​​Selamat datang ke kediaman baru anda di EdgeWood Residences, SkySanctuary di Setapak.

Di sebalik kesibukan pusat bandar Kuala Lumpur, anda akan menemui sebuah kawasan hijau yang merupakan taman rahsia dikenali sebagai SkySanctuary.

Merangkumi pembangunan kediaman dan komersial di tengah-tengah bandar Setapak, SkySanctuary bukan sekadar sebuah tempat kediaman. Di sini terdapat sebuah taman persendirian seluas 3 ekar dihiasi dengan bangunan pencakar langit berkonsepkan tropika. Anda boleh merehatkan diri anda buat sementara daripada rutin harian yang sibuk di sini.

Keistimewaan taman persendirian eksklusif di hujung jari anda.

Digelar Taman Rahsia KL, di sinilah kemudahan kesihatan dan landskap yang mewah diintegrasikan bagi menawarkan gaya hidup sihat berkonsepkan alam semula jadi. Pembangunan ini merupakan yang pertama seumpamanya di Setapak.

Digabungkan dengan taman persendirian “Central Park” seluas 3 ekar khas untuk kegunaan penghuni sahaja (yang pertama seumpamanya di Setapak), pembangunan ini menjanjikan suasana eksklusif dan privasi yang tiada tandingan untuk keluarga yang ingin mencari rumah idaman mereka.

SkySanctuary dikelilingi oleh kemudahan-kemudahan seperti perkhidmatan perubatan dan kecemasan, pusat membeli-belah, pusat komersil, taman awam dan juga kemudahan pendidikan pengajian tinggi, selain mempunyai akses mudah ke lebuh raya dan hab pengangkutan awam, SkySanctuary adalah tempat yang sesuai untuk meloloskan diri daripada rutin harian dengan kewujudan unsur alam semula jadi yang menyegarkan jiwa.


SkySanctuary Bermula Dengan EdgeWood Residences

Kediaman panorama tasik yang indah di EdgeWood Residences.

Projek perintis untuk pembangunan di SkySanctuary, EdgeWood Residences ialah fasa pertama yang akan dibangunkan. Di sini, landskap direka dengan teliti, kemudahan rekreasi dan unit-unit yang luas mewujudkan sebuah kediaman kondusif di tepi tasik yang ideal seterusnya memupuk sebuah kejiranan dan komuniti yang sihat dan harmoni.

Lengkap dengan unit-unit dan kemudahan yang disediakan untuk kehidupan berbilang generasi, kediaman ini menawarkan peluang menarik untuk gaya hidup, perkembangan dan keselesaan yang menyeluruh. Rekabentuk pelan terbuka tanpa lajur yang luas menggalakkan pemilik kediaman untuk menggunakan daya kreativiti mereka bagi menatarias kediaman mengikut citarasa tersendiri.

Rekabentuk pelan terbuka yang menarik untuk kehidupan yang selesa.

Di sini terdapat ruang yang luas untuk penghuni berinteraksi dengan seisi keluarga dalam suasana penuh privasi dan selesa. Unit-unit di sini mempunyai susun atur 3 atau 3+1 bilik tidur dan 2 bilik air dengan keluasan antara 865 kaki persegi sehingga 1,280 kaki persegi.

Dengan kemudahan kondominium yang serba lengkap dan mesra penghuni, gaya hidup di EdgeWood Residences penuh dengan ketenangan dari keselesaan untuk seisi keluarga. Kanak-kanak boleh berseronok di kolam renang yang dikhaskan, bilik permainan/bilik membaca kanak-kanak, atau taman permainan; sementara ibu bapa boleh menjaga kesihatan kardiovaskular dengan berenang di kolam infiniti atau membuat senaman di Gim Cantilever berlatarbelakangkan pemandangan taman yang indah.

Kalau anda berminat dengan aktiviti yang lebih ringan, anda boleh menikmati kedamaian alam semula jadi di ruang istirahat lobi di taman, berjemur di dek kolam renang, atau bersantai di ruang rehat. Penghuni yang berkeluarga juga boleh meluangkan masa bersama-sama dengan menonton filem di pawagam mini yang direka khas di samping mengeratkan ikatan kekeluargaan antara ahli keluarga.

Manjakan diri atau berehat dan bersantai bersama rakan-rakan anda dengan pelbagai pilihan kemudahan yang ditawarkan.

​​Kediaman ini juga memenuhi semua keperluan moden masa kini dengan kemudahan perniagaan dan riadah yang serba moden seperti ruang kerja bersama, sauna, bilik tarian yoga, dapur gourmet, dan juga ruang makan yang sesuai untuk temujanji istimewa.

Sebagai salah satu pembangunan kediaman yang diiktiraf oleh GreenRE, EdgeWood Residences @ SkySanctuary menawarkan gaya hidup hijau ke tahap yang lebih baik di mana pembangunan ini dilengkapi dengan ciri-ciri pembangunan mampan dan hijau seperti Sistem Pengumpulan Sisa Automatik dan Ruang Pengecasan Kenderaan Elektrik. Semua ini bukan sahaja membantu memelihara alam sekitar, tetapi juga merupakan sebahagian daripada ikrar SkyWorld untuk membina rumah berkualiti dalam persekitaran yang mampan untuk generasi akan datang dengan memastikan tahap kualiti sekurang-kurangnya pada skor 75% pemarkahan QLASSIC dalam setiap projek pembangunan mereka.


Kemudahan Fasiliti Gaya Hidup di Hujung Jari Anda

​​Demi memastikan keselamatan dan kesejahteraan semua penghuni di SkySanctuary, Central Park yang eksklusif dan khusus untuk penghuni adalah suatu keistimewaan yang tidak ternilai terutama di bandar raya moden Kuala Lumpur. Central Park menampilkan 4 bahagian fasiliti istimewa iaitu Celebration Light Piazza, Treasure Fantasy, Tropical Haven dan akhir sekali, Isle of Dreams di mana setiap bahagian menawarkan fasiliti unik yang disediakan untuk semua penghuni di SkySanctuary.

Kehidupan yang lebih harmoni bermula di Central Park SkySanctuary

Mengalami sendiri pengalaman mengayuh basikal yang menyeronokkan mengelilingi rimbunan pokok yang menghijau di Central Park, berjalan kaki di Aurora Walk, atau sesi latihan qigong pada waktu pagi di Qi Deck. Terdapat pelbagai kemudahan dan aktiviti yang boleh dilakukan oleh penghuni bagi setiap lapisan umur di sini.

Selain itu, anda boleh menikmati pemandangan Fantasy Fountain dan Swans Deck, menyelami ketenangan dalaman anda di Zen Deck atau luangkan masa menghirup haruman segar pokok-pokok herba di Al Fresco Garden. Pada waktu malam pula, penghuni boleh berkumpul bersama dengan keluarga dan bertukar cerita mengenai pengalaman mereka di Pulau Zen.

Dengan persekitaran hijau dan rimbunan pokok yang mengalu-alukan kepulangan anda di podium Central Park, anda boleh berasa bangga dengan kediaman anda di sini dengan latar belakang yang bukan sahaja cantik dipandang tetapi juga dengan gaya hidup yang lebih harmoni dalam kawasan kediaman anda sendiri.

Di sinilah bermulanya kehidupan yang dikelilingi alam semula jadi di tengah-tengah hutan konkrit Kuala Lumpur menjadi kenyataan. Ketahui lebih lanjut tentang EdgeWood Residences @ SkySanctuary dengan melayari laman web rasmi mereka atau menghubungi mereka di talian +603 2727 7468.


(15 Disember 2021)