Reasons to rent petronas retail spaces station
Logo3 small


Perhatian kepada semua pemilik bisnes! Adakah anda merancang untuk mengembangkan bisnes anda? Sedang mencari tapak untuk memulakan keusahawanan yang menguntungkan? Jika jawapan anda YA maka anda sedang membaca artikel yang tepat. PETRONAS Dagangan Berhad mempunyai empat ruangan runcit di Perak, Shah Alam, Seri Kembangan dan Terengganu yang dijamin akan menjanjikan anda dengan pelbagai peluang. Berikut adalah sebabnya.1. Lokasi Yang Strategik!

Terletak ditengah-tengah kesibukan pusat bandar, syarikat ini membawakan anda unit-unit komersial yang terletak berdekatan dengan kemudahan seperti Universiti Teknologi Petronas (UTP), Lebuhraya Persekutuan Temasya, Solaris Serdang dan SURA 2.

Ruang runcit di PETRONAS UTP terletak betul-betul di tengah-tengah dua buah universiti berprestij iaitu UTP dan UiTM di Perak dan terletak di sepanjang Lebuhraya Ipoh-Lumut. Sementara itu, PETRONAS Temasya Lebuhraya Persekutuan terletak di Selangor di sepanjang Lebuhraya Persekutuan menuju ke Kuala Lumpur.

Sebuah lagi hab komersial yang terletak di tingkat satu yang menanti anda ialah PETRONAS Solaris Serdang, Selangor, dimana impian dibina untuk semua peruncit yang mencari platform untuk menjana wang dengan rangkaian yang mantap dalam kesibukan Lebuhraya Utara-Selatan dan Lebuhraya Besraya.

Akhir sekali, jika anda sedang merancang untuk memperluaskan bisnes anda di Pantai Timur Malaysia, terdapat sebuah ruang runcit yang dibina di PETRONAS SURA 2 di Dungun, Terengganu, yang sedia untuk dimajukan dengan kehadiran pengunjung tetap atau mereka yang berhenti untuk singgah sebentar.2. Trafik Tinggi

Sumber Imej

Zon yang mempunyai trafik yang sesak bersamaan dengan kepadatan penduduk yang tinggi. Anda tahu apakah maksudnya? Sebuah peluang yang menguntungkan mungkin berada berdekatan dengan anda terutamanya dengan pengalaman pengguna yang berterusan. Masa yang lama terperangkap dalam kesesakan trafik adalah merupakan keadaan yang mungkin memberi rahmat kepada anda dengan pelanggan yang berpotensi untuk terpengaruh dengan kawasan menarik di sekelilingnya sementara menunggu kesesakan trafik reda. Tambahan pula, kesesakan trafik bermaksud penggunaan bahan api yang lebih tinggi yang membawa pelanggan menghampiri persekitaran anda yang merupakan stesen minyak.

Kesemua empat-empat unit runcit ini mempunyai potensi dalam zon masing-masing yang bersesuaian dengan pelbagai jenis perniagaan yang ada. Ini pula bahagian terbaiknya! Pelbagai jenis sasaran pelanggan juga boleh dicapai di sekitar kawasan ini.3. Perniagaan Berpotensi Untuk Diteroka

Melihat kepada trafik yang tinggi di lokasi yang disebut, anda sebagai pemilik bisnes atau pelabur pasti akan menikmati pendedahan kepada pengguna dengan bereksperimen dengan bermacam strategi. Dalam kata lain, anda diberikan platform yang terbaik untuk anda menjalankan potensi perniagaan anda sebaik mungkin.

Ruang runcit PETRONAS UTP boleh diubah suai menjadi kafe hipster atau kedai alat-alat tulis dalam kalangan badan pelajar. Tambahan lagi, kafe seperti ini merupakan tren terbaharu yang lengkap dengan perkhidmatan Wi-Fi, minuman berkafein dan musik yang menyenangkan sekaligus menjadikannya seperti percutian singkat untuk kebanyakkan pelajar.

Bagi PETRONAS Temasya Lebuhraya Persekutuan, unit runcit ini sangat sesuai untuk dijadikan rangkaian makanan segera yang murah dan cepat. Mengapa restoran makanan segera? Selalunya, kita akan memilih makanan yang mengikut pilihan rakan-rakan kita. Jadi apabila seorang rakan anda sudah mengajak, yang lain juga akan turut serta. Tuan-tuan dan puan-puan, inilah masanya dimana kesan bola salji akan membawa ramai orang ke zon perniagaan anda pada setiap jam.

Sementara itu, ruang runcit di PETRONAS Solaris Serdang dan SURA 2 lebih baik dijadikan restoran ‘Mamak’ atau rantaian makanan segera yang menarik penggemar makanan. Selain itu, sebuah ruang pejabat juga boleh dibina di PETRONAS Solaris Serdang terutamanya dengan lokasi menonjol yang mempamerkan mercu tanda yang terkenal di kalangan pelanggan.4. Keuntungan Yang Tinggi

Sumber Imej

Setiap pemilik bisnes terus berkembang dibawah keuntungan perniagaannya. Dengan stesen-stesen di pelbagai negeri di seluruh negara, terdapat beberapa persamaan dimana terdapat sejumlah besar khalayak dengan demografi yang luas yang mungkin bertukar menjadi pengguna setia dengan kehadiran yang tiada terhad.

Maka, keuntungan maksimum dapat dijangka di kawasan perniagaan ini terutamanya dengan penunggang motosikal yang melewati stesen 24/7 dan teknologi lampu seperti papan tanda atau lampu berwarna-warni yang pasti menarik perhatian!Kesimpulan

Apa pendapat anda? Melihat kepada lokasi dan juga trafik, ianya dapat disimpulkan bahawa ruang runcit ini sangat menguntungkan jika anda menggunakannya dengan betul. Untuk maklumat lanjut dan pertanyaan berkenaan sewa, sila hubungi Sheereen bt Daud @ sheereendaud@petronas.com.my, atau Nur Aliana Ahmad Rozaino @ nuraliana.ahmadroza@petronas.com.my.


SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

Img 6323 small

ya, as i know before this only those ''branded'' franchise can open branches at their stations

Own dp small

Yea, there are certain limitation of the brand that can be brought into or becoming their vendor or their own brands. They also take a long time to get back to you previously. For now, I'm not too sure if they have a new management or focusing on this to market out to the public

Petronas small

@admin_ps hi admin, appreciate if you change the provided ontact details numbers to our email. sheereendaud@petronas.com.my or nuraliana.ahmadroza@petronas.com.my

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps great sharing. Inspiring!