Aspire residence propsocial property cyberjaya apartment 4
Logo3 small

Cyberjaya telah sekian lama dianggap sebagai sebuah bandar teknologi, dan tidak semua orang mampu mengecapi keistimewaan untuk menetap di sini. Kawasan perumahan baru sentiasa dinanti-nantikan di Silicon Valley Malaysia ini, sebab itulah kedatangan Aspire Residence di Cyberjaya adalah sangat dialu-alukan.


Pandang pertama Aspire Residence

Antara masalah yang sering dihadapi Cyberjaya adalah kurangnya rumah yang mampu dimiliki. Aspire Residence berhasrat untuk menangani trend ini dengan menawarkan kediaman yang menawan pada harga yang berpatutan. Keseluruhan pembangunan adalah seluas 15.85 ekar.

Berbeza dengan pilihan-pilihan lain, Aspire Residence menampilkan 3 buah blok, setiap satunya pada ketinggian 25 tingkat. Dan jumlah unit dalam kesemua 3 blok ini adalah sebanyak 1,168 buah unit. Dan apa yang membuatkan keseluruhan pembangunan ini lebih menakjubkan adalah setiap unit disertai dengan dua tempat letak kereta, tanpa mengira saiz unit tersebut.


Perincian susun atur di Aspire Residence

Memandangkan adanya 3 blok berbeza dengan 1,168 buah unit, mungkin ada yang menjangka akan adanya pelbagai susun atur unit yang berlainan di Aspire Residence. Namun para pemaju telah membuat pilihan bijak dengan meringkaskannya kepada 4 susun atur sahaja. Ini kerana 4 susun atur ini telah direka dengan penuh telus untuk digunakan oleh semua jenis lapisan masyarakat.

Saiz bagi unit-unit tersebut bermula dari 900 kaki persegi ke 1,608 kaki persegi. Type A dan Type B yang paling mampu milik bermula dengan harga pelancaran RM395,460 dan RM425,780 dengan menampilkan 3 bilik tidur dan 2 bilik air. Namun ada satu perbezaan yang penting antara kedua-dua jenis ini – Type B adalah unit mesra-OKU. Ini bermakna terdapat tanjakan di pintu masuk dan juga laluan ke bilik air.

Type C dan Type D pula pula hadir dengan saiz 1,608 dan 1,175 kaki persegi, dan akan dibuka untuk jualan tidak lama lagi. Type C menampilkan 4+1 bilik tidur dengan 3 bilik air dan Type D menampilkan 3 bilik tidur dengan 2 bilik air.

Tidak kiralah unit mana yang menjadi pilihan, setiap rumah di Aspire Residence akan disertakan dengan kelengkapan asas. Bilik air akan dipasang dengan pemanas air manakala dapur pula dengan kabinet, penutup dan plat panas. Bagi tujuan keselamatan, jeriji pintu akan dipasang di pintu hadapan tak lupa juga penyaman udara buat bilik tidur utama. Bukan itu sahaja, kipas dan lampu juga disertakan dalam pakej ini.


Apa yang membuatkan Aspire Residence unik

Seperti yang dikatakan di atas, Aspire Residence turut menyediakan unit mesra-OKU; satu konsep yang jarang sekali dijumpai oleh mana-mana pembangun lain di Malaysia. Ini sangat bertepatan dengan niat pemaju Aspire Residence, SPNB Aspirasi Sdn Bhd (SASB) yang ingin mengilhamkan ‘Konsep Kehidupan Komuniti Bandar’ (‘Urban Community Living Concept’). Rumah-rumah ini semua bukan sahaja menggalakkan semangat komuniti tapi juga semangat kekeluargaan dan kesedaran sivik.

Dalam melaksanakan konsep ini secara lebih mendalam, SASB juga turut memberi diskaun rebat tambahan sebanyak 10%. Manakala diskaun Bumiputera kekal pada kadar biasa iaitu 7%, Orang Kelainan Upaya pula boleh mendapatkan diskaun sebanyak 20% bagi unit pilihan mereka. Unit ini ditetapkan khas buat pemegang kad OKU, serta ianya terhad kepada 5 unit.


Kemudahan di Aspire Residence

Sekarang mari kita lihat akan kemudahan yang ditawarkan di kawasan pembangunan yang menakjubkan ini. Pada pandangan pertama, Aspire Residence menawarkan segala kemudahan yang biasa didapati di mana-mana kondominium lain seperti kolam renang, kolam renang untuk kanak-kanak, taman permainan, dan sebagainya. Namun bila diteliti, kemudahan-kemudahannya adalah sangat istimewa.

Di kawasan kemudahan yang luas, percaya atau tidak, ia mempunyai padang bola sebesar 4 ekar! Dalam banyak-banyak kemudahan kondominum yang jarang didengar di Malaysia, ini tentunya satu daripadanya!

Kesihatan para penduduk juga menjadi kepentingan utama dengan adanya pelbagai kemudahan bersenam, contohnya gimnasium dan juga gelanggang futsal. Sesuai dengan imej bersih dan hijau di Cyberjaya, Aspire Residence juga turut menyediakan laluan basikal.

Dengan kemudahan yang menakjubkan, mungkin ramai yang menjangka yuran penyelenggaraan yang tinggi di Aspire Residence. Namun sebaliknya, yuran penyelenggaraan hanyalah pada RM0.27 setiap kaki persegi, dan bukan itu sahaja, pemaju juga menawarkan yuran penyelenggaraan tahun pertama secara percuma!


Bertempat di tengah-tengah kawasan Syarikat Multinasional (MNC) dan Institusi Pengajian

Tanda sebuah kawasan pembangunan yang hebat bergantung kepada persekitaran sekelilingnya, dan Aspire Residence mempunyai kawasan kejiranan yang mengagumkan. Ia bukan sahaja terletak di tengah-tengah bandar, tetapi juga berada di sepanjang Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Putrajaya.

Bercakap tentang pusat pendidikan, Aspire Residence dikelilingi oleh pelbagai institusi yang sesuai buat semua peringkat umur. Malah sekolah tempatan di Cyberjaya juga cukup hebat dengan SMK Cyberjaya dan Sekolah Kebangsaan Cyberjaya, tak lupa juga institusi pengajian tinggi iaitu KIRKBY College dan KRU Academy.

Jika ruang lingkup diluaskan, kita akan berjumpa dengan LimKokWing University of Creative Technology dan juga Multimedia University of Malaysia (MMU). Sekolah swasta juga turut ditawarkan dengan ELC International School dan Seri Puteri Smart Boarding School.

Cyberjaya juga merupakan pusat bagi pelbagai syarikat multinasional (MNC). Ini termasuklah Shell Business Service Centre Sdn. Bhd., Dell Global Business Centre Sdn. Bhd., BMW Malaysia Sdn. Bhd., dan AIA Shared Services Sdn. Bhd.

Bagi tujuan berlibur, terdapat pelbagai pilihan termasuklah D’Pulze Shopping Centre yang terletak hanya 10 minit jauhnya. Namun jika anda ingin ke pusat membeli-belah yang besar, anda boleh pergi ke IOI City Mall yang terletak 20 minit jauhnya, menampilkan gelanggang luncur ais terbesar di Malaysia, tak lupa juga pusat tema penuh pengembaraan District 21 seluas 33.5 ekar yang telah menelan belanja RM1.5 bilion untuk didirikan!


Lokasi lebuhraya yang strategik

Apalah gunanya sebuah kawasan pembangunan jika sukar dicapai kan? Sebab itulah Aspire Residence boleh dicapai oleh hampir semua lebuhraya utama di bahagian selatan Lembah Klang.

Malah, ianya boleh dicapai oleh North–South Expressway Central Link (ELITE) yang menghubungkan Shah Alam ke Nilai, lebuhraya PLUS yang dihubungkan ke Lebuhraya Persekutuan, South Klang Valley Expressway (SKVE) yang menghubungkan seluruh bahagian selatan Lembah Klang, Kajang Dispersal Link Expressway (SILK) yang dihubungkan ke Kajang dan Selangor, dan juga Maju Expressway (MEX) yang menghubungkan selatan Lembah Klang ke pusat bandar Kuala Lumpur dalam 30 minit.

Tambahan lagi, lebuhraya MEX juga menghubungkan Aspire Residence ke Lapangan Terbang Kuala Lumpur (KLIA) hanya dalam masa 30 minit.


Bank panel berprestij tanda pihak pemaju yang boleh dipercayai

Dalam membeli sebuah rumah, adalah banyak membantu jika pemaju tersebut dipercayai oleh bank-bank, kerana itu tandanya mereka mempunyai rekod yang baik. Dalam kes Aspire Residence dan pembangunnya SPNB Aspirasi Sdn Bhd, mereka disokong oleh semua bank besar. Antara bank panel merka termasuklah MBSB, Maybank, Bank Simpanan Nasional, Bank Islam, Ambank, Bank Muamalat, Bank Rakyat dan United Overseas Bank.


Siapa di sebalik Aspire Residence

Aspire Residence adalah sebuah produk yang datang daripada buah fikiran SPNB Aspirasi Sdn Bhd, anak syarikat milik penuh Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB). Objektif mereka adalah untuk membina komuniti perumahan mampu milik yang berkualiti dan juga seimbang.


Bagi sebarang pertanyaan lanjut tentang Aspire Residence hubungi +603-8318 0417 / 019-2764342 atau lawati mereka di http://www.spnbaspirasi.com.my

Untuk maklumat lanjut tentang pembangunan ini, sila hantarkan pertanyaan anda di sini.

SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps thanks for sharing