Shah alam house for sale dk impian 3
Logo3 small

Tegak berdiri kondominium yang inovatif dilengkapi dengan kemudahan moden pada harga yang berpatutan, DK Impian semestinya merupakan rumah impian buat yang pertama kali membeli rumah. Walaupun terletak di Seksyen U5 di Shah Alam, DK Impian sebenarnya lebih hampir dengan Sungai Buloh. Oleh itu, kawasan ini sangat bertuah kerana ia berdekatan dengan kemudahan moden dan juga infrastruktur yang dibina dengan baik di kedua-dua bandar, tidak lupa juga banyak kawasan kejiranan lain seperti Kota Damansara dan Ara Damansara.Terhubung dengan apa juga yang perlu

Bagi sesiapa yang tidak berapa biasa dengan Sungai Buloh mungkin terfikir yang ianya sebuah kawasan penempatan yang jauh. Namun, dengan pengangkutan awam yang bertambah baik, para penghuni boleh berulang alik dengan mudah di pelbagai kawasan di Lembah Klang. Melihatkan rangkaian laluan tren yang sedia ada dan yang akan dibina, pekerja profesional kini boleh pergi ke kawasan bandar tanpa perlu bersusah payah. Cumanya, sudah tentulah anda perlu bangun awal untuk menaikinya, namun harga tambang yang murah menjadikannya sangat berbaloi!


DK Impian hanyalah 9km dari stesen MRT Kwasa Sentral dan stesen KTM Sungai Buloh, di mana para penghuni boleh terus menaikinya ke kawasan sekeliling termasuklah 1 Utama dan Pusat Bandar Damansara, dan juga ke KL melalui LRT di mana-mana stesen pertukaran. Stesen MRT Kwasa Sentral adalah agak baru, dengan kemudahan Park n Ride yang membenarkan penumpang meletakkan kereta mereka di stesen dan naik ke MRT menuju ke destinasi masing-masing.

Selain daripada itu, Bas Feeder MRT yang baru merupakan satu pemberian bagi sesiapa yang memilih untuk berulang-alik tanpa memandu kenderaan. Tambahan lagi, stesen RapidKL Shah Alam yang sedia ada juga terletak berhampiran, yang membawa penumpang ke kawasan utama seperti KL Sentral dan stesen LRT Bangsar. Sistem pengangkutan ini bukan sahaja dibina untuk memudahkan penghuni untuk mencapai destinasi mereka, malah untuk menjemput masuk orang luar ke kawasan yang giat membangun ini.Lingkaran perhubungan

Meskipun dengan segala keterujaan akan siapnya MRT Laluan 1 (Sungai Buloh-Kajang), perhubungan di jalan raya tidak dilupakan. DK Impian bertempat di lokasi yang sangat strategik yang boleh mencapai pelbagai jalan raya dan lebuh raya. Ia diapit oleh jalan utama iaitu jalan Sungai Buloh (yang bersambung secara terus ke bahagian timur Sungai Buloh), dan Persiaran Atmosfera di bahagian utaranya, yang bersempadan dengan Lebuhraya Guthrie (GCE) di bahagian baratnya (ke Cyberjaya).

Tambahan lagi, di arah selatan DK Impian adalah Jalan Lapangan Terbang Subang yang menyambungkan Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz, atau lebih dikenali sebagai ‘Subang Airport’, hanyalah sejauh 10 minit pemanduan. Ketersambungan DK Impian akan menjadi lebih baik dengan Lebuhraya Damansara Shah Alam (DASH) yang akan datang - ianya akan menghubung bahagian timur dan barat Lembah Klang. Rujuk peta di bawah:


Kemudahan sekitar yang melimpah ruah

Oleh kerana pusat membeli belah kini telah menjadi tempat di mana penduduk bandar meluangkan hujung minggu mereka, sama ada untuk membeli barang dapur, pergi ke gimnasium mahupun menonton filem hangat yang terkini, DK Impian semestinya menjadi tarikan buat pembeli kerana lokasinya yang hampir dengan pelbagai pusat membeli belah popular dan pasaraya.

Antara yang paling popular adalah pusat membeli belah Sunway Giza, Subang Parade, Sunway Pyramid, 1 Utama dan juga Empire Shopping Gallery yang hanyalah 20 minit jauhnya dari DK Impian. Benda-benda asas serta barangan dapur pula boleh didapati dari pasaraya kejiranan yang berdekatan, contohnya di Star Avenue Lifestyle Mall, Econsave, Jaya Grocer @ Bukit Jelutong, dan Segi Fresh @ Saujana Utama.

Sebagai sebuah kawasan perbandaran mampan, pilihan untuk institut pendidikan memang tidak berkurangan, dengan universiti dan sekolah terkemuka termasuklah Sekolah Antarabangsa HELP yang akan datang dan Universiti HELP (dengan anggaran pelajar seramai 12,000). Sekolah antarabangsa lain yang wujud di kawasan sekitar adalah Sekolah Antarabangsa dan Kebangsaan R.E.A.L, Sekolah Seri Cahaya, Sekolah Antarabangsa Sri KDU, dan juga Sekolah Jepun Kuala Lumpur yang sudah tentunya bertukar kepada pusat pembelajaran antarabangsa, menyediakan ruang pendidikan buat populasi seramai 360,000 dari komuniti sekeliling.

Khidmat perubatan juga tidak jauh, dengan pelbagai pusat kesihatan dan hospital yang berdekatan termasuklah Pusat Perubatan Tropicana di Kota Damansara, Pusat Perubatan Ramsay Sime Darby di Ara Damansara dan Pusat Perubatan Kelana Jaya.

Jika anda sukakan golf, anda pastinya akan bersyukur kerana ada lapangan rumput menghijau yang berdekatan, contohnya di Kelab Golf Monterey (9km), Kelab Golf Saujana (10km), Kelab Golf Glenmarie (14km), Guthrie’s Pitch & Putt Course (14 km), tak lupa juga Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah (20km).

Penggemar aktiviti lasak boleh bergiat aktif dengan aktiviti-aktiviti di Mudtrekker Paint Park @ Shah Alam manakala Taman Air Shah Alam adalah satu lagi tempat untuk anda mendapat cahaya matahari, terutamanya yang selalu duduk di pejabat. Kawasan pembangunan ini juga ditempatkan berdekatan dengan tarikan-tarikan popular seperti taman tema Sunway Lagoon yang dikenali dengan keseronokan aktiviti air, dan juga i-City yang sangat menakjubkan di waktu malam.

Laluan basikal GCE yang berdekatan juga adalah sangat sesuai bagi sesiapa yang ingin melepaskan diri daripada hiruk-pikuk kota di waktu hujung minggu. Segala tarikan ini hanyalah sejauh 25 minit dari DK Impian, menjadikannya lokasi yang sesuai buat pelancong dan pelawat.

Bunyinya macam terlalu bagus - boleh dipercayai ataupun tidak? Tunggu sehingga kami ceritakan apa lagi mengenai DK Impian yang menjadikannya lain daripada yang lain.Impian yang direalisasikan

DK Impian merupakan sebuah koleksi rumah yang sangat bergaya, dilengkapi dengan kemudahan kontemporari. Menara setinggi 14 tingkat yang dibina di atas tanah seluas 2.4 ekar ini mengandungi 658 unit SoHo dan juga 5 lot kedai yang ekslusif. Setiap satunya mengambil ruang yang selesa di antara 584 kps ke 893 kps. Unit-unit yang ditawarkan mempunyai dua pilihan susun atur iaitu 2 bilik tidur atau 3 bilik tidur. Kedua-duanya datang dengan keperluan asas seperti kabinet dapur, almari baju, dan juga perabot tambahan seperti sofa yang boleh juga dijadikan sebagai katil dan meja yang boleh digunakan sama ada sebagai meja buat pelawat, meja makan, mahupun meja buat ruang kerja atau belajar.

Unit-unit di DK Impian melingkungi pelbagai aspek untuk memenuhi keperluan generasi muda yang berubah-rubah, dengan fungsi unit dwi-kunci yang membolehkan penghuni menggunakan bilik studio sebagai sebuah pejabat atau menyewakannya untuk pendapatan sampingan. Konsep dwi-kunci ini juga memastikan privasi serta kemudahan buat para penduduk apabila pelawat atau keluarga datang melawat. Lihat video di bawah untuk gambaran yang lebih jelas:


Kemudahan di DK Impian menawarkan gabungan liburan dan hiburan yang terletak di tingkat bumbung, di kawasan Facilities Podium bangunan tersebut, dengan ciri-ciri seperti kolam renang infiniti di mana penghuni boleh berenang sebanyak berapa pusingan yang mereka mahu ataupun sekadar berendam dan merenung kemegahan langit, ada juga kawasan untuk duduk bersantai, kawasan barbeku, dan juga dapur Teppanyaki dan Dapur Pizza untuk aktiviti yang seronok bersama keluarga dan rakan. Tidak cukup dengan itu, kawasan tingkat teratas ini juga menawarkan pelbagai aktiviti yang menyeronokkan seperti Trampolin, Kawasan Golf Mini, Dek Yoga, Permainan Pengembaraan, Dinding Panjat dan juga Dinding Seni di mana para penghuni boleh mengekspresikan daya kreativiti mereka.

Lot kawasan kedai juga boleh menyediakan kemudahan seperti rangkaian makan dan minum, atau pasar mini, semuanya untuk memudahkan hidup para penghuni. Tempat letak kereta mengandungi 3 daripada 14 tingkat dengan jumlah keseluruhan sebanyak 846 petak letak kereta buat para penduduk, memastikan semuanya ada tempat yang selamat untuk meletakkan kereta masing-masing.

Gaya hidup mewah di DK Impian sebenarnya datang dengan harga yang berpatutan. Ianya bermula pada RM250,000 ke atas. Pembeli mempunyai pilihan untuk menambah pakej perabot yang ditawarkan pihak pemaju dengan hanya RM40,000. Pilihan yang dirancang dengan rapi ini adalah sesuai buat pembeli yang ingin berpindah siap dengan perabot, keperluan asas dan sebagainya tersedia di dalam unit. Dengan cara ini, penghuni boleh terus mula menetap dengan kelengkapan sepenuhnya, dan menumpukan perhatian kepada kerja, pembelajaran, dan hidup.

Harga DK Impian adalah setanding dengan harga pasaran, kerana ianya sangat berbaloi buat golongan profesional muda akan datang, yang akan mencari ketersambungan dan harga yang berpatutan di samping kemudahan moden.


Visi besar untuk masa depan

DK Impian bukan sekadar rumah impian buat individu yang membeli rumah buat pertama kali, tapi juga boleh digunakan sebagai satu sumber pendapatan yang bagus buat pemilik bila mereka menyewakan unit mereka setelah berpindah ke rumah yang lebih besar.

Bertempat berdekatan dengan institusi pengajian tinggi seperti kampus Universiti HELP dan juga sekolah antarabangsa di bawah kumpulan yang sama, DK Impian merupakan pilihan hebat buat para pelajar, pensyarah dan juga pekerja di universiti dan sekolah, sama ada tempatan ataupun antarabangsa. Pemilik boleh berasa lega kerana mengetahui adanya permintaan untuk menyewa hartanah mereka, dek kerana lokasinya yang hanyalah 850m dari Universiti HELP dan Sekolah Antarabangsa HELP.

Jika penyewaan bunyinya macam menyusahkan, para pemilik masih boleh menarik nafas lega kerana potensi jualan semula bagi SoHo DK Impian tampak cerah, sekali lagi, kerana lokasi dan kemudahan yang moden. DK Impian dijangkakan akan menjadi pilihan ideal buat ramai pembeli rumah yang muda dan golongan profesional yang ingin berpindah lebih dekat ke Lembah Klang dan bandar KL dari bandar satelit lain seperti Rawang dan Kajang. Oleh kerana lokasi hartanah ini lebih berdekatan dengan kawasan perbandaran yang telah lama berdiri kukuh serta hampirnya ia dengan kemudahan serta akses terhadap tren dan jalan yang berdekatan, potensinya untuk menarik minat ramai bukanlah satu soalan yang membimbangkan.

Malah, laporan menyatakan yang projek pembangunan tingkat tinggi di Sungai Buloh, Ara Damansara dan Kota Damansara mengambil ruang purata sebanyak RM800 setiap kaki persegi ke RM900 setiap kps. DK Impian yang menawarkan gaya hidup moden pada harga berpatutan semestinya memberi pilihan yang lebih bijak buat sebahagian besar populasi di sekeliling, di mana golongan muda malah yang telah menyewa di kawasan berdekatan akan melihat manfaat memiliki sebuah rumah mereka sendiri.Berkonsepkan dengan cita-cita, dibina sehingga berjaya

DK Impian merupakan buah fikiran dari DK-MY Properties Sdn Bhd, iaitu pemaju di sebalik DK City, sebuah kawasan pembangunan gah yang sangat berjaya bertempat bersebelahan dengan Kampus Univeriti Tepi Tasik Taylor’s di Bandar Sunway. DK-MY Properties Sdn Bhd sentiasa peka dengan keperluan pengguna lantas sentiasa mendahului dalam menawarkan produk yang memenuhi kehendak dan trend gaya hidup, tanpa mengorbankan kualiti, fungsi, dan juga nilai buat wang anda.

Projek-projek lain daripada DK-MY Properties Sdn Bhd:

D’Latour @ DK City

- D’Twist @ DK City

- DK Senza @ DK City


Sedia untuk menukarkan impian anda untuk ketersambungan dan kemudahan urban ke dalam hidup seharian anda? Hubungi 017-200 2322 / 017-200 6662 dkimpianu5@gmail.com untuk menjadi antara yang pertama melihat unit DK Impian yang akan siap tidak lama lagi! Tak boleh datang secara persendirian? Tonton video di bawah:

Video 3D

Video 360°


Adakah anda akan memilih untuk tinggal di DK Impian ataupun sewakan unit anda untuk pelaburan? Apakah pendapat anda tentang lokasinya? Kongsi pendapat anda dibawah!

SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

S  9b59b6 small

future is not coming yet, how long is getting matured? it may take 10-20 years, depend on the private and public development 

Img 6323 small

expecting in 5-10 years time, it will grow more mature.

C  16a085 small

I wonder when will the vacant commercial land located beside the Caltex in Denai Alam be sold and sold to who. This is crucial for the surrounding developments especially the properties in Denai Alam

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps thank you for your great sharing