Beautiful shah alam homes yongstudio alamimpian livingroom
Logo3 small

Perlukan inspirasi reka bentuk dalaman untuk kediaman impian anda? Anda tidak perlu risau lagi kerana 9 pilihan rumah yang menawan hati di Shah Alam ini pasti akan menimbulkan rasa cinta sejati anda.


1.  Apabila kita berbicara tentang keselesaan, kediaman ini menzahirkan keindahannya melalui pilihan tema warna yang lembut serta mempunyai butiran ciri rumah yang bergaya dan menarik.

Pereka Hiasan Dalaman: A & A Concept Design & Contract Sdn Bhd
Lokasi: Setia Alam



2. Jika anda inginkan sebuah kediaman yang mempunyai karakter tersendiri, ia merupakan pilihan yang tepat. Sentuhan gaya industri ini memberikan keselesaan dimana reka bentuk retro diketengahkan di bahagian ruang tamu, rekaan batu-bata di bahagian dinding rumah, serta hiasan ruang bilik tidur yang cukup bergaya.

Pereka Hiasan Dalaman: Yong Studio
Lokasi: Alam Impian



3. Inginkan rumah yang sesuai bagi anda yang baru mendirikan pelayaran perkahwinan? kediaman ini adalah pilihan terbaik. Kediaman yang mempunyai dua buah bilik tidur dan hiasan dalaman yang dipenuhi dengan keindahan bunga amat sesuai dalam menggambarkan suasana pasangan yang baru mendirikan rumah tangga.

Pereka Hiasan Dalaman: Bonnieblue Interiors
Lokasi: Vista Alam



4. Penggunaan kayu yang unik serta mempunyai corak yang menarik sudah cukup untuk mencerminkan gaya moden yang terdapat pada kediaman ini. Hiasan rumah yang teliti serta dilengkapi dengan perabot yang mewah, setiap sudut di rumah ini adalah impian setiap penggemar hiasan dalaman yang menarik.

Pereka Hiasan Dalaman: The Roof Studio
Lokasi: Alam Impian



5. Idamkan kehidupan yang mewah dan bergaya? Semuanya ada disini. Hiasan dalaman yang eksklusif lagi bergaya ini memiliki sentuhan reka kontemperori serta pilihan warna kelabu yang elegan bagi melengkapkan gaya hidup mewah dalam sesebuah kediaman.

Pereka Hiasan Dalaman: ID Industries
Lokasi: Setia Alam



6. Inginkan sesuatu yang berbeza? Pilihan warna yang terkini serta pilihan perabot yang unik mampu menampilkan sebuah kediaman yang moden serta mewah. Daya tarikan rumah ini adalah dari hiasan dalamannya yang mempunyai hasil seni yang unik serta dihiasi dengan hiasan bunga yang menenangkan hati.

Pereka Hiasan Dalaman: Klaas Design and Build
Lokasi: Setia Alam



7. Dengan pilihan lampu yang tepat serta hiasan krom yang bersahaja, kediaman ini mampu berbicara sendiri. Reka bentuk dalaman yang bersahaja, pilihan tema warna putih beserta perabot yang elegan, kediaman ini mempunyai status yang tersendiri.

Pereka Hiasan Dalaman: A Moxie Associates Sdn Bhd
Lokasi: Setia Damai



8. Perincian kayu gelap (darkwood) dan butiran linear hitam kontras dengan perabot berwarna gelap. Namun dengan cahaya semulajadi, rumah ini kelihatan berkelas dan moden. Suram bukanlah muram, namun ia adalah sesuatu yang menggambarkan perwatakan yang tersendiri.

Pereka Hiasan Dalaman: Core Design Workshop
Lokasi: Rumah Teres Shah Alam



9. Bagi yang meminati konsep minimalis, kediaman ini amat sesuai bagi anda. Hiasan dalamannya bercirikan gaya tatami dari setiap sudut rumah, beserta pilihan lampu yang menarik. kediaman ini adalah idaman setiap peminat gaya minimalis.

Pereka Hiasan Dalaman: Surface R
Lokasi: Bukit Jelutong


Artikel ini pernah diterbitkan di laman Qanvast, sebuah platform bagi sesiapa yang meminati hiasan dalaman. Muat turun aplikasi ini dengan percuma bagi mendapatkan inspirasi dan idea tentang hiasan dalaman. Anda tunggu apa lagi, muat turun sekarang!



(Translated by: Razaleigh Zain, 25th Jan 2018)


SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

Own dp small

Those are really nice IDs . Have seen some from the Qanvast and looking really good.

Starcity logo small

Where's the in love emoji <3 <3 <3

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps thanks for sharing