Image1
Logo3 small

#HOPE bertujuan untuk memudahkan rakyat Malaysia mencapai matlamat menjadi pemilik rumah.

Bayangkan demikian: Anda sudah bersedia untuk mengambil langkah besar untuk membeli rumah impian anda. Tetapi anda dibebani dengan kos sara hidup serta, pinjaman bank serta hutang lain yang perlu dibayar. Sebagai seorang dewasa yang berdikari, anda tidak mahu menyusahkan ibubapa dengan beban kewangan.

Dalam suasana pasaran hartanah kini yang mencabar (dan juga mahal), Eco World Development Group Bhd (EcoWorld) membuka peluang yang menarik dan mudah bagi menyenangkan proses pembelian rumah impian anda.

Dikenali sebagai #HOPE, pakej perumahan dari EcoWorld ini bertujuan membantu rakyat Malaysia mencapai matlamat mereka untuk memiliki rumah sendiri tanpa kerumitan dan tanpa menjejaskan gaya hidup masing-masing.

Sehingga kini, program #Help2Own* oleh EcoWorld telah membantu lebih dari 1,800 pemilik rumah memiliki hartanah sendiri.


Apa itu #HOPE oleh EcoWorld?

#HOPE bermaksud Home Ownership Programme (Program Pemilikan Rumah) oleh EcoWorld yang dilancarkan awal tahun ini. Secara ringkas, #HOPE adalah:

Hassle-Free (Bebas kerumitan)

Own Today (Miliki Hari Ini)

Purchase Later (Beli Kemudian)

Easy Right? (Senang, kan?)

Dengan #HOPE, lebih mudah untuk golongan milenial dan keluarga muda mencapai impian mereka tanpa menjejaskan gaya hidup mereka. Dua cara pemilikan ditawarkan untuk memiliki rumah impian anda tanpa kerumitan: #Help2Own* dan #Stay2Own*.


Bagaimana #Help2Own* berfungsi?

Melalui #Help2Own*, anda hanya perlu membayar 5% daripada harga rumah impian anda, dapatkan pinjaman 70% daripada bank, dan EcoWorld akan menguruskan yang selebihnya. Setakat ini, skim #Help2Own* EcoWorld telah membantu lebih 1,800 pemilik rumah termasuk golongan yang ingin menaiktaraf hidup mereka untuk membeli hartanah.

Ingin bertempat di Eco Majestic? Dengan #HOPE, impian anda boleh menjadi kenyataan.


Bagaimana dengan #Stay2Own*?

#Stay2Own* khususnya bermanfaat bagi keluarga muda atau golongan milenial yang ingin menikmati gaya hidup di kediaman baru sebelum membuat keputusan penting untuk membeli. Dengan #Stay2Own*, anda kini boleh melalui pengalaman sebagai seorang residen di kediaman EcoWorld yang terpilih sementara menimbang keputusan untuk membeli kediaman tersebut.

Sebarang pinjaman bank tidak diperlukan untuk menyertai program menarik ini. Anda hanya perlu membayar deposit sewa sebanyak 3 bulan, yang boleh dikembalikan. Kadar bayaran sewa dijamin setanding dengan kadar pasaran semasa. Salah satu manfaat #Stay2Own* juga ialah penetapan harga kini rumah anda, sementara anda membuat keputusan untuk membeli pada masa akan datang.

Pilihan untuk membeli boleh dibuat selepas tahun pertama. Sekurang-kurang 30% daripada sewa yang sudah dibayar boleh digunakan untuk membayar sebahagian daripada deposit rumah pilihan anda, sekiranya anda membuat keputusan untuk membeli.

Sebuah kediaman di Eco Grandeur adalah dalam jangkauan anda dengan #Stay2Own*.

Jadi, kenapa tunggu lagi? Dapatkan rumah impian anda dengan #HOPE sekarang! Lawatlah kami di galeri EcoWorld yang terdekat, atau layari www.ecoworld.my/hope.

*Tertakluk kepada terma dan syarat. 

(Oleh Ashley Ooi, 17 April 2019)

  Untuk penerangan lanjut, sila layari

https://www.youtube.com/watch?list=PLNjHUUM5M81R8g7UlQsaAPcGlrlzjhTI8&time_continue=6&v=p-91VsYzwDk

----------

https://www.youtube.com/watch?list=PLNjHUUM5M81R8g7UlQsaAPcGlrlzjhTI8&time_continue=3&v=CBEC9-1hgIE

SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

20150527 023646 1 small

Very attractive offer #Stay2Own*