MCL Land adalah pemaju hartanah kediaman terkemuka yang memiliki pengalaman lebih daripada 50 tahun dalam membina kediaman berkualiti di Malaysia dan Singapura. MCL Land juga merupakan ahli Jardine Matheson Group di bawah syarikat Hongkong Land dengan portfolio projek kediaman berkualiti di negara-negara lain seperti Hong Kong, China, Vietnam, Filipina, Indonesia dan Thailand.

MCL Land dikenali dengan pembangunan berkualiti dengan reka bentuk yang dirancang dengan teliti.

Sebagai syarikat perancang utama bandar Wangsa Maju, merekalah yang bertanggungjawab membentuk Wangsa Maju menjadi sebuah bandar yang kini maju dan makmur. MCL Land juga memiliki dan mengurus Komplek Beli-Belah Wangsa Walk. Selain itu, mereka juga telah membangunkan projek pembangunan yang lain seperti Riana Green East, dan Seri Riana.

MCL Land kini bersedia untuk membina satu lagi projek pembangunan bakal pemenang anugerah di Wangsa Maju yang bergelar Quinn. Projek ini direka oleh arkitek pemenang anugerah antarabangsa dari Singapura. Nikmati gaya hidup di Quinn dalam suasana mewah di pusat bandar, keadaan persekitaran disini juga tenang dikelilingi oleh alam semulajadi.

Projek pembangunan ini dirancang dengan teliti agar bertepatan dengan gaya hidup progresif yang jauh dari hiruk-pikuk kota, namun demikian masih dapat menikmati kemudahan bandar. Oleh itu, Quinn merupakan gaya hidup baru untuk kehidupan bandar.


Kediaman Eksklusif Berkepadatan Rendah

Di Quinn, penduduk dapat menikmati pencahayaan semula jadi yang secukupnya serta ruang terbuka yang dibina dengan bahan berkualiti yang dipilih dengan teliti. Pembangunan berkepadatan rendah ini hanya mempunyai 361 unit, dengan rekaan ala resort. Dengan ketinggian 43 tingkat, setiap tingkat di Quinn mempunyai 9 unit sahaja secara purata.

Terdapat 4 jenis susun atur unit di Quinn untuk pilihan pembeli. Jenis B mempunyai 2 bilik tidur dan 2 bilik air, disertakan dengan pilihan bilik bacaan tambahan. Unit-unit ini bersaiz antara 689 kps hingga 786 kps dengan jumlah keseluruhan 137 unit. Jenis C pula mempunyai saiz binaan antara 850 kps dan 990 kps, sesuai untuk mereka yang tinggal berkeluarga dengan adanya 3 bilik tidur dan juga pilihan unit dengan bilik bacaan tambahan. 

Unit paling premium di Quinn adalah Jenis D. Hanya terdapat 15 unit terhad sahaja yang mempunyai 4 bilik tidur. Unit ini juga merupakan jenis yang terbesar di Quinn, berukuran antara 1,023 kps dan 1,070 kps.

Direka untuk kehidupan yang selesa, kesemua aspek keperluan penduduk Quinn dipenuhi dengan sebaik mungkin oleh pihak pemaju. Setiap unit datang dengan 1 atau 2 ruang letak kereta bergantung pada saiz unit. Selain itu, bangunan kediaman ini akan dilengkapi dengan 3 lif penumpang dan 1 lif perkhidmatan.


Kemudahan Tanpa Batas di Quinn 

Quinn sesungguhnya kediaman yang direka khas untuk kehidupan berkualiti. Penduduk dapat menikmati lebih daripada 30 kemudahan yang terletak di 3 tingkat berasingan. Penduduk boleh menyambut kedatangan tetamu mereka di kanopi megah di Tingkat Bawah, di mana terletaknya pelbagai kemudahan lain seperti taman permainan kanak-kanak, pusat jagaan kanak-kanak dan ruang menunggu tetamu.

Kemudahan-kemudahan lain buat penduduk terletak di Tingkat 3 dan Aras Bumbung di Tingkat 42. Terdapat kemudahan bercirikan air seperti kolam renang infiniti dan kolam renang kanak-kanak di Tingkat 3. Di sini juga terdapat ruang makan, dobi, pavilion gourmet, pavilion berbeku dan lain-lain. Tingkat inilah di mana penduduk dapat bersantai. 

 Kemudahan di Tingkat 42 lebih menenangkan jiwa kerana di sini penduduk boleh menikmati keindahan pemandangan cakrawala kota dan Permatang Kuarza Lembah Kelang. Di sini juga ada gimnasium, ruang menonton dan ruang bersantai buat penduduk. Selain itu, terdapat ruang membaca dan ruang kerja bersama sesuai bagi mereka yang bekerja dari rumah.


Kemudahan Hidup di Quinn

Bagaimanapun, Quinn bukan hanya menawarkan kemewahan dan kemudahannya, lokasi strategiknya juga menawarkan akses mudah ke pusat bandar Kuala Lumpur.

Quinn adalah pembangunan berorientasikan transit atau (‘transit-oriented development’, TOD). Ia terletak kurang daripada 100 meter dari Stesen LRT Sri Rampai. Dari stesen ini, penduduk Quinn hanya perlu lalu 6 hentian untuk sampai ke Stesen LRT KLCC.

Wangsa Maju juga tidak kekurangan dari segi hiburan. Quinn terletak berdekatan dengan beberapa tempat bersantai kegemaran penduduk tempatan. Contohnya, Komplek Beli-Belah Wangsa Walk berada dalam jarak 300 meter sahaja di mana penduduk hanya perlu berjalan kaki untuk sampai ke sana. Selain itu, terdapat juga beberapa pusat membeli-belah yang lain di sekitar Quinn seperti Aeon Alpha Angle, Komplek Beli-Belah Melawati dan KL East.

Bagi para ibu-bapa dengan anak-anak yang masih bersekolah, terdapat beberapa pusat pendidikan ternama di dalam jarak radius 6km dari Quinn. Contohnya Sekolah Antarabangsa Fairview, Sekolah Antarabangsa Sri Utama, Sekolah Antarabangsa Kuala Lumpur dan Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman.

Pusat perubatan juga terletak berhampiran dengan Quinn. Sekiranya anda memerlukan bantuan perubatan, Hospital Columbia Asia dan Gleneagles Hospital Kuala Lumpur adalah diantara hospital yang paling hampir dengan Quinn.


Kehidupan Bandar Dengan Suasana Alam Semulajadi Hanya di Quinn

Quinn telahpun meraih beberapa anugerah walaupun dijadualkan siap pada tahun 2023. Projek pembangunan ini telah merangkul dua Anugerah Hartanah Asia Pasifik untuk Pembangunan Kediaman Bertingkat Tinggi Terbaik dan Pangsapuri / Kondominium Terbaik di Malaysia (Asia Pacific Property Awards for Best Residential High Rise Development and Best Apartment / Condominium in Malaysia).

Harga jualan bermula dari RM480,000. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Quinn, sila layari quinn.com.my atau hubungi 1800-88-0088.


(24 Ogos 2021)