Sensory Residence

Kediaman Berservis
Ulasan Editor
Ulasan Komuniti
 • Ulasan Editor
 • Ulasan Komuniti
Kebersihan
Keselamatan
Trafik
Ketenangan

Pemaju

Mah Sing Group
Lihat Profil Pemaju
Developer of Sensory Residence, Mah Sing Group

Kemudahan

Robust Pool
Kiddie Pool
Gymnasium
Futsal Court
Half Basketball Court
Dynamic Training Plaza
Picnic Corner
BBQ Area
Grill Dining
Kutchen Garden
Kindergarten
Maze Garden
Scented Garden
Aromatic Garden
Therapeutic Garden
Reflexology Path
Tai-Chi Lawn
Hammock Lawn
Amusement Playground
Sunny Deck
Jacuzzi
Beach Sand Play
Adventure Fitness with Integrated Parcourse

Sensory Residence oleh Mah Sing Group Bhd terletak di dalam perbandaran Southville City berukuran 428 ekar yang direka untuk memenuhi keperluan yang semakin meningkat bagi sebuah kosmopolitan subbandar. Kediaman pegangan kekal yang dinanti-nantikan ini menyasarkan untuk menjadi penanda aras bagi kehidupan holistik!

Kediaman tersebut dikelilingi oleh tumbuh-tumbuhan hijau yang subur dan kepelbagaian kedai mewah, destinasi-destinasi makanan dan aktiviti masa senggang, bersama dengan kemudahan-kemudahan unik yang memudahkan. Sensory Residence menawarkan pemandangan yang indah kepada bakal-bakal pembeli, meskipun banyak lagi yang anda belum terokai.

Sensory Residence berdiri megah dengan ketinggian 38 tingkat dan menawarkan sejumlah 488 unit kompak yang dipaparkan dalam tatarajah dengan keluasan antara 888 kaki persegi dan 914 kaki persegi. Semua unit yang ditampilkan dalam pangsapuri khidmat tersebut mengandungi tiga bilik tidur dan dua bilik air standard bagi setiap pangsapuri.

Kelebihan Sensory Residence terletak pada senarai kemudahannya yang banyak, iaitu 43 kemudahan yang menawarkan bakal-bakal pemilik rumahnya pengalaman hebat untuk dinikmati oleh keluarga dan sahabat-handai. Sensory Residence juga memenuhi setiap kehendak deria penghuni setiap hari dengan adanya dek podium yang lengkap sepenuhnya, taman-taman tema, laluan berjalan kaki, hiasan-hiasan air, dan juga pavilion-pavilion yang selesa bertentangan sebuah kawasan besar.

Kemudahan-kemudahan penting lain yang ditunggu-tunggukan oleh bakal pemilik rumah termasuklah; kolam besar, gim, pusat kesihatan dengan padang par bersepadu, gelanggang futsal dan gelanggang bola keranjang, pavilion BBQ, dewan serba guna, dua sekolah tadika, taman pagar sesat dan taman herba, laluan refleksologi, halaman Tai Chi, Yoga dan buaian, mandi pancuran di luar, taman permainan, permainan pasir pantai untuk kanak-kanak dan mereka berjiwa kanak-kanak, dan juga sebuah Jakuzi.

Bagi mereka yang risau akan keselamatan rumah boleh berasa yakin bahawa setiap presint mempunyai ciri-ciri keselamatannya yang tersendiri hingga ke kawasan-kawasan sepunya seperti jalan raya, yang dengannya kamera CCTV dipasang di tempat-tempat strategik. Tambahan pula, laluan berjalan kaki awam dan landasan berbasikal juga terletak jauh dari jalan raya utama bagi memastikan keselamatan semua penghuni terjamin.

Penghuni yang tinggal di kediaman Sensory dianugerahkan kemudahan-kemudahan kekal sebaik sahaja memiliki alamat ekslusif ini. Setiap hari, penghuni boleh pergi ke Alamanda Shopping Mall, IOI City Mall dan The Mines Shopping Mall untuk membeli-belah barangan harian.

Keluarga-keluarga yang resah tentang rawatan kesihatan boleh menghela nafas lega kerana Sensory adalah tidak jauh dari hospital-hospital besar seperti Hospital Serdang dan Hospital Putrajaya.

Sensory juga ideal bagi mereka ingin tinggal di persekitaran yang selamat, ceria dan aman kerana kawasan berdekatannya dikelilingi oleh beberapa institusi pendidikan masyhur seperti Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), German-Malaysian Institute (GMI), Universiti Tenaga Malaysia (UNITEN), Sekolah Jenis Kebangsaan (C) Kung Man, Universiti Putra Malaysia (UPM), Cyberjaya University College of Medical Sciences (CUCMS), Multimedia University (MMU), Limkokwing University of Creative Technology dan Kampus Kedua Sekolah Alice Smith.

Di samping itu, kawasan Sensory Residence juga mempunyai tiga kelab golf termasuklah; Bangi Golf Resort, UPM Golf Field dan Palm Garden Golf Club, manakala bagi mereka yang ingin melakukan sesuatu yang mendebarkan dan mengujakan boleh pergi ke Taman Tema dan Resort Bangi Wonderland!

Sensory senang dicapai kerana ia bersambung terus ke Lebuh raya KL – Seremban melalui prsimpangan terus di Southville City yang menghubungkan kawasan perbandaran ke kawasan-kawasan utama yang lama merentasi Klang Valley termasuk Bandar Baru Bangi (5km), Putrajaya (10km), Kajang (10km), Nilai (11km), Cheras (18km) dan Kuala Lumpur (25km).

NIL
Keselamatan
Tiada
Mesra Haiwan Peliharaan
Tidak
Mesra Alam (GBI)
Restoran Berdekatan


  Be the first to rate and review Sensory Residence

Terkini
(Dalam Pembinaan)
2022 Jul
(Tahun Siap Bina)
 • RM 544,700 - RM 742,300
 • Tiada
 • Tiada
 • Tiada
Keluasan Unit
888 kps - 914 kps
Jenis
Tempoh
Hak Milik Kekal
Blok
Tiada
Tingkat
38
Unit
488
Parkir
Tiada

Pelan lantai

Bilik Tidur
3
Bilik Mandi
2
Kategori
Kediaman Berservis
Keluasan Unit
888 kps

Rancang lawatan tapak atau minta maklumat lanjut mengenai pelan lantai ini sekarang!

Kemudahan Berdekatan

(CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES)

CLICK THE MAP BELOW TO USE MAP & NEARBY AMENITIES

Tahukah anda?

Semak nilai hartanah akan datang untuk membuat keputusan pembelian terbaik.

Nama Hartanah Tahun Siap Bina Harga Pelancaran Harga Jualan Diiklankan
Sensory Residence Jul 2022 RM 544,700 - RM 742,300 RM 368,000 - RM 368,000
RM 402 kps - RM 402 kps
Avens Residence Jun 2017 RM 892,800 - RM 1,480,800 RM 199,000 - RM 693,000
RM 201 kps - RM 270 kps
Savanna Executive Suites Mac 2018 RM 382,000 - RM 604,000 RM 199,000 - RM 620,000
RM 242 kps - RM 648 kps
Cerrado 2020 Dari RM 388,000 RM 199,000 - RM 400,000
RM 270 kps - RM 518 kps
1 Untuk dijual di Sensory Residence 6 Untuk dijual di Avens Residence 1 Untuk disewa di Avens Residence 37 Untuk dijual di Savanna Executive Suites 33 Untuk disewa di Savanna Executive Suites 3 Untuk dijual di Cerrado

Tahukah anda?

Lihat harga transaksi lalu di kawasan ini untuk membuat keputusan yang baik.

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
0 - 500 kps - - -
500 - 1,000 kps - - -
1,000 - 1,500 kps - - -
1,500 - 2,500 kps - - -
2,500 - 4,000 kps - - -
4,000 kps dan diatas - - -
Purata Transaksi kebelakangan Ini.
100 Transaksi Terakhir Direkodkan.
RM 0 kps
Hartanah Bertingkat
RM 0 kps
Hartanah Tidak Bertingkat
RM 0 kps
Hartanah Komersial

Nota:

 • Analisis harga ini adalah sekadar untuk rujukan. Ketepatan data akan ditingkatkan di masa akan datang apabila kami mempunyai lebih maklumat.
 • 'Jarak Berdekatan' adalah berdasarkan 1 kilometer.
 • Purata Hasil Sewa mengambil kira anggaran yuran penyelenggaraan.
 • Kemampuan Saya

  Bayaran Muka (10%) RM 54,470
  Jumlah Pinjaman ( 90 %) RM 490,230
  Tempoh Pinjaman 35 Years
  Kadar Bunga 4.85%
  Lain-lain (Anggaran) RM 10,000
  Apply now
  Ansuran Bulanan
  RM 3,000 ±
  Mortgage Provided By Hong Leong Bank
  Yuran Penyelenggaraan
  Tiada
  RM Tiada kps (888 kps)
  Jumlah Perbelanjaan Bulanan
  RM 3,000 ±

  Disclaimer

  The information shown is indicative and for illustration only. It does not guarantee the accuracy of the calculation and accepts no liability for any inaccuracies or omissions. The above does not constitute an offer of credit nor does it guarantee that the credit facility applied for will be approved. All applications for financing are subject to credit evaluation and approval and it reserves the right to approve or reject such applications without assigning any reason therefore.

  Perlukan bantuan

  Dengan PropSocial, sesiapa sahaja boleh mencari rumah yang diimpikan. Ingin membeli, menjual atau menyewa rumah di Sensory Residence? Isikan maklumat anda dan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!?

  Not Logged in
  Not Logged in Not Logged in
  Kebersihan
  Ketenangan
  Keselamatan
  Trafik