Bellevue cybersouth by mct clubhouse
Logo3 small

Dimajukan oleh syarikat yang telah membina projek perumahan dengan harga berpatutan - CasaView @ Cybersouth, Bellevue adalah satu lagi projek perumahan yang mampu dimiliki dari pemaju yang sama. Ianya terletak dalam kawasan yang sangat mudah diakses iaitu Cybersouth, di selatan Lembah Klang.


Cybersouth - Kehidupan Moden Bertemu Alam Semula Jadi 

Bellevue adalah projek perumahan terkini di dalam kawasan perbandaran ini, selepas penyiapan CasaView dan GreenCasa. Bukan sahaja berdekatan dengan bandar, malah anda juga dapat menikmati ketenangan alam sekali gus di Cybersouth. Ia adalah kawasan perbandaran bersepadu yang meliputi keluasan sebanyak 417 ekar yang dipenuhi dengan residensi serta bangunan komersil. Pembangunan ini terletak di tengah-tengah taman yang rimbun dan tasik yang mampu memukau mata yang memandang.

Kepada mereka yang sukakan ketenangan dan pemandangan indah, Cybersouth memiliki taman rekreasi yang dikenali sebagai ‘Central Park’ seluas 25 ekar. Ianya amat sesuai untuk aktiviti riadah harian, di samping meluangkan waktu bersama keluarga ataupun sekadar menikmati udara segar.Bellevue dan Keindahan Alam - Berpisah Tiada

Presint Bellevue di Cybersouth mempunyai keluasan kira-kira 10 ekar yang dipenuhi dengan 264 unit rumah jenis ‘townhouse’. Bersebelahan dengan Central Park dan berdekatan dengan sebuah tasik, rumah-rumah di Bellevue sudah tentunya tidak dipisahkan dengan pemandangan alam yang mengagumkan. Sebab perumahan ini dinamakan ‘Bellevue’, yang membawa maksud “pemandangan indah” dalam bahasa Perancis.

Dengan matlamat untuk menyediakan tempat tinggal yang tenang di tengah-tengah alam semula jadi, penduduk-penduduk di Bellevue dapat menikmati sebuah taman linear sepanjang 30 kaki yang terletak di halaman belakang rumah mereka. Menarik bukan? Kawasan kejiranan yang tidak berpagar ini menggalakkan suasana berkomuniti dan semangat kejiranan, di mana penduduk-penduduk disini boleh mengenali satu sama lain.

Di Bellevue, anda tidak perlu bimbang akan keselamatan kerana ia menyediakan kawalan keselamatan 24 jam untuk memastikan suasana yang aman. Elemen-elemen di kawasan kejiranan ini telah direka penuh teliti, dengan laluan tertutup yang memberi rasa privasi tatkala berasa selamat apabila anak-anak kecil bermain di luar.

Konsep penjagaan bersama bagi rumah-rumah ini juga menyumbang kepada pemeliharaan estetik bagi kawasan kejiranan ini. Ini dapat menyumbang kepada peningkatan nilai hartanah buat jangka masa panjang.

Kesemua unit di Bellevue adalah setinggi dua tingkat, di mana unit-unit dibahagikan kepada 132 unit tingkat atas dan juga tingkat bawah. Rekabentuk rumah-rumah ini adalah minimal dengan konsep kontemporari. Di ruang balkoni juga terdapat taman kecil untuk memberikan satu ciri kelainan. Dengan orientasi yang menghadap ke arah utara-selatan, penduduk di Bellevue boleh menikmati sinar mentari pagi dan juga bersantai pada waktu petang sambil dikelilingi taman dan tasik. Ia juga dapat memberi kitaran udara yang lebih baik.

Selain itu, taman linear yang terletak di sepanjang kawasan belakang rumah dapat mendekatkan komuniti dengan alam semulajadi. Contohnya, penduduk unit di tingkat bawah boleh melangkah terus ke pohon-pohon yang merimbun, manakala penduduk unit tingkat atas pula dapat bersantai di taman yang disediakan.

Terletak di lot seluas 22’ x 75’, unit tingkat bawah datang dengan saiz binaan seluas 1,160 kaki persegi dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik air. Susun atur yang sangat unik ini menempatkan ruang tamu di bahagian belakang rumah menghadap pemandangan taman.

Unit tingkat atas menawarkan kuantiti bilik tidur dan mandi yang sama tetapi dengan keluasan 1,290 kaki persegi. Sama seperti unit yang lain, unit di lot hujung juga mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik air. Yang berbeza adalah ruang unit tersebut ianya lebih luas dari unit tingkat bawah - 1,310 kaki persegi. Unit tingkat atas mempunyai keluasan sebanyak 1,425 kaki persegi dan dibina di atas lot 24’ x 75’.

Suasana rumah Bellevue tidak tumpah seperti berada di pusat peranginan. Jadi ianya sangat memeranjatkan apabila dapat mengetahui harga tingkat bawah bermula pada RM458,000, manakala unit di tingkat atas pula bermula dengan RM484,000. Jangan terkejut.

Lebih menarik lagi, susun atur rumah townhouse Bellevue yang unik ini juga menjadikannya sebagai satu tempat yang sesuai untuk keluarga pelbagai generasi. Contohnya, pasangan muda yang baru berkahwin dan ingin membina keluarga mungkin mahu memilih unit tingkat atas. Apabila situasi kewangan mereka membenarkan, mereka juga boleh membeli unit di bawah buat ibu bapa. Yang sudah berpencen pun boleh menetap disini kerana rumah-rumah di Bellevue sememangnya sesuai buat semua peringkat umur.


Gaya Hidup di Kawasan Segi Tiga Emas Selatan KL

Kawasan segi tiga emas selatan Kuala Lumpur terdiri daripada Putrajaya, Cyberjaya, dan Lapangan Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Bellevue @ Cybersouth terletak berdekatan dengan semua kawasan ini. Ianya berada 400m dari Putrajaya dan 1.5km dari Cyberjaya. Kawasan perbandaran Cybersouth menawarkan akses yang mudah ke ibu kota pentadbiran Malaysia dan juga pusat syarikat multinasional (MNC). Bertempat di Dengkil, Sepang, kawasan perbandaran ini juga hanyalah 24km dari Lapangan Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Ketersambungan Cybersouth dengan lokasi-lokasi penting ini adalah disebabkan rangkaian jalan dan lebuhraya yang boleh diakses terus dari kawasan tersebut. Dengan semua kemudahan ini, boleh dikatakan Cybersouth merupakan lokasi yang sesuai bagi pembeli rumah yang ingin tinggal berdekatan dengan Lembah Klang dan pada masa yang sama menikmati gaya hidup yang lebih santai.


Lebuhraya utama yang berdekatan:

- Lebuhraya Putrajaya-Cyberjaya
- Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) melalui Lebuhraya Putrajaya-Cyberjaya
- Lebuhraya Utara Selatan Hubungan Tengah (ELITE) melalui Lebuhraya Putrajaya-Cyberjaya
- Lebuhraya Lingkaran Penyuraian Trafik Kajang (SILK) melalui LDP
- Lebuhraya Utara Selatan (NSE) melalui LDP atau ELITE
- Lebuhraya Lembah Klang Selatan (SKVE) melalui ELITE dan Lebuhraya Putrajaya-Cyberjaya

Jalan raya dan lebuhraya sememangnya penting bagi memastikan ketersambungan mana-mana kawasan, begitu juga dengan sistem pengangkutan awam yang baik. Dan perkara inilah yang ditawarkan oleh Cybersouth, di mana beberapa rangkaian tren dan bas ada dilengkapkan. Anda hanya perlu mengambil beberapa minit sahaja untuk memandu ke Putrajaya Sentral, yang mempunyai pertukaran tren ke KL Sentral, Bandar Tasik Selatan, Salak Tinggi, KLIA, dan KLIA 2.

Pengangkutan awam berdekatan:

- Putrajaya Sentral (7.8km)
- Bas RapidKL U429 (Putrajaya Sentral ke Terminal Pengangkutan Cyberjaya)
- Bas RapidKL U43 (Putrajaya Sentral ke Bandar Utama)
- (Akan datang) MRT Laluan ke-2/Laluan Sungai Buloh-Serdang-Putrajaya (SSP)Pelbagai Kemudahan dan Kelengkapan Harian

Cybersouth akan menampilkan sebuah komponen komersil, dengan pelbagai kemudahan yang berhampiran. Ia akan dilengkapkan dengan kedai runcit, pasar mini, klinik, farmasi, restoran, dan bermacam-macam lagi.

Tidak lupa juga dengan lokasinya yang berdekatan dengan bandar-bandar lain seperti Cyberjaya, Putrajaya, Puchong, dan juga Nilai. Apa sahaja kemudahan yang anda perlukan - pendidikan, kesihatan, perniagaan, hiburan, semuanya boleh dijumpai dengan mudah.

Tempat-tempat yang berdekatan:

- Cyberjaya (5km di arah utara melalui Persiaran Apec)
- Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (5km di arah tenggara)
- Bandar Bukit Puchong (16km di arah utara)
- Lapangan Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan KLIA 2 (24km di arah timur laut)
- Bandar Baru Nilai (25km di arah tenggara)
- Suria KLCC (36km di arah utara)

Bellevue @ Cybersouth juga merupakan rumah yang ideal untuk mereka yang ingin membina keluarga, dengan pelbagai pilihan sekolah dan institusi pendidikan yang berhampiran untuk memastikan keperluan pelajaran anak-anak anda terjaga. Tadika, prasekolah, sekolah kebangsaan, sekolah antarabangsa, kolej tempatan dan juga universiti - semuanya berdekatan.

Sekolah:

- SJK (C) Union Cyberjaya
- SJK (C) Dengkil
- Sekolah Antarabangsa ELC
- Sekolah Antarabangsa Nexus, Putrajaya
- Sekolah Alice Smith
- SJK (C) Han Ming Puchong

Institusi Pendidikan:

- Kolej Antarabangsa Kirkby
- Universiti Teknologi MARA (UiTM)
- Multimedia University (MMU)
- Universiti Lim Kok Wing
- Kolej Universiti Sains Perubatan Cyberjaya (CUCMS)
- Universiti Malaysia (Sains dan Kejuruteraan Komputer)
- Universiti SEGi


Hujung minggu anda juga tidak akan terasa bosan. Ini kerana Bellevue terletak berdekatan dengan pasaraya untuk memenuhi keperluan harian dan pusat membeli-belah yang penuh dengan hiburan.

Pusat Membeli-belah:

- Pusat Membeli-belah D’Pulze, Cyberjaya (6km)
- Street Mall, Cyberjaya (6km)
- Alamanda Mall, Putrajaya (14km)
- IOI City Mall, Putrajaya (17km)
- AEON Equine Park, Serdang (16km)
- Pusat Membeli-belah The Mines, Serdang (25km)
- IOI Mall, Puchong (24km)
- Setia Walk, Puchong (24km)
- Mitsui Outlet Park, Sepang (22km)

Pasaraya:

- Giant, Serdang (16km)
- Tesco, Puchong (23km)


Kemudahan perubatan dan penjagaan kesihatan juga ada tersedia. Bellevue @ Cybersouth terletak berhampiran dengan hospital dan institusi perubatan. Jadi anda tidak perlu lagi risau dan kelam kabut jika berlaku apa-apa kemalangan.

Hospital:

- Institut Kanser Negara (8.1km)
- Hospital Putrajaya (8.5km)
- Hospital Serdang (18.7km)
- Hospital Columbia Asia, Puchong (23.5km)
- Hospital Kajang (26.9km)MCT- Menyediakan Komuniti Yang Mampan

MCT Consortium Sdn Bhd menggunakan pengalaman mereka yang tidak ternilai harganya dengan membangunkan kawasan perbandaran Cybersouth. Mula berkecimpung dalam dunia hartanah pada tahun 2004, projek Cybersouth ini merupakan projek hartanah MCT Berhad yang terbesar buat masa ini.

Dengan kemahiran yang tinggi dalam bidang kejuruteraan am, mekanikal, elektrik, perancangan, pembangunan, rekabentuk seni bina dan juga hiasan dalaman, MCT Berhad kini sememangnya selari dengan objektif yang ingin dikecapi. Dengan adanya unit-unit baru di Bellevue ini, impian pembeli rumah yang ingin tinggal di kawasan yang hijau dan aman, berserta dengan kemudahan moden kini menjadi kenyataan.


Untuk maklumat lanjut mengenai rumah Bellevue dan kawasan perbandaran Cybersouth, sila hubungi +6019-683 4995 atau +603-8076 1388 sekarang! Atau klik sini untuk mendaftarkan minat anda. 


SHARE THIS TOPIC

Chinese ad 4621 326x150 01

Signature 28 logo  custom  small

@james_bob 

Well in life, we can't have everything our way. 

Location is still paramount when we buy an investment property. Unless we have a crystal ball which can see into the future. Haha. 

Img thing small

@domng Locations depends on what context. Like some people I know will only invest in somewhere near their home or within KL or PJ area. Some people invest in locations like Nilai, Sepang, Semenyih, Bangi, Cyberjaya because they think those locations are cheaper now and price my appreciate when these locations boomed later on. Like what happened to Desa ParkCity, Kota Damansara, Ara Damansara, Bandar Sunway, etc.

Signature 28 logo  custom  small

There is an upcoming Park in Iskandar Puteri, Johor. SIREH Park by UEM Sunrise. 

Hope it is able to rival the public park in Desa Park City,  or Taman Tasik Titiwangsa

http://www.youblisher.com/p/1173579-SIREH

65648440 2406793556070448 9165628430648082432 o small

@admin_ps good sharing