna bagi mereka yang gemar berkebun. Penghuni juga diberi jaminan ketenangan kerana kediaman mereka terletak di dalam kawasan selamat.


Kelebihan Kediaman Berlaman Yang Luas di Kawasan Persekitaran Hijau

Hanna @ Laman Sendayan direka untuk bersatu dengan alam, dengan reka bentuk yang mempertimbangkan persekitaran di sekelilingnya. Kediaman ini dibina dengan konsep terbuka tanpa ada ruang , sekaligus menambah kelapangan kawasan kediaman. Ini menjadikan kediaman disinari cahaya matahari sambil menikmati pengudaraan semula jadi, semua ciri-ciri ini sukar dijumpai jika anda tinggal di puncak tinggi.

* Ilustrasi artis sahaja

Bagi pemilik unit lot tepi dan lot hujung, mereka akan menikmati alam semula jadi yang menyegarkan dengan taman peribadi mereka sendiri. Kawasan perumahan yang dirancang rapi ini terletak jauh daripada kawasan industri lalu menjanjikan udara yang segar dan hanya suara alam di sekitarnya. Oleh sebab itu, keluarga di sini akan dapat menikmati taman dan aktiviti luar mereka tanpa sebarang gangguan pencemaran udara dan bunyi.

Setiap keluarga juga akan dapat merapatkan kembali ikatan kekeluargaan dengan aktiviti berkebun bersama anak-anak atau ahli keluarga yang lain, dan warga tua akan dapat menikmati suasana kejiranan yang tenang yang sama seperti masa dahulu.


Gaya Hidup Penduduk Kota Dalam Persekitaran Alam Semula Jadi

* Ilustrasi artis sahaja

Walaupun Hanna @ Laman Sendayan dirancang sebagai kawasan kediaman tenang jauh daripada hiruk-pikuk kawasan kota, ia tetap menawarkan kemudahan-kemudahan yang dapat ditemui di kota Kuala Lumpur, bahkan lebih banyak lagi.

Penduduk di Hanna @ Laman Sendayan akan dapat menggunakan kemudahan rumah kelab yang lengkap di D'Tempat. Di situ terdapat kolam renang standard Olimpik, laluan boling, tempat makan, dan juga ruang jamuan. D'Tempat bukanlah satu-satunya kemudahan yang dapat dinikmati bersama keluarga, malah terdapat juga X Park yang terkenal.

X Park adalah tempat penuh pengembaraan yang dikhaskan untuk sukan lasak bermotor dan juga bukan bermotor. Taman ini merangkumi kawasan seluas 34 ekar dan menawarkan pelbagai jenis aktiviti luaran seperti lompatan bungee, dodgeball, bubbleball, high ropes, pocket biking dan banyak lagi. Mereka juga mempunyai taman luncur, taman rollerblade, tali tinggi, dan papan mendayung antara banyak aktiviti lain. Bukan itu sahaja, X Park turut menawarkan glamping.

Semua aktiviti ini terletak hanya dalam beberapa minit dari Hanna @ Laman Sendayan, di mana penduduk dapat menikmati pelbagai aktiviti hujung minggu yang menyeronokkan sepanjang tahun.


Kejiranan Yang Mudah Diakses

Hanna @ Laman Sendayan memanfaatkan sepenuh jaraknya yang berdekatan dengan Kuala Lumpur. Kawasan kejiranan ini terletak dekat dengan lebuhraya di mana Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) hanya berada dalam jarak 5 minit dari kawasan kejiranan ini. Ini membolehkan penduduk sampai ke bandar Kuala Lumpur dalam masa kurang dari satu jam dalam keadaan lalu lintas yang lancar.

Bagi mereka yang sering mengembara, terdapat cadangan Lebuhraya Senawang - KLIA yang akan membolehkan laluan mudah ke lapangan terbang setelah ia siap dibina. Tambahan itu, Lebuhraya Seremban - Port Dickson juga berjarak kurang 5 minit dari kawasan kediaman ini. Dengan menggunakan lebuhraya ini, penduduk dapat sampai ke kawasan pantai Port Dickson dalam masa hanya 30 minit.

Kawasan Hanna @ Laman Sendayan terbukti strategik di mana pusat bandar Seremban hanya sejauh 15 minit. Pasar basah utama Seremban, Pasar Besar, terletak hanya 15 minit jauhnya dan restoran-restoran terkenal seperti Lucky King Bun juga berjarak 15 minit. Penduduk juga akan mempunyai pilihan untuk membeli-belah di AEON, Palm Mall, dan Tesco Extra yang kesemuanya berada dalam lingkungan jarak 10 hingga 15 minit dari Hanna.

Kisah Bandar Seremban

Terletak kira-kira 45 minit ke selatan dari pusat bandar Kuala Lumpur ialah bandar Seremban yang sedang kian berkembang dan terkenal di kalangan penduduk tempatan dengan kehidupan yang selesa, kediaman yang berpatutan dan gaya hidup yang hebat.

Mungkin tidak diketahui ramai, Seremban mempunyai sejarah nama yang panjang sebelum akhirnya dikenali dengan nama sekarang. Ketika pertama kali diasaskan pada tahun 1840, Seremban dikenali sebagai Bukit Pasar. Beberapa tahun kemudian, pada tahun 1878, namanya berubah menjadi Selimban; dan selepas 21 tahun, pada tahun 1899, namanya ditukar kepada Seremban. Seterusnya, pada 20 Januari 2020, Seremban mencatatkan titik gemilang apabila menerima status bandar.

Bandar yang kelihatan sepi ini sebenarnya kaya dengan sejarah. Terdapat bangunan antik yang dibina di samping bangunan moden, dan penduduk tempatan mempunyai masakan dan gaya hidup yang unik.

Bahkan pelancong tempatan dan antarabangsa menikmati kunjungan mereka ke Seremban kerana jaraknya yang berdekatan dengan Kuala Lumpur tetapi masih tidak terganggu dengan hiruk-pikuk kota. Para pelancong berkunjung ke bandar ini untuk menikmati makanan laut yang murah, siew pao Seremban, mi daging lembu dan banyak lagi, dan kemudiannya memandu selama 30 minit ke Port Dickson untuk menikmati pemandangan laut.

Setelah puas menikmati pemandangan indah dan kawasan semulajadi, mereka dapat memandu pulang ke bandar pada hari yang sama dalam tempoh masa yang singkat selama 45 minit.


Kelebihan Kehidupan di Seremban

Kelebihan utama menetap di Seremban adalah kualiti gaya hidupnya yang lebih tinggi dengan kos yang jauh lebih rendah. Tidak seperti bandar Kuala Lumpur di mana semuanya berharga premium, penduduk Seremban dapat menikmati makanan dan gaya hidup yang sihat dengan harga yang lebih rendah berbanding Kuala Lumpur.

Tahap tekanan stres juga lebih rendah di Seremban dengan jumlah penduduk yang rendah dan kekurangan kesesakan lalu lintas, pengguna jalanraya juga boleh bersukacita kerana bandar Seremban tidak ada jalan tol. Kualiti hidup di Seremban lebih tinggi dengan kelapangan dan kehidupan alam hijau yang ditawarkan kepada penduduk tempatan, suatu kualiti yang jarang ditemui jika tinggal di Kuala Lumpur.


Temui Kediaman Anda Yang Seterusnya di Hanna @ Laman Sendayan

Seremban kini menjadi salah satu bandar pilihan untuk membeli kediaman baru yang berdekatan dengan Kuala Lumpur. Pembeli tertarik dengan harga yang berpatutan untuk hartanah berlaman yang luas di dalam kawasan perbandaran terancang, ciri-ciri yang jarang dijumpai di Lembah Klang.

Hanna @ Laman Sendayan adalah pembangunan sempurna untuk pembeli rumah yang ingin menaik taraf kediaman mereka untuk menampung keluarga yang berkembang atau berbilang generasi. Sekiranya anda sedang mencari kediaman baru di pasaran, pastikan anda tidak terlepas peluang ini kerana bilangan kediaman Hanna semakin terhad.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Hanna @ Laman Sendayan, hubungi 1800-88-2688 atau kunjungi laman web mereka di www.lamansendayan.com.


(11 Jun 2021)